Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kladeni vajec

Zelva nadherna 12let.Letos jiz jednou vejce kladla,ted ma stejne priznaky jako ze chce naklast vejce,ale jako by nemohla najit to spravne mistecko.Neustale se snazi opustit terarium,neprijima potravu.Nevi prosim nekdo co mam delat abych ji pomohla?

Předmět Autor Datum
Ak už nežere, potrebuje sa vyklásť. Neviem ako máš zariadené akvaterárium ale ak má želva prístup ku… nový
ado 30.05.2007 10:34
ado
Ale pozor, aby měla dostatečné teploty, jinak by vejce mohla zadržet. Měla by mít možnost se vyhřát… poslední
krokodýl 31.05.2007 20:32
krokodýl

Ak už nežere, potrebuje sa vyklásť. Neviem ako máš zariadené akvaterárium ale ak má želva prístup ku kladišťu - hocijaká nádoba väčšia ako želva s 15-20cm vlhkého (nie mokrého) piesku, tak sa vykladie sama. Pokiaľ nemá kladište, daj ju do nádoby pôdorysu cca 60x40cm v ktorej bude tých 15-20cm vlhkého piesku a mala by sa vyklásť.

Ale pozor, aby měla dostatečné teploty, jinak by vejce mohla zadržet. Měla by mít možnost se vyhřát pod lampou a zároveň by měl být i ten substrát trochu teplejší než jen tak při pokojovce, čemuž může pomoci i ta lampa, ale je třeba ten substrát udržovat mírně vlhký. Podle dotazu to vypadá, že máš jen jednu samici bez samce (tedy neoplozená vejce), v tom případě bych ani kladiště zas tak neřešil, stačí dostatečné teploty a měla by vyklást i do vody. Hlavně dodávejte dost vápníku (další předpoklad pro nezadržení vajec).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru