Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vipera berus

Dotaz jsem již dal na ifaunu,ale odpověď jsem nedostal, tak to zkusím tady.Zajímá mě, jestli někdo chová tyto zmije a pokud ano, při odchovu dostane povolení na každé mládě nebo si to musí nový majitel vyběhat s tím, že doloží původ od chovatele? Dále mě zajímá, za kolik se asi dát mládě berusky sehnat. Předem upozorňuji,že se jedná o orientační dotaz, nehodlám si je pořizovat, jen mě to zajímá.Díky

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě ke gadjukinově poznámce o tom, že berusky blbě žerou - tu zkušenost já nemám. Každá z mnou upy…
rockviper 20.08.2007 09:04
rockviper
Můžu se zeptat čím si je krmil?Díky
lukasek 20.08.2007 20:25
lukasek
laboratorní myši, nic jinýho. Je ale fakt, že jsem tenkrát měl k dispozici i myšky hnědý, nicméně js…
rockviper 21.08.2007 07:39
rockviper
Různy druhy hrabošů chováme v zoo v "rodinách" více kusů obého pohlaví ve větších "akváriích" z plet…
krokodýl 21.08.2007 17:41
krokodýl
Presne tak jsme je meli i u nas. Agrestaky jsme meli jako tenkrat velkou zajimavost ve skupinach sam…
VH 21.08.2007 17:46
VH
Ten krátkej ocásek je nepraktickej:-D. Co se týká parazitů, tak, co já vím, tak se v hadech sice obč… poslední
krokodýl 21.08.2007 18:32
krokodýl

Ještě ke gadjukinově poznámce o tom, že berusky blbě žerou - tu zkušenost já nemám. Každá z mnou upytlačených zmijí (upytlačených v rámci udělené vyjímky, rozuměj)začala žrát bez problémů sama. Nechával jsem je v klidu, bez rušení, v terárku s úkrytem cca 3 neděla, VŠECHNY bez vyjímky začaly žrát samy. A není to zkušenost z jednoho- dvou hadů-

laboratorní myši, nic jinýho. Je ale fakt, že jsem tenkrát měl k dispozici i myšky hnědý, nicméně jsem tomu nikdy nepřikládal význjam a zmijím dával tak jak to přišlo pod ruku.
Možná je tu důležitá okolnost- zmije jsem chytal na jaře- po hybernaci, takže možná hlad dělal svý.

Různy druhy hrabošů chováme v zoo v "rodinách" více kusů obého pohlaví ve větších "akváriích" z pletivovým víkem, na vyšší podestýlce, na dně substrát na něm seno, krmení luční směs, zrniny, něco kořenové zeleniny, podrobnosti bych musel zjistit, páč u nich přímo nejsem. Pan Vaňousek je choval podobně, jen v míň kusech v myších bednach (velazky tuším T3).

Presne tak jsme je meli i u nas. Agrestaky jsme meli jako tenkrat velkou zajimavost ve skupinach samcu i samic dohromady - ve velkem terarku. Nikdy se nam nevrazdili. Daji se delat i ve velazkach (tak to delal Pecina v Praglu).

Jinak parazitozy jsem ted resil s kamosem a nemlo by to byt az tak vyznamne, kort u oeconomu. Ale na to tu mame experty, nemylim-li se. Jedina jejich nevyhoda je to, ze alespon me se mnohem hur lovi, nez mysi.

VH

Ten krátkej ocásek je nepraktickej:-D. Co se týká parazitů, tak, co já vím, tak se v hadech sice občas "myší" endoparaziti najdou, ale jde o tzv. pseudoparazity (doufám, že to říkám správně) a v podstatě jsou jen "dědictvím" po zbaštěný myšce (hraboši, myšici,...) a pro hada nejsou nebezpeční. Pokud by to JaBul doplnila (upřesnila), bylo by to fajné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...