Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zvracející hadi

dobrý den,
uměl by mi někdo poradit co s hrosnýšem královským a krajtou tmavou,když zvrací celé nestrávené myši??
hadi jsou mladí měří asi 1-1,5m,nechali jsme si udělat veterinární rozbory,ale nenašlo se nic co by jim mělo být,ani nejsou začervení a podle veterináře jsou chované správně a va správném prostředí,už si nevíme s nimi rady.
děkuji všem moc za odpověď
hela

Předmět Autor Datum
Pokud byl rozbor trusu negativní,tak mě napadá jen stres. Dáváte jim pár dní volna po krmení,než je…
halapremek 28.07.2007 13:41
halapremek
Príčina može byt aj vo velkosti podávanej potravy .čím krmíš ? akou velkou potravou ?
peterveter 28.07.2007 14:53
peterveter
Zvracajú Vám dva hady? Počiatočný problém teraz ťažko hľadať. Hadom treba po vyvrátení nechať 2 týžd…
ado 28.07.2007 15:15
ado
Zvracení může být způsobeno i vysokými teplotami bez poklesů, přeci jen jsou teď poměrně horka a sna…
krokodýl 28.07.2007 15:35
krokodýl
Jeste k tomu co je uz napsano dodam, ze je dobry se podivat po pripadnym zdroji stresu - tj. treba v… poslední
Sharkie 30.07.2007 14:36
Sharkie

Zvracajú Vám dva hady? Počiatočný problém teraz ťažko hľadať. Hadom treba po vyvrátení nechať 2 týždne kľud a dávať len čerstvú vodu. Potom podať čo najmenšie holatko a nechať zas 2 týždne a zas dať mini holatko - treba aby had znova potravu nevyvrátil a postupne si naštartoval trávenie. Po pár takýchto pokusoch možete skúšať dávať postupne o niečo objemnejšiu korisť a neskor skracovať intervaly. Toto je dosť všeobecné a záleží na jedincovi ako sa s tým vysporiada - od toho závisí prechod k normálnemu kŕmeniu ale tie 2-3 mesiace to bude trvať určite.

Zvracení může být způsobeno i vysokými teplotami bez poklesů, přeci jen jsou teď poměrně horka a snadno se stane, že při zapnutých zdrojích mají hadi v teráriu celý den přes 30 st. v celém prostoru terária, což není ideální ani pro tropické hady. Jinak doporučuji celkově nepřekrmovat, pro metrové a větší hroznýše a krajty stačí krmit jednou za 10 dní i déle a není nutné jeim dávat příliš objemnou kořist. Zkusil bych překontrolovat teploty a zkusmo nakrmit po několika dnech malou myškou, pokud bude zvracení pokračovat, začal bych 2 x po týdnu holým potkánkem a jak píše ADO, pokud to stráví lze zkusit větší a osrstěnou kořist (skákavka), pokud bude vše v pořádku, tak už lze podávat dosp. myši nebo potkáňata.

Jeste k tomu co je uz napsano dodam, ze je dobry se podivat po pripadnym zdroji stresu - tj. treba vibrace apod. Vim, ze tu nekdo mluvil o stresu z vetraku, ktery postavili pobliz terarka, nekdo si zase hady umistil nad nejaky elektricky zarizeni, ktery sice vydavalo zadouci teplo, ale taky hady rusilo... A kdyz si vzpomenu jak si bracha poustel hudbu az se (doslovne) trasl cely byt, tak bych treba proverila jestli se u vas doma neco takovyho taky nedeje...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru