Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem syčí regiška?

Ahoj, zajímá mně jestli regiuška sičí. Moje totiž když se jí něco nelíbí tak se snaží jakoby sičet, ale zní to spíš jako takové sípání. (jinak dýchá normálně)
Změna předmětu, původně: sičí regiška? - rve to oči;-)(carlos)

Předmět Autor Datum
Nedávno pri menení substrátu na mňa jedna dospelá samica celkom slušne syčala.
ado 03.09.2007 20:24
ado
tady někdo nezná vyjmenované slova po S .......................... já :-[:-D:-D:-D PS: Nechci zaklá…
fildap 03.09.2007 20:33
fildap
Zdravím, mám také jednu zkušenost s mou regiuskou. Vše začalo tím, že jsem z nouze musel asi tak na…
LeTOsnaKe 04.09.2007 14:56
LeTOsnaKe
Já slyšela, že se má stáhnout kůže z "tváří" směrem dozadu a dolů a tím se tlama otevře,ale to se mi…
werča 04.09.2007 14:57
werča
no já se právě bojím abych jí nejak neublížil ....... ale zase si myslím že kdyby měla něco špatného…
fildap 04.09.2007 15:04
fildap
Tak pokud žere,tak by měla být zdravá,když mají zahleněné dutiny tak ani většinou nežerou.Moje,když…
werča 04.09.2007 16:00
werča
Když spolkne kořist,tak si většinou protahuje tlamku,tak když chvilku u ní počkáš,tak by se ti měla…
werča 04.09.2007 16:02
werča
Zcela v pohodě a bez problémů otevřeš tlamku vizitkou. Já mám pro tento účel nastříhané "čtrtky" na…
Jana 2 07.09.2007 10:55
Jana 2
A ještě: ze strany tlamky bych to rozhodně nezkoušela. Jen zepředu a opatrně ...
Jana 2 07.09.2007 10:56
Jana 2
Ahoj,rozhodně bych to nedělat kovovým předmětem.Já používám plastové tyčky(násada od malých štetců),…
Melda 07.09.2007 20:38
Melda
Ahojda, mám velikánsky problém -. dneska dopoledne jsem zjistila že mi má roční regiuska utekla. jse…
luna 15.09.2007 15:58
luna
Vydržet mimo terárium může měsíce, ale nejspíš bude někde poblíž, málokdy zdrhne do jiné místnosti,…
krokodýl 15.09.2007 16:51
krokodýl
díky dneska ještě zkusím spát v obýváku odkud zdrhla, v terárku svítím aby tam mohla třeba za teplem…
luna 15.09.2007 19:19
luna
Svícení ani myš v terárku na 99% nepomůžou, hada pokud nenajdeš brzy po útěku, než najde nějaký pořá…
krokodýl 15.09.2007 21:20
krokodýl
aha, tak tto je povzbudivý:-/ no nic, ještě překopu barák a uvidím. ale ještě jsem si vzpomněla že v…
luna 16.09.2007 08:40
luna
Doufej, že ne;-).
krokodýl 16.09.2007 10:07
krokodýl
hm tak dík, uvidím co se dá dělat, ale s tou myší to asi zkusím;-)tak za to nic nedám poslední
luna 16.09.2007 10:47
luna

tady někdo nezná vyjmenované slova po S .......................... já :-[:-D:-D:-D

PS: Nechci zakládat nové téma tak prosím poraďte. Dá se nějak otevřít hadovi tlama? Ještě jsem ji zevnitř neviděl ........... chci se hlavně podívat jestli ji má v pořádku.

Zdravím, mám také jednu zkušenost s mou regiuskou. Vše začalo tím, že jsem z nouze musel asi tak na 3 týdny chovat společně regiusku s e. cenchria cenchria, protože se krajtě bohužel rozbilo terárko. Když už po nějaké době měla nové, hned 2. den v novém terárku syčela. Stačilo otevření dvířek a už se z úkrytu ozývalo syčení. Jinak také na mě poprvé v životě vystartovala s otevřenou tlamou. Nevím ale čím to mohlo tak najednou být, když před tím byla úplně v klídku a potom tohle...Od té doby jsem u ní zatím žádné agresivnější chování nezaznamenal...

Já slyšela, že se má stáhnout kůže z "tváří" směrem dozadu a dolů a tím se tlama otevře,ale to se mi ještě nikdy nepovedlo. Veterinář to s tou mojí dělal tak,že jí držel převážně spodní čelist,do pusy zastrčil ze strany sondu (nebo jinou kovovou tyčinku) a tou zvednul horní čelist. Každopádně fandim ať se ti to povede:-)

Tak pokud žere,tak by měla být zdravá,když mají zahleněné dutiny tak ani většinou nežerou.Moje,když byla nachlazená,tak bylo slyšet jakoby praskání bublinek v nose/dutinách a drbala si koutky o kořen-měla tam hlen,kterého se tak zbavovala.K tomu otevření tlamy ti můžu říct jen jedno: pokud jí chceš vidět do tlamy,tak to zkus ;-) Jinak to nepoznáš.

Zcela v pohodě a bez problémů otevřeš tlamku vizitkou. Já mám pro tento účel nastříhané "čtrtky" na malé obdélníčky, asi tak 6 na 4cm a používám tuto metodu i u dospělých hroznýšů. Samozřejmě musíš opatrně a s citem.

Ahojda, mám velikánsky problém -. dneska dopoledne jsem zjistila že mi má roční regiuska utekla. jsem z toho úplně vyždímaná a nevim co mám dělat. prohledala jsem všechny místnosti na patře, ale může bejt někde schovaná nebo stočená a ani jsem si jí nemusela všimnout. Pls, nevíte někdo jak mám postupovat dál???? prosim, odepište a jak dlouho tak vůbec může vydržet,??????

Vydržet mimo terárium může měsíce, ale nejspíš bude někde poblíž, málokdy zdrhne do jiné místnosti, většimou je ukrytá někde poblíž terária a v noci začne lézt. Bylo by vhodné zavírat, aby neunikla jinam. Roční regiuska se ale musí hledat vzhledem k velikosti celkem dobře. Projdi všechny skuliny i ty nepravděpodobné a nezapomeň koukat i nahoru, může být fakt kdekoli, ale vzhledem k robustnosti krajty je pravděpodobné, že ji brzo najdeš. Hlavně klid a zavírat dveře i okna a ona se během pár dnů (nebo spíš nocí) určitě objeví.

díky dneska ještě zkusím spát v obýváku odkud zdrhla, v terárku svítím aby tam mohla třeba za teplem, co ty na to? navíc může v noci lést jinam a tak ji můžu slyšet+ najít. zejtra všechno prohledám znovu - hele, ty určitě nějaký obvykly úkryty znáš, co by to tak mohlo byt,?? a nějaký přivábení jako myš v terárku, to by ji nepřivedlo zpátky,?? myslím že ji každou středu krmím, tak by tam mohla přilést za potravou??? ale dík papa

Svícení ani myš v terárku na 99% nepomůžou, hada pokud nenajdeš brzy po útěku, než najde nějaký pořádný úkryt, tak se potom nejspíš objeví buď náhodou nebo až když začne šmejdit hlady, což může trvat i několik týdnů. Ono je těžký psát úkryty, když nevím, jak to u vás vypadá, ale v podstatě může být kdekoli, kam se dokáže nacpat a kam dokáže vylézt:-D.

aha, tak tto je povzbudivý:-/ no nic, ještě překopu barák a uvidím. ale ještě jsem si vzpomněla že vcera bylo otevřený na balkon - mohla jít tam. ale venku je ještě zima, myslíš že je to možný aby šla do zimy, když v baráku je teplo???

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru