Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem žábí pulci

Pro odchov metamorfovaných žabek, které už sami vylézají na předměty mimo vodu (mají i přední nohy a zkracuje se jim ocásek) použij zpočátku akvaterárium s nizoučkou hladinou postupně přecházející na souš (nejjednodušší je použít vrstvu hrubého akvarijního písku pozvolna stoupající nad vodu), úkryty např z rozpůlených plastových krabiček od filmů. Krmit se začíná v době kdy je již ocásek téměř úplně zakrnělý drobnými bezobratlými (mikrocvrčci, nelétavé octomilky, smýkaný drobný hmyz) velikosti cca 1/2 délky hlavy žabek. Toto období přechodu na souš je poměrně nejkritičtější v životě žab a bývají někdy poměrně velké ztráty. Důležitá je hygiena (čistota vody) a dostatek vhodné stravy. Smýkaný (divoký) hmyz je nejlepší (dobrá nutriční hodnota), ale pozor, aby nebyl s chemicky ošetřených ploch.
P.S.: jsem v podobné situaci, dcerka donesla dáreček z dovolené s babičkou, malinkou čerstvě metamorfovanou ropušku, ale jen jednu, tak doufám, že ztráta nebude.
P.P.S.: zbylé skokánky vypusťte na lokalitě, kde se vyskytují skokani hnědí, nejlépe na místě, kde jste bral vajíčka ze snůšky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny