Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kořeny v teráriu

Přivezli jsme si z dovolené pěkné kořeny a chtěla bych je dát želvičce do terária, aby se mohla pod ně schovávat a měla to zajímavější. Nevím jestli je potřeba je nejprve nějak očistit a ošetřit, abychom jí tam nezavlekli nějaké parazity či plísně. A nevadí když je dřevo místy trochu ztrouchnivělý? Mám to ztrouchnivělý obrousit? Předem díky za reakce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nevím co máte proti savu ......... je to vlastně 60% roztok chlorňanu .........vlastně chlor a ten b…
fildap 22.08.2007 20:45
fildap
Ptal si se, tak se ti snažili všichni přednést svůj názor. Pokud jde o mne, tak samozřejmě respektuj…
KHor 22.08.2007 20:58
KHor
No já tu větev našel v lese na zemi .... a chlorňan jsem měl zrovna doma (otčín je správce bazénu) .…
fildap 22.08.2007 21:07
fildap
záleží jaké savo- jaký typ jsi použil, já občas na dezinfekci používám taky, je to typ co se používá…
filosofemgt 16.04.2008 18:34
filosofemgt
Do studny se může použít normální SAVO taky, ono záleží hlavně na koncentraci a taky z vody v otevře…
krokodýl 16.04.2008 20:27
krokodýl
Chlor je strašný prevít na sliznice, vzpomínám, když jsme s kamarádem v hodině chemie chtěli pořádně… poslední
Zydy 16.04.2008 20:43
Zydy

nevím co máte proti savu ......... je to vlastně 60% roztok chlorňanu .........vlastně chlor a ten byl ještě zředěný tím opláchnutím. Co proti tomu máte ::) jestli chodíte do bazénu tak tam toho svinstva je daleko víc. Navíc už to je 48 hodin a je to vyprchané...

Ptal si se, tak se ti snažili všichni přednést svůj názor. Pokud jde o mne, tak samozřejmě respektuji tvé rozhodnutí, přesto, že názor mám úplně opačný. Pokud je to 48 hodin chlór bude již zřejmě pryč, pokud se do dřeva nevsákl nějak mimořádně hluboko. Zjistíš to čichem, pokud větve dáš do uzavřeného prostoru. Chceš-li opravdu udržet terárko sterilní, budeš muset opakovat celý postup při každém krmení, při každé defekaci hada atd. Má to smysl?

No já tu větev našel v lese na zemi .... a chlorňan jsem měl zrovna doma (otčín je správce bazénu) ..... vsáknout hluboko jsem to nenechal. Chtěl jsem čistě prevenci abych si tam nezanesl nějakého "haj*la". No větev tam dám až zítra ..... sice chlorem už nesmrdí ale ;-)

Do studny se může použít normální SAVO taky, ono záleží hlavně na koncentraci a taky z vody v otevřené studni to vyprchá snáz než, když se nasákne do dřeva a to je ještě ke všemu v uzavřeném teráriu;-). Když není savo pořádně odvětrané, tak chlór ve vyšší koncentraci může třeba poškodit sliznicí.

Chlor je strašný prevít na sliznice, vzpomínám, když jsme s kamarádem v hodině chemie chtěli pořádně poznat HCl a neodborně jsme si přičichli, docela jsme si pobrečeli a teklo nám hodně z nosu. Jinak je nejlepší asi ta horká voda a pak vysušit, jestli chceš nějaké přípravky, tak jsou různé desinfekce, které se používají ve zdravotnictví, např. myslím, že Septoderm, který se stříká na kůži, je baktericidní, fungicidní a virucidní, takže určitě účinkuje a ještě po opláchnutí vodou nemůže nic způsobit. Toť můj názor ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru