Předmět Autor Datum
Hlasoval jsem pro OBCAS:) hady taham jen vyjimecne, mozna proto, ze to podle mne je castecne stresuj…
Redsnake 07.08.2007 19:17
Redsnake
Tak tak. Vesměs jen když je manipulace nezbytná.
halapremek 07.08.2007 19:27
halapremek
Myslím, že stresující je to pokud na to had není zvyklí. Když bude v rukou "páníčka" častěji, bude s…
Lucinka 07.08.2007 19:29
Lucinka
Myslim si, ze had si na brani do ruky tak nejak nikdy nezvykne...Jenom proste napriklad uzovka neni…
Redsnake 07.08.2007 20:21
Redsnake
redsnake-ake hady vyberáš?píšte aj aké hady brávate do rúk
wisper93 07.08.2007 19:46
wisper93
Já chovala e. guttata a teď chovám e.obsoleta. Guttata byla ale podle mě klidnější.
Lucinka 07.08.2007 20:13
Lucinka
Tak ja to vypisu- vyberam boa constrictor, lamp. mexicana mexicana, lamp.getulus, lamp. getulus, lam…
Redsnake 07.08.2007 20:20
Redsnake
Já manipuluju občas s těmi kliďasi - guttaty, bimaculaty, taeniury, lampropeltisky, hroznýši královš…
krokodýl 07.08.2007 21:11
krokodýl
Ja mam 2 guttky. Mlade je nemocny, takze s tim jsem v kontaktu kazdy den (az moc). Dvouletou jsem ja…
Sharkie 08.08.2007 10:01
Sharkie
aký spôsob vyberania používate?myslím ako ho vybrať,či ho rovno chytiť a vybrať alebo počkať kým nám…
wisper93 08.08.2007 10:17
wisper93
Ty vetsi dam vzdycky moznost mi nalizt na ruku. Nekdy ji vyuzije, ale spis ne. Ale tu moznost by mit…
Sharkie 08.08.2007 10:40
Sharkie
Zaškrtnul jsem pravidelně, protože svoje hadečky (Boa constrictor a lampropeltis cal.) ošmatlávám ta…
Boss_1 08.08.2007 10:42
Boss_1
Hlasoval jsem "pravidelně". I když musím přiznat že to poslední dobou flákam....moc práce ]:( A už s…
para 11.08.2007 19:01
para
ja beru sve koralovky taky pravidelne..nejradeji si hovi v kapse od mojeho zupanu;-) pak vykukne jen… poslední
aschly 14.08.2007 15:09
aschly

Myslim si, ze had si na brani do ruky tak nejak nikdy nezvykne...Jenom proste napriklad uzovka neni takovej stresak jako napriklad viridiska, nebo psohlavec..Podle mne zbytecne ruseni neprispiva nicemu, ovsem chapu, ze se chteji nekteri chovatele se svymi hady potesit a mit s nimi kontakt:)Mne kontakt staci jednou za mesic kdyz cistim.)a nekdy toho kontaktu je az moc:)

Ja mam 2 guttky. Mlade je nemocny, takze s tim jsem v kontaktu kazdy den (az moc). Dvouletou jsem jako mlade brala na proplazku po posteli kazdy den krome kdyz byla nacpana nebo se sla svlikat. Nevypadala, ze ji to stresovalo. Brala jsem ji hackem, aby se nebala kdyz "na ni jde velka ruka", na posteli jsem ji prekryla rucnikem, takze se mohla rozkoukat a rozmyslet jestli chce "behat" nebo jen koukat. Kdyz chtela jen koukat, lehla jsem si k ni, jinak jsem ji stavela hadodrom (to delam dodneska) - na postel dam par predmetu o ktery se muze zachytit a muze je zkoumat. Miluje silonky (jsou pruhledny, ale nemuze jima prolezt), ponozky (strasne rada do nich leze a snazi se skrz ne protlacit), pruhledny veci celkove (skleneny kafac, celofan...), rada do vseho vleze. Dneska uz ji vyndavam jen kdyz si rekne (1-3x tydne). Da se rict, ze si jako mala okamzite zvykla vyprazdnovat se mimo terarko (neni cune), coz ji zustalo doted. Uz i pochopila, ze nema cenu to drzet dyl nez 3 dny, protoze to jsem nejspis nekde pryc(jednou cekala az se vratim z nemocnice 10 dni, to uz by si byvala dosla tak 3x a uz ji zacpou bylo blbe). Myslim, ze z hada se mazlik jako takovej udelat neda. Nebude se tetelit radosti ze ho beres na proplazku a nebude ti davat okate najevo svoji prichylnost. Ale kdyz mu das sanci a postavis vas vztah na ucte k nemu, budes ho brat jako osobnost se svyma pravama a svoji vuli, pak te obcas dost prekvapi jak je chytrej a pochopis, ze te ma svym zpusobem rad. A kdyz uz ti to da najevo, uplne te tim dostane, protoze o tom neni pochyb a neni to casto (na rozdil od psa, kde uz si toho ani nevazime).

Ty vetsi dam vzdycky moznost mi nalizt na ruku. Nekdy ji vyuzije, ale spis ne. Ale tu moznost by mit mela, davam ji svobodu projevit svoji vuli. Kdyz chce ven, ale nechce na me vylezt, je u toho vzdycky zalezla v domecku. Takze ten dam pryc, necham se ocuchat, pomalu se ji dotknu, by se nelekla az ji budu brat a pak ji opatrne vyndam tak, abych mela co nejvic podebranou tu tezkou cast tela. Davam bacha, aby ji vyndavani neprineslo nejaky neprijemny zazitky, drzim ji tak aby mela stabilitu a oporu. Pak se ten had necha vyndat rad.

Zaškrtnul jsem pravidelně, protože svoje hadečky (Boa constrictor a lampropeltis cal.) ošmatlávám tak 5x týdně, jenom pokud vypadnu z domu tak mají svatý klid. Taky je nutnost je pravidelně vytahovat, když jsou celej den jenom někde zašití a chrápou, hlavně hroznýš ten je v tom expert. Stejně jak píše "Šarkan" tak moje korálovka se taky strašně ráda venčí mimo terárko, přece si nebude znečišťovat svoji parcelu!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru