Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Suchozemka do 1000?

Ahoj, myslíte, že mám šanci sehnat suchozemskou želvičku tak do 1000 KČ? Dost po ní toužim, mám i něco načteno, budu začátečník, ale ty peníze mi přijdou teda dost. Ještě když si k tomu pořídím terárko, tak jsem hned v mínusu. Nemají třeba chovatelé levnější, když jich mají tolik?:-) Díky za radu, případně i nabídky. Nejraději bych testudo hermanni nebo žlutohnědou.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechci te desit, ale suchozemska zelva (pokud chovana doma) je velka zodpovednost a stoji x tisic. P…
Oslinka 18.08.2007 20:16
Oslinka
Chov suchozemky je ale opravdu poměrně náročný na čas, zalosti i zázemí. Pokud Vám něco z toho scház…
nikolas 18.08.2007 22:01
nikolas
Nemusíte mě tak shazovat jen proto, že jsem studentka 1. ročníku VŠ a nestíham si přivydělávat. Mám…
prcek 18.08.2007 22:22
prcek
S čičí se to srovnat nedá, je to opravdu trochu složitější, ale s trochou studia to jde zvládnout, m…
krokodýl 18.08.2007 22:35
krokodýl
No, mas mou podporu, ale! Vybaeni terarka te asi vyjde na vic, nez samotna zelva. Kamarad kupoval v…
VH 18.08.2007 22:43
VH
Hojte, bavite se tu o cenach, dobre, jaka je podle vas idealni cena (férová) za 6-7 leté T. her., 6-… poslední
Mrkva 20.07.2010 08:40
Mrkva

Nechci te desit, ale suchozemska zelva (pokud chovana doma) je velka zodpovednost a stoji x tisic. Premyslej nad kvalitnim UV atd... Terarko je taky na prd. Lepsi neco vzdusnejsiho vlastni vyroby. No.. zkus nam napsat co vsechno potrebujes a kolik hodlas za to vsechno dat ;) Ale at te potesim, kdysi nekdo nabizel zelvicku i zadara :-)

Chov suchozemky je ale opravdu poměrně náročný na čas, zalosti i zázemí. Pokud Vám něco z toho schází, je mi líto, ale v zájmu svém i želvím si pořiďte méně náročného mazlíka - třeba psa. Můj názor - pokud by se náhodou suchozemské želvy staly díky nízkým cenám dostupné doslova pro každého, jak by asi končily? Co myslíte, jak dopadají ty statisíce trachemysek a dalších vodních želv, dostupných za dva dolary a vyvážených do celého světa? Kolik z nich se u svého "chovatele" dožije dospělosti?
Co je levné, toho si člověk prostě neváží a podle toho s tím zachází.
V nejlepším případě by zřejmě levné suchozemky končily takhle:
[http://img297.imageshack.us/img297/7341/887358zelva cionona2tb3.jpg]

Nemusíte mě tak shazovat jen proto, že jsem studentka 1. ročníku VŠ a nestíham si přivydělávat. Mám 11 let čičí a je v pohodě. Želvička je jiný sousto, ale denně jí krmit, vyměňovat vodu, koupat a svítit myslim zvládnu. Jen jsem četla, že pro začátečníka není dobrý mládě do 2 let, tak si ho asi schválně nekoupim, abych teda otestovala jak mi to půjde, nejsem ujetá! Ssamozřejmě, že časem si na ní našetřim těch pár tisíc, ale to potrvá no...S bydlením není zas takový problém, to vyrobím doma s pomocí Baumaxu.

S čičí se to srovnat nedá, je to opravdu trochu složitější, ale s trochou studia to jde zvládnout, mládě je na péči stejné, jen jsou náchylnější na nízkou vlhkost než větší želvy. akorát, když je něco blbě, tak větší želva umírá déle:x:. A pozor Baumax je zbytečně drahý;-). Obyčejný truhlář/sklenář/železářství/elektro je tak o 50% levnější.

No, mas mou podporu, ale! Vybaeni terarka te asi vyjde na vic, nez samotna zelva. Kamarad kupoval v Kromerizi marginaty za 800 registroveny kus, asi mel stesti. Jinak zelva od mladete je urcite lepsi a levnejsi, dvouletou ci triletou uz do 1000 urcite nekoupis. Nejdriv zkus zaridit terarka a pak porid zelvu - je to na plnny uvazek :) Bohuzel, vetsina zelv konci tak, jak je na obrazku vyse a z toho duvodu je lepsi, kdyz jsou ceny takhle vysoko. VH

Hojte, bavite se tu o cenach, dobre, jaka je podle vas idealni cena (férová) za 6-7 leté T. her., 6-7 T.graeca a 7-8 lete T. marginata, berte v potaz ceny samcu, samic. Zvirata produktivni, mlada. Zkuste nadhodit ceny, s jakymi ste se setkali, popr. jak dobre jste koupili, a jaka cena je tedy podle Vas je priměřena.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru