Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Černá kronika

Četl jsem si starší příspěvky a nějaký člen poradny měl nápad o založení "Černé kroniky". Tak mě napadlo, proč to nezkusit. Zní to morbidně,ale můžete se podělit o vaše neuspěchy v chovu (umrtí) či o zhynulích nalezencích? Možná by to mohlo někoho zajímat... MORD

Nápad určitě zajímavý, dovolil jsem si přidat anketu, ať se ctěné osazenstvo poradny vyjádří ;-)(GG)

Předmět Autor Datum
Tak ja zacnu....V mych dvanacti letech jsem mel chovne trio Gekko gecko nakoupene po zverimexech. St…
Redsnake 16.06.2007 20:16
Redsnake
No tak já druhej.Měl jsem chovné trio 1,2-Timon tangitanus.Při jednom krmení jsem nechal otevřená dv…
Melda 16.06.2007 20:43
Melda
Vypůjčím si slova klasika :-D Jsem ateista ale díky bohu, že zde nemám čím přispět :puff:
para 16.06.2007 20:36
para
Neboj, to přijde:-D, přeju Ti ať nejdřív za čtvrt století. Taky už jsem toho dost pohřbil:-(, hlavně…
krokodýl 16.06.2007 20:53
krokodýl
přeju Ti ať nejdřív za čtvrt století. Jj v té době už s tím budu počítat, ale jak se znám stejně to…
para 16.06.2007 21:08
para
Myslím, že to vůbec není špatný nápad. Podaří-li se ostatním vyvarovat stejných omylů a blbostí, kte…
KHor 16.06.2007 20:59
KHor
Tak to jsem překvapen, než jsem se vykecal tak je Č.K. plná, že bych přidal jak jsem si usušil v ink…
KHor 16.06.2007 21:07
KHor
Tak dotoho,hltám každý slovo:-)
Melda 16.06.2007 21:13
Melda
Vidím, že zájem je, takže bych to shrnul následnovně. Vlákno zamknu, přispěvatelé si své postřehy a… poslední
Georgij Gadjukin 17.06.2007 13:04
Georgij Gadjukin

Tak ja zacnu....V mych dvanacti letech jsem mel chovne trio Gekko gecko nakoupene po zverimexech. Stali me tehdy vsechny moje uspory a taky jsem si dva pral na vanoce misto darku:DPo nejake dobe se mi povedl muj prvni odchov, krasne mlade...Mno udelal jsem mu miniaturni terarko a hned prvni den po vylihnuti ho bohate zasobil cvrckama...Asi jsem trosku neodhadl velikost cvrcku, protoze rano jsem nasel gekona mrtveho a okousaneho....Mno, moje chyba, ale vzal jsem si z toho ponauceni:)
Chovu zdar

No tak já druhej.Měl jsem chovné trio 1,2-Timon tangitanus.Při jednom krmení jsem nechal otevřená dvířka.První samice vyběhla za cvrčkem a když to viděla druhá samice tak tam běžela také.No a při následné rvačce obě vypadly z terárka.Jednu samici chytla kočka,namístě jí usmrtila než jsem se stačil otočit.Tu druhou chytla taky kočka,ale až po 6 měsících,kdy ještěrka nepozorovaně žila někde v domě.Naštěstí jsem byl u toho a tak jsem jí zachránil.Bez sebemenšího zranění a v dobrám stavu.Ještěrku mám dodnes.
Taky jsem se poučil.Na všechny teraria jsem udělal zavírání,takové jednoduché háčky.Fungují spolehlivě.:-)

Neboj, to přijde:-D, přeju Ti ať nejdřív za čtvrt století. Taky už jsem toho dost pohřbil:-(, hlavně importy (3!!! scalarisky, 2!! regiusky, 1! sauromateska) a pak pár neduživých mláďátek (2 psohlavci, několik gekončíků, 1 agama). Taky jeden mladý bazilišek zelený a jedna chameleonice (zánět vejcovodu). Jo a ještě jedna uprchlá drápatka (uschla), dále guttatka a natrixka (nenalezeny). Jo a ještě vlastně obsoletka zbaštěná korálovkou (ale to byl spíš pokus). Naštěstí procentuálně to vychází celkem slušně, počítám tak do 5 až 10%.

Myslím, že to vůbec není špatný nápad. Podaří-li se ostatním vyvarovat stejných omylů a blbostí, kterým se člověk prostě občas nevyhne, může to být jen ku prospěchu. Jen jsem zvědav na ty statečné. Redsnake začal hezky ale to, že mu bylo 12 (je to asi tak dávno, že už to ani neplatí) trošku ten příspěvek zlehčuje. Ps. Neměj mě to za zlé. Já na sebe bonznu letošní případ. Jako každý týden kontroluji mláďata želv, při té příležitosti je i počítám (jsem tak vynervovaný z papírů, že to dál nejde). Ať počítám jak chci pořád o šest kusů méně. Začal jsem dělat dusno v rodině, dokonce jsem i podezříval zájemce, kteří si v té době byli pro želvičky. Tímto se omlouvám ( nevědí to ale stejně). Nic platné želvy nikde. Tak jsem se s tím smířil a pomalu zapoměl. Minulý týden sedím u snášející samičky a protože jsem se nudil, koukám rozhlížím se a co nevidím. Dvě malé marginátky pěkně se vyhřívající na hromadě kompostu, ani jsem nevěřil vlastním očím. Nebudu to protahovat. Prostě jsem si je vyhodil při výměně substrátu v teráriu, blbý na tom je to, že jsem neměl ani komu vynadat, protože s čištěním jsem byl na řadě já. Bohužel, dosud jsem našel jen čtyři, takže myslím, že to do černé kroniky patří i když doufám, že někde zbylé dvě přežívají.

Vidím, že zájem je, takže bych to shrnul následnovně. Vlákno zamknu, přispěvatelé si své postřehy a poznatky nechají zatím v hlavě a jakmile potkám admina, nechám vytvořit kategorii "Černá kronika" a do ní poté budeme nadále směřovat neúspěchy v chovu, jako poučení z krizového vývoje ;-)

Zpět do poradny Nahoru