Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno užovka červená

chci se zeptat na pár věcí, brouzdám tady po poradně a všude čtu že užovce červené se má rosit, nechávat v terárku tzv. vlhký roh, a pod. Já nevím, mám užovku už čtyři roky, je hodně přerostlá 198cm, ale celou dobu to nedělám, svléká se v poho, v jednom kusu, max. ji až se jí oči začínají zase rozjasňovat orosím, jinak mám terárko úplně suché.

Zkus svoje dotazy kolem užovky červené nějak specifikovat a opticky oddělovat. Případně kumulovat, ať se nám tady ty gutáty nehromadí. Jinak, dle mého, už toho tady, o užovce červené na poradně, dosti napsáno bylo. (GG)

Předmět Autor Datum
U. červené žijí ve velké části areálu rozšíření v poměrně suchých biotopech a tomu odpovídají i jeji…
krokodýl 05.09.2007 18:24
krokodýl
nechci už rešit velikost, vyfitil jsem ji mobilem kvalita žádná sláva ale na to co to je a že je to…
filosofemgt 06.09.2007 14:33
filosofemgt
Je fakt, že zvířata v zajetí mohou růst mnohem intenzívněji než v přírodě, mají prakticky neomezenou…
krokodýl 06.09.2007 15:47
krokodýl
čau, koupil jsem si asi před týdnem užovku červenou (cca 20 cm) a včera jí začaly jakoby šednout oči…
kompot 05.11.2007 10:20
kompot
Víme co to je. Ale... tohle tu již bylo napsáno tolikrát, že psát to znova je nesmysl. Pokud neznáš…
Georgij Gadjukin 05.11.2007 10:56
Georgij Gadjukin
Sice si to měl zjistit, dřív něž si jí koupil,ale zase někde se zeptat musí, já toho taky ještě neví…
Žvejkačka 12.10.2008 12:29
Žvejkačka
Filosof: Koukám, že ti nikdo před rokem neodpověděl... Dneska už jsi asi v obraze, ale zaujala mě dé… poslední
Sharkie 13.10.2008 09:16
Sharkie

U. červené žijí ve velké části areálu rozšíření v poměrně suchých biotopech a tomu odpovídají i jejich nároky, porosení či udržování vyšší vlhkosti v době před svlekem většinou stačí. Trochu mě zaráží ta velikost::), už jsem pár guttat viděl a lecos o nich vím, třeba, že maximální změřená velikost byla tuším 183 cm a to rozhodně nebyla 4 letá, ale minimálně 10 letá. Ve čtyřech letech má i dobře krmený samec tak okolo 150 cm. Takže buď je to rekordman nebo ji máš špatně změřenou nebo je to jiný druh;-). Každopádně bych ji rád viděl. Nechceš sem dát foto nejlépe s něčím pro srovnání velikosti?

nechci už rešit velikost, vyfitil jsem ji mobilem kvalita žádná sláva ale na to co to je a že je to macek to stačí, jak je stará nevím, já ji mám 4 roky, ale když jsem ji dostal tak měla tak 40cm, takže moc stará nebyla, zkoušel jsem to vložit sem, nějak mi to nejde, poslal jsem už mailem foto Lukaskovi.zatím cuss

Je fakt, že zvířata v zajetí mohou růst mnohem intenzívněji než v přírodě, mají prakticky neomezenou potravní nabídku a žádné zimování atd., takže přerůst teoreticky mohou, akorát mi to přijde hodně rychlé. Každopádně jsem na fotku zvědavý a doufám, že ji sem Lukasek brzy přihodí. Chovu zdar.

Víme co to je.

Ale... tohle tu již bylo napsáno tolikrát, že psát to znova je nesmysl. Pokud neznáš ani ta nejzákladnější specifika hadího života a co víc, neumíš si potřebné informace ani vyhledat, je na pováženou, že jsi začal s poměrně náročným (časově, finančně, znalostně, dovednostně) koníčkem. Pročti si diskuzní příspěvky na téma užovka červená a leccos ti bude jasné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru