Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem užovka červená - topení v teráriu

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak dloho by měla být zapnutá žárovka v teráriu 72x32x45 (d x v x š)? NAvíc jsem narazila na článek, kde majitel elaphe guttata guttata nechával žárovku zapnutou jen prvních 15 minut každé hodiny, od osmi do osmi. Poraďte mi prosím :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To podle toho jestli žárovku používáš jen na svícení, nebo i na topení. Já ji používám i na topení,…
Boss_1 15.08.2007 15:01
Boss_1
Budu mít, hada ještě nemám a terárko chci zařídit tak aby mu tam bylo co nejlíp:) Taky by mě zajímal…
ficule 15.08.2007 15:33
ficule
Neboj se, dobu topení žárovky si vychytáš sama. Záleží tam třeba na teplotě v místnosti, větrání, at…
vojtas 15.08.2007 16:35
vojtas
A poradil bys mi i ohledně toho zimování?
ficule 15.08.2007 16:43
ficule
Tak sem to pohledal tady na fóru sám;-) namám tušení jak se zimuje tak vložím příspěvek Krokodýla (d… nový
vojtas 16.08.2007 11:21
vojtas
Tak vám chlapci děkuji, mám v tom těď alespoň víc jasno a pokusím se využít všech vašich rad:) Možná… nový
ficule 17.08.2007 19:25
ficule
Na burze ušetříš. Stejné zvíře koupíš ve zveráči za 200% a více. nový
halapremek 17.08.2007 19:31
halapremek
A mohl bys mi alespoň orientačně říct kolik? nový
ficule 22.08.2007 14:47
ficule
elaphe guttata stoji radove 250-350 ks za klasickou formu...Nejlepe je koupit od chovatele, jelikoz… nový
Redsnake 22.08.2007 15:19
Redsnake
Páni, mě se jí ve zveráku snažili udat za 800,- a ještě na mě koukali jako na blázna když jsem se ze… nový
ficule 22.08.2007 16:53
ficule
To je těch 200% a více,jak jsem psal. :-) Jinak nejde než s Redsnake souhlasit o kvalitě prodávající… nový
halapremek 22.08.2007 17:02
halapremek
Čím to je, že se ceny tak liší? Neřeknu kdyby to bylo o stovku nebo 150, ale skoro pětikilo, to už j… nový
ficule 22.08.2007 17:20
ficule
čím to??? No,kdo prodává své odchovy do zveráčů? Chovatelé,kteří to za stejnou cenu prodají i jinde.… nový
halapremek 22.08.2007 17:29
halapremek
To je vlastně pravda, ale on je vůbec ten varskej zverimex celkem pochybnej:) Dva prodavači, jeden p… nový
ficule 22.08.2007 17:41
ficule
Kterej Varskej?? Ten dole za kruháčem (když se jede od Sokolova) mezi kauflandem a HC Energie??? Ten… nový
halapremek 22.08.2007 20:56
halapremek
Tak bůhví, třeba je ten zverák jenom zástěrka a bokem kšeftuje s jedovatejma a ohroženejma hadama ;-… poslední
ficule 23.08.2007 14:40
ficule

To podle toho jestli žárovku používáš jen na svícení, nebo i na topení. Já ji používám i na topení, ale teď přes léto je vypnutá protože v pokoji je dostatek tepla i světla. Jenom sem tam zapnu UV zářivku jako imitace slunce. V zimě svítím přes den 11- 12 hodin a po každých 2,5 hodinách svícení dávám 0,5 hod přestávku aby nedošlo k přehřátí protože mám 50W žárovku což je na moje terárko 80x40x50 docela dost. Ale pokud máš slabší klidně může valit těch 12 hodin vkuse. Rozhodně se vyplatí koupit spínací hodiny, ale ty určitě máš

Neboj se, dobu topení žárovky si vychytáš sama. Záleží tam třeba na teplotě v místnosti, větrání, atd. Pár dní než tu guttku koupíš si tu dobu vyzkoušej a měř teplotu a podle toho měn dobu svícení až bude ideál. Spínací hodiny jsou fakt super kup! Hodně štěstí;-)

Tak sem to pohledal tady na fóru sám;-) namám tušení jak se zimuje tak vložím příspěvek Krokodýla (doufám že mu to nebude vadit??): Zimování u užovky červené není bezpodmínečně nutné, protože se u nás jedná o generace chovaného hada a jeho chov už se poněkud vzdálil od přirozených podmínek, resp. užovky už tak nějak "zdomácněli" a dokonce se i bez zimování množí. Zimování je ale pro tento druh lepší a přirozenější, stačí alespoň měsíc při teplotách okolo 12 až 15 st., týden až deset dní před a po zimování nekrm, jen musí mít čistou vodu k pití a mají vypnuté zdroje tepla, takže mají pokojové teploty okolo 18 až 22 st. Zimování může probíhat buď v teráriu nebo ve speciální bedýnce (většinou až ta nejchladnější část)s vyšší vrstvou lehce vlhkého substrátu (např rašelina s pískem 1:1 asi 10 cm, pokryta asi 10 cm vrstvou opadaného lupení). Ale pokud budeš chovat jen jeden kus pro potěšení a nehodláš hady množit, není zimování u tohoto druhu nutné.

Tak vám chlapci děkuji, mám v tom těď alespoň víc jasno a pokusím se využít všech vašich rad:) Možná už jsem trochu otravná ale zajímalo by mě, jestli je lepší koupit hada na teraristické burze (kde si budu vyzvedávat objednané teráruim) nebo ve zverimexu?

Čím to je, že se ceny tak liší? Neřeknu kdyby to bylo o stovku nebo 150, ale skoro pětikilo, to už je velký okrádání i na Čechy :) A co pomůcky? Teploměr, rozprašovač a tak? Taky je lepší koupit to tam? Jedu prvního do Prahy, tak kdybych to tam mohla koupit levněji, nebo snad za stejnou cenu a kvalitněji, byla bych ráda:)

čím to??? No,kdo prodává své odchovy do zveráčů? Chovatelé,kteří to za stejnou cenu prodají i jinde. No a zveráč tomu musí svítit (i když občas se setkávám,že i na to kašlou), musí to krmit atd,než si to někdo koupí. Musí zaplatit daně, výplaty zaměstnancům atd. Takže to rozhodně nemohou prodat za cenu, jakou koupili. To je logické a není na tom nic zlého. Ovšem když to jde koupit přímo od chovatele,tak proč to brát oklikou přes zveráč. ;-) A kvalita chovu v nějakém procentu (nechci psát ve většině) zverimexů se nedá srovnat s kvalitou chovu u chovatele,což se občas může odrazit i na zdraví zvířete.

To je vlastně pravda, ale on je vůbec ten varskej zverimex celkem pochybnej:) Dva prodavači, jeden přes ptáky a druhej přes rybičky... Tak díky moc za rady, nakonec na tom ještě ušetřím:) Nechala jsem si udělat terárko na zakázku, bylo drahé ale ve výsledku mnohem levnější než z krámu:)

Kterej Varskej?? Ten dole za kruháčem (když se jede od Sokolova) mezi kauflandem a HC Energie??? Ten dvoupatrový? Jestli se jedná o ten,tak ten na tom ještě není tak špatně. Jestli personál rozumí "řeči plazů" to netuším,ale zvířata tam alespoň mají ubytované vcelku slušně. Narozdíl od např. sokolovského (na tržnici). Tam tomu říkáme u špíny. Ani se nedivím,že nemá kšefty. Takhle se podnikat nedá. Jednou jsem tam zavítal,jelikož jsme měli přebytek potkanů,tak jsem se zeptal,jestli nechce. Ještě,že chtěl vykoupit dospělce za 4Kč. Tak šli potkani do lepšího prostředí (alespoň na tu chvilku,než skončili v potravním řetězci).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru