Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krmeni dvou v jednom :)

Cau lidi, uz jsem to psal jinde, ale stejnak se zeptam jeste tady. Z prostorovych duvodu musim mit pohromade par E.t.friesei a mam z toho tak trochu obavu, protoze jsou to pekni divosi :) Jak to resite s krmenim, kdyz mate dva hady pohromade? U hadu, oc jsem doted mel, tak nebyl na krmeni je rozdelit, ale u techle paradnic se mi do toho moc nechce. Privitam jakoukoliv radu k tematu :) Diky.
VH

Předmět Autor Datum
Ahoj,chovám užovky Elaphe obsoleta gvadrivittata - 2,1.Mám je v teráriu 100x50x70 (dxšxv)a hadi měří…
Melda 28.04.2007 16:13
Melda
Mám pár friseiek (okolo 220 až 230 cm) a společné krmení řeším tak, že si přichystám dva potkany (kl…
krokodýl 28.04.2007 17:16
krokodýl
Diky, potvrzujete mi teorii :-p, jsem zvedav na praxi :) Zatim jsou nabastene. Krokodyle, jak casto…
VH 28.04.2007 17:22
VH
Zhruba tak, někdy mám jen odstávky, tak těch zhltnou víc (dva až tři za dva až tři týdny), když je v…
krokodýl 28.04.2007 20:35
krokodýl
Ja mam 2 guttaty a musim je na krmeni rozdelovat.jednou jsem je nechal spolu .jednu do jednoho druho… poslední
Kalic 02.05.2007 08:30
Kalic

Ahoj,chovám užovky Elaphe obsoleta gvadrivittata - 2,1.Mám je v teráriu 100x50x70 (dxšxv)a hadi měří kolem 170 cm.Mám v terárku jeden společný úkryt,kde hadi tráví většinu dne.Při krmení je vždycky lákám po jednom ven.Dělám to tak,že myškou zamávám před dírou a jeden had vždycky vyjede ven a toho se snažim nasměrovat do jednoho rohu.Druhého do protilehlého rohu,no a tomu poslednímu jí nechám v úkrytu.Zní to šíleně,ale při troše zručnosti to jde.:))

Mám pár friseiek (okolo 220 až 230 cm) a společné krmení řeším tak, že si přichystám dva potkany (klepnu je) a pak podle situace jednu užovku přidržím hákem a druhé podám potkana z peánu, vzápětí podám potkana té "přidržované" a je to. Pak ještě jednu várku stejným způsobem (někdy je druhá várka snazší, protože jedna má ještě nespolknuto). A jdu na další terárko.:puff:

Zhruba tak, někdy mám jen odstávky, tak těch zhltnou víc (dva až tři za dva až tři týdny), když je velká rocna, tak stačí jeden za tři týdny. Ale je fakt, že občas se člověk tou jejich žravostí nechá unést a přilepší jim. V zimě jim dávam tak 8 týdnů pauzu při vypnutém topení (cca 17 až 20 st. C) bez krmení.

Ja mam 2 guttaty a musim je na krmeni rozdelovat.jednou jsem je nechal spolu .jednu do jednoho druhou do druhyho a oni se pak malem pozrali navrajem.to byla bitka.zakousli do sebe.Tak od ted je krmim zvlast a je klid.Hlavne pro ne nestresujou se.pak tu jednu opatrne prenesu zpet do terarka a je klid.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru