Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem četnost krmení?

Ahojte.
Mám doma hroznýše královské - 2 měsíce staré a pak staré rok a půl.
Jak časté krmení byste mně prosím v těchto dvou případech doporučili..?Stále váhám..
Krmím vesměs odstavenými potkánky.
Ty menší 1x potkan týdně a ty starší 2 potkánky týdně - je to tak správně?
Děkuji za příspěvky.Arny.R.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já svýmu 4 měsíčnímu hroznýškovi dávám 2 pořádny myšy každých 7-10 dní. Za nějakej měsíc dostane 1 p…
Boss_1 15.08.2007 15:21
Boss_1
Záleží spíš na velikosti než na věku, i když na tom také. U hroznýše je pohlavní dospělosti možno do…
krokodýl 15.08.2007 15:41
krokodýl
Jo to o té pohlavní dospělosti znám, přesně takto mi to nadiktoval jeden pražák u kteryho jsem si hr…
Boss_1 16.08.2007 10:32
Boss_1
tejně tady v tym pošahanym Olomoucu má většina populace IQ pod 70 Tak ti díky za oznámkování. Nechc…
Georgij Gadjukin 16.08.2007 10:40
Georgij Gadjukin
Jestli ty nebudeš menšina:-D a viješ nebo vyješ?:-D ...aneb jak praví klasik: "a nebyl to hloupý chl…
krokodýl 16.08.2007 11:12
krokodýl
... nebo z Brna. Ne pražák to byl. Profesor Albert Pražák... tak jsi to myslel?
Georgij Gadjukin 16.08.2007 11:42
Georgij Gadjukin
Slyšel jsem krásný vtip.... Letí svatý Petr a nese pytel čur.ků. Pytel mu najednou praskne a ču.áci…
Mirek2 16.08.2007 12:12
Mirek2
No pekne nam davas. Jen nas osol, my jsme zvykly. Ja se cely zivot divim, proc ma nekdo neco proti p…
Sharkie 20.08.2007 09:28
Sharkie
No a až ti bude padesát, zjistíš že lidé se k sobě chovají jako hovada všeobecně a vůbec nezáleží na… poslední
KHor 20.08.2007 11:58
KHor

Já svýmu 4 měsíčnímu hroznýškovi dávám 2 pořádny myšy každých 7-10 dní. Za nějakej měsíc dostane 1 potkana stejně často. Interval samože chci prodloužit na těch 10-14 dní až bude dospělej, ale nejsem si přesně jist v jakém věku. Není roční hroznýš přece jen pořád takovy odrostlejší mládě. Neměl by se ten interval krmení protáhnout spíš až někdy ve 2 letech?? Otázka je hlavně pro "KROKODÝLA"

Záleží spíš na velikosti než na věku, i když na tom také. U hroznýše je pohlavní dospělosti možno dosáhnout i v roce a půl, což je podle mého názoru nepřirozeně rychlé a na úkor kvality a dlouhověkosti zvířete. Osobně považuji za minimální věk pro páření u hroznýšů 3 roky, u samice klidně i 4. O velikosti nemlvím, to záleží na poddruhu nebo formě. Nedržím se strikně nějakého dogmatu, že mládě žere jednou týdně, subadultní jedinec za 10-14 dní a dospělec po 2-4 týdnech. Vždy záleží na okolnostech, když nemám zrovna po ruce krmení nebo jedu na dovolenou, tak vím, že není problém, aby mládě nedostalo třeba i 3 týdny, naopak, když mám třeba krátce po sobě přebytek potkanů, tak dám dospělcům třeba i po 10 dnech a pak jim zase dám delší pauzu atd. Krmím prostě po těch letech spíš intuitivně než podle jakéhosi řádu. Ale v podstatě se snažím pravidelněji a častěji krmit zvířata do 1-3 let (podle druhu), dospělce samozřejmě méně a nepravidelně, mimo březích samic. Ale celkově krmím relativně méně.

Jo to o té pohlavní dospělosti znám, přesně takto mi to nadiktoval jeden pražák u kteryho jsem si hrozňáka kupoval. Já mám stejně jenom samce a k tomu ještě korálovku, které se určitě nevzdám a tři hady už mět nechcu takže u mě množení na 95% padá. Stejně tady v tym pošahanym Olomoucu má většina populace IQ pod 70, ti ani nevijou jak hadi vypadaji, tady bych je určitě neprodal a pak měl třeba na krku přes třicet žížalek a další problém je nedostatek místa.
Korálovka už je stará přes rok a taky jí krmím jak mládě což je asi blbost, ale nechcu tomu prckovi odpírat, navíc když je tento druh úzkej jak malíček

No pekne nam davas. Jen nas osol, my jsme zvykly. Ja se cely zivot divim, proc ma nekdo neco proti prazakum a az ted kdyz se blizim tricitce jsem zjistila, ze se cast prazaku chova k mimoprazskym jako hovada. To jsem nevedela. Ja se tak nechovam a lidi okolo me taky ne, tak me to prekvapilo. Ted uz chapu kde se ty vtipy a reci berou. Tak tady je jeden tradicni, ktery asi vetsina zna: Přijde Pražák v Brně na Zelný trh, horko, čtyřicet ve stínu, a ejhle, kašna. Pražák k ní z posledních sil doběhne, ponoří ruce až pára zasyčí, opláchne si obličej, nabere vodu do dlaní a pije a pije. Vidí ho jeden místní a spustí:
"Co to lemtáš, dyk do teho chčijó Morgoši!"
"Promiňte pane, ale já jsem z Prahy a moc jsem vám nerozuměl, mohl byste mi to, prosím, říci ještě jednou pomaleji?
"Jó, tož ty si z Prahy? Tož pij pomalu, panáčku, je studená..."

No a až ti bude padesát, zjistíš že lidé se k sobě chovají jako hovada všeobecně a vůbec nezáleží na tom odkud kdo je, hlavně že je odjinud.
Já teda pražák jsem, dokonce libeňák a kupodivu se cítím úplně normálně. Fakt je, že žiju momentálně na vesnici tak mě to trochu možná srovnalo. Také bych chtěl dodat, že minimálně polovina mých pražských známých pocházela z Moravy, takže mám pocit, že jsme na tom všichni stejně "dobře".:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru