Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem barvy na pozadí terária pro hady

Dobrý den chci vyrobit nové terárium pro hady. Zadni stěnu chci vytvarovat z polystyrenu, ale nevím jaké použít lepidlo abych mohl posypat kamínkama. Když použiju herkules ( dispercol)je problém že terárium bude vlhčeno a toto lepidlo není voduvzdorné. Napadl mi použít teramotmel a natrít ho barvou ale nevím jaké barvy použít aby byly nezávadné v uzavřeném prostoru. Můžete mi někdo poradit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
takže nikdo neví, co s tím lepidlem na polystyren?:-(
Katynka 03.05.2008 18:50
Katynka
ahoj, na ten vyřezaný (lepší je tvarovat pájkou) polystyren stačí doslova napatlat rukou lepidlo na…
flora00 22.05.2008 20:48
flora00
čo ešte používate ako poslednú vrstvu pozadia?chcel by som si vytvoriť pozadie pre e.c.c. a myslím ž…
wisper93 29.05.2008 17:10
wisper93
Lepidlo na dlaždičky (pod tím nejlépe ještě vrstva epoxidového lepidla) natřené např balakrylem (růz…
krokodýl 29.05.2008 17:15
krokodýl
má niekto fotky takýchto terárii?máte niekto skúsenosti s korkovou kôrou?
wisper93 29.05.2008 19:23
wisper93
koukni se na tyhle stranky je to taky docela zajimavy www.terrarium.wbs.cz jinak je mnoho spusobu ja…
Master 06.10.2008 14:53
Master
Čaute, potřeboval bych od vás radu. Vtvaroval jsem z polistirénu pozadí do terária pro hroznýše. Pol…
smajlík 04.12.2008 16:00
smajlík
Je třeba ji trochu zdrsnit (aby lépe chytlo lep. na dlaždičky), např. potřít epoxidem a posypat jemn…
krokodýl 04.12.2008 18:24
krokodýl
Dáky za radu, a myslíte, že by to šlo potřít herculesem a následně nalakovat? nedostane se lak pres…
smajlík 04.12.2008 20:20
smajlík
vhodny by bylo použít lak ředitelný vodou -ten polystyren neleptá používal jsem sice ne na pozadí do…
1kraken 05.12.2008 16:55
1kraken
polistirén jsem natřel balakrylem a ted mám na výběr ze dvou laků: lak na bázy vody nebo polyuretan/…
smajlík 06.12.2008 12:42
smajlík
nepíšeš značky - podle toho se dá něco zjistit ale asi bych použil ten polyuretan je kvalitnější poslední
1kraken 06.12.2008 16:48
1kraken

ahoj, na ten vyřezaný (lepší je tvarovat pájkou) polystyren stačí doslova napatlat rukou lepidlo na dlaždičky a na to nasypat písek, když to umačkáš, tak to bude držet.
po zaschnutí, vrstvy písku, které se lepidla nedotkly, jednoduše sklepeš. zrovna před týdnem jsme dodělali zadní stěnu do terárka a funguje to bezvadně, dali jsme tam na část i akvarijní kamínky a taky ok. to lepidlo co máš si schovej a můžeš jím přilepit tu zadní stěnu k terárku. stačí bodově, abys to pak mohla líp sundat.
my jsme to k terárku přilepili lepidlem Soudal fix all, které má na sobě také ty hlášky o nezávadnosti a že neobshuje ty divoký chemky,lepidlo je bílý a naprosto bez zápachu, tak věříme, protože nejme žádní chemici.;-)

Lepidlo na dlaždičky (pod tím nejlépe ještě vrstva epoxidového lepidla) natřené např balakrylem (různé matné odstíny, ze zkušenosti vypadají lépe tmavé barvy). Malířské barvy v prášku se dají míchat přímo do lepidla na dlaždičky, tím lze získat základní barvu a jen dodělat světlejší "patinu" na hrany a vlhkou houbičkou a zelenými odstíny lze vytvořit dojem "omechování". Povrch lze ošetřit nakonec matným lakem, ale není to zcela nutné.

Čaute, potřeboval bych od vás radu. Vtvaroval jsem z polistirénu pozadí do terária pro hroznýše. Poliš jsem normálně vytvaroval nožem, poté potřel primalexem s tónovací barvou. Jenže když jsem se dal do zaverecneho lakovani zdraví nezávadným lakem tak jsem zjistil, že lak polistiren leptá a vytváří pod barvou vzduchové budliny a barva zde následně praská. Písek jsem zamerne nepouzival ponevadz chci pozadí pouze z polistirenu a barvy. Mohl by mi prosím někdo poradit co s tím? Mam už připravenou novou stěnu ted ovsem resim jakym zpusobem ji nalakovat aby se nestalo to samé. Předem děkuji za reakce.

vhodny by bylo použít lak ředitelný vodou -ten polystyren neleptá používal jsem sice ne na pozadí do teraria ale jinam polyurex na parkety ,kdysi jsem používal chs 1200 epoxy ředěnej liheh ten taky neleptá ale dělá vysoký lesk -jako zalité do skla- absolutně nezničitelný ale při současných cenách nevím nevím ,nejlevnější verze-naředit herkules a několikrát natřít tímto ,vrstvu nechat asi den proschnout a další a mohlo by to jít i přibarvit tonovačkama,herkules duvilax a snad i balakryl sokrates sportakryl to jsou všechno nějaký akryly? ředitelný vodou ale po uschnutí vodu nepřijímající ještě existuje bisil ten ma dokonce atest na hračky a potraviny akorát nevím jestli je průhledný ,sportakryl je určitě trasparentní a dokonce i mat i lesk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru