Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem líhnutí užovek červených

:.(Prosím Vás o radu.Vloni se mi první odchov snůšky nezdařil,letos máme od 30.4.07 devatenáct(zdravých)vajíček,1.7.07 se vylíhlo první mládě,dnes 2.7.07 stále nic.Mám čekat nebo jim nějak pomoci?A také nevím jestli mi u nás ve zverimexu sežene holátka,jeden dodavatel zkončil s dodávkou holátek.Je možné jim dát např.kousek drůbežího?Prý tyto mláďata vydrží po narození týden bez potravy.Mnohokrát děkuji za jakoukoliv odpověď!!!Začátečnice.:-(

Předmět Autor Datum
Nech je být, pokud se nevylíhnou sami, tak nemají nárok. Žrát začínají nejdříve po prvním svlékání,…
krokodýl 03.07.2007 08:56
krokodýl
Díky moc krokodýle za pro mě potěšující odpověď,1den byl klid a až teď se klubou další čtyři.Taky ho…
Milli 03.07.2007 23:00
Milli
Dát pryč? Tím je myšleno prodat či darovat? Pokud ano, tak je to asi takto. Dobrý chovatel dává mlá…
Georgij Gadjukin 04.07.2007 06:43
Georgij Gadjukin
Tak tak. MláĎata nabízím ve chvíli, kdy už alespoň dvakrát či třikrát sama lovila a jedla a je vidět…
krokodýl 04.07.2007 08:51
krokodýl
:-)Děkuji za pro mě důležité rady jak od krokodýla tak od GG,tot člověk nikde nevyčte a to jsem na n…
Milli 05.07.2007 10:09
Milli
Někdy samice vytvoří i druhou snůšku. V přírodě se to nestává, ale v péči člověka, když mají dostate… poslední
krokodýl 05.07.2007 10:13
krokodýl

Nech je být, pokud se nevylíhnou sami, tak nemají nárok. Žrát začínají nejdříve po prvním svlékání, což je tak ten týden po vylíhnutí, ale bez potravy vydrží i několik týdnů. Rozhodně bych jako první potravu nabízel holátka, kuřecí maso není tak kompletní strava a hlavně se nehýbe, což může být jedna z věcí, která může mládě vyprovokovat k lovu. Holátka se dají u chovatelů myší objednat a pošlou je kurýrem nebo je mají na každé terarijní burze (jestli máte nějakou poblíž).

Díky moc krokodýle za pro mě potěšující odpověď,1den byl klid a až teď se klubou další čtyři.Taky holata se mi podařilo na příští týden zajistit, jen ještě jeden malý dotaz,kdy je vhodné je dát pryč,od kterého měsíce.Díky!

Dát pryč?

Tím je myšleno prodat či darovat? Pokud ano, tak je to asi takto.
Dobrý chovatel dává mláďata z ruky ve chvíli, že si je jistý, že novému majiteli nezpůsobí nečekané starosti. Tzn. že žerou samy, svlékají se , prostě jsou "bezproblémová". Pokud se najde zájemce dřív, je slušností ho případně upozornit na to, že zvíře třeba nežere atp. Je pravdou, že když budeš mít mláďata doma déle, spotřebuješ více krmení. Na druhou stranu, můžeš si říct o víc peněz :-)

Beru to tak, že kdyby mi někdo prodal hada s tím, že žere a já doma zjistil, že opak je pravdou, od daného chovatele již nikdy nic nekoupím.

Také je dobré, při prodeji, dát kupujícímu na sebe kontakt. :puff:

Tak tak. MláĎata nabízím ve chvíli, kdy už alespoň dvakrát či třikrát sama lovila a jedla a je vidět, že v pořádku tráví a pod. Takže většinou u hadů, kteří začínají lovit sami hned po prvním svleku to vychází tak na 1 měsíc stáří. Ale třeba mám psohlavce doma 5 měsíců a teprve nedávno začal sám lovit, tak toho nabízím až teď.

:-)Děkuji za pro mě důležité rady jak od krokodýla tak od GG,tot člověk nikde nevyčte a to jsem na netu mohla hledat jak chtěla.:)) Jak se říká,čím hloupější sedlák tím větší brambory?!Žížalky(háďata) se líhnou postupně ale včera v noci mě samice překvapila další snůškou. Trochu mě bylo divné že den předtím nejdřív myš nesežrala, i když neustále lozila a já si myslela že má takový hlad a ono to bylo jinak.Pak slupla ale už jen dvě, třetí jí sežral kolega samec. Není to moc najednou po sobě? Nikdy je nezimuju ale letos asi budu muset začat.

Někdy samice vytvoří i druhou snůšku. V přírodě se to nestává, ale v péči člověka, když mají dostatek potravy a vzhledem k nezimování velmi dlouhou sezónu, je to poměrně častý jev i u druhů, které mají běžně jen jednu snůšku ročně. Uvidíte jaká bude oplozenost té druhé snůšky, ale klidně může být vysoká.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru