Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pulci vzahradním jezírku

On je rozdíl v pojmu - okrasná nádrž a přírodní rybníček, autor výše hovoří o sterilní nádrži s hejnkem několika barevných ryb a ty o rybníčku, který bude sice možná někdy víc zarostlý, ale bude v něm kypět život.
Ještě bych dodal, že tisíce akvaristů přikrmuje své oblíbence živým planktonem a rozhodně to ryby baví víc než granulovaný výkrm kaprů.
Fotosyntéza probíhá také v zelených mikroorganismech i v listech vodních rostlin. Není problém jednou za čas rozrůstající se zeleň probrat, ale UV C produkující lampa maximálně pozabíjí mikroorganismy, kterými se živí drobní živočichové, kterými se zase živí ryby (přirozeně) a bude se přes ni do jezírka vracet "mrtvá" čistá voda. Přes klasický biologický filtr se bude voda vracet také čistá, ale "živá". Pokud budou poměry v rybníčku vyrovnané bez nadbytku ryb, tak bude při vhodném osázení a hloubkovém rozložení určitá samočistící schopnost (někdy až překvapivě dobrá) a zbytečné odpady lze jednou za čas odsát kalovým čerpadlem z největší hloubky, kde se kal shromažďuje a rybníček dopustit novou okysličenou vodou. Ideální je hnát vodu přes jednoduchý biologický filtr a "vodopád" zpět, aby se voda více okysličovala.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny