Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousata / nechce zrat

Ahoj, koupila jsem si pred tydnem dve male agamy, jedna krasne zere a roste, druha mi uz treti den nezere, vubec nevim co s ni, snazila jsem se ji i krmit, ale nic nechce, kdyz ji namocim tlamicku do vody tak se olizne, terarko maji dostatecne velike, maji vyhrivaci zarovku i uvb zarovku, ta druha klidne sezere i pet a vice cvrcku denne, davam jim i zelene, ale myslim ze ho ani jedna nezere, zkousela jsem volat i na veterianarni kliniku, ale nemaji tam nikoho kdo by mi pomohl az v pondeli a to mi pride pozde nemuzete mi nekdo neco poradit. dekuji L.

Předmět Autor Datum
Ahoj, takze zacnu od zacatku: pokud jedna nezere, doporucuji je rozdelit, dat tu malou do nejakeho m…
Redsnake 08.09.2007 19:18
Redsnake
Dekuji za odpoved, zarovka je uvb, spatne jsem se vyjadrila, nevadi mi ze nezerou zelene vim, ze se…
Ladka D. 08.09.2007 19:39
Ladka D.
Ahoj,jak máš velké terárium a kolika wattovou žárovkou ho vyhříváš?
Melda 08.09.2007 19:49
Melda
Ahoj, delka je 80, sirka 35, vyska 40, mam tam 60W vyhrivaci zarovku a 26W UVB 10.0
Ladka D. 08.09.2007 20:00
Ladka D.
Zkus místo cvrčků něco jiného,třeba moučné červi.Za těma se nemusí tolik honit.Nejlepší by byl smýka…
Melda 08.09.2007 20:19
Melda
uvb zareni muze byt pro ne i skodlive??
Ladka D. 08.09.2007 20:49
Ladka D.
Pro vousatky fakt ne. Jinak bych raději tu malou taky oddělil, ono to na první pohled může vypadat,…
krokodýl 08.09.2007 20:55
krokodýl
Presne tak, mozna dochazi ke stresovani mensi aguse takze rozdelit je bude pro ni to nejlepsi. rozho…
Redsnake 08.09.2007 21:23
Redsnake
Ahoj a dekuji za rady, to ze jsem ji davala zvlast na krmeni jsem delala abych vedela ze opravdu ji…
Ladka D. 10.09.2007 20:41
Ladka D.
je dobre, ze jsi ji vyreklamovala, doufam, ze to probehlo bez problemu:) Zzijou se urcite dobre, z t…
Redsnake 10.09.2007 21:26
Redsnake
Ahoj, reklamace probehla az moc hladce ani nechteli videt uctenku. Nová agamka dneska snedla tri cvr…
Ladka D. 11.09.2007 21:48
Ladka D.
Měřila si jim tam teplotu, mě se zdá 60W žárovka dost na ty rozměry terárka, které jsi napsala. Já m…
pavluch 10.09.2007 21:18
pavluch
Ahoj rosim je, teda spis rozprasovacem striknu do terarka a na jen obcas, moc ne protoze se jim to n… poslední
Ladka D. 11.09.2007 21:55
Ladka D.

Ahoj, takze zacnu od zacatku: pokud jedna nezere, doporucuji je rozdelit, dat tu malou do nejakeho mensiho terarka, kde bude mit vyhrivani a ukryt, misku s vodou, nic vic...Na dno trosku pisku.... Zkus ji nachytat nejaky mouchy- ty jsou pro agamy uplnou pochoutkou..Zeleninu a ovoce zerou jen jako doplnkovou stravu, stim, ze si obcas zobnou, i kdyz u nekterych agam muze tvorit tato cast stravy i vyrazny podil. Avsak u mladat bych se priklanel spise ke krmeni prevazne hmyzem, tudiz bych nebyl nestastny, ze zeleninu nezerou. Kazdopadne zkus listy pampelisek, nebo okurku, co mam zkusenosti tak tohle prijimaji vytecne... Skutecne pouzivas UV zarovku?Tak to te muzu ujistit, ze neemituje spravnou svetelnou delku svetla, tudiz je bezcenna...Na obalu sice ma napsano, ze je UV, ale je to myslim UVa a ty potrebujues pro aguse UVb (opravte mne nekdo pokud se mylim) Takze jde pouze o reklamni trik, jak zarovky prodat...
A v neposledni rade: kdyby ti agamka umrela mas pravo jit do zverimexu ji reklamovat, protoze z pravniho hlediska jsi koupila vec na kterou se vztahuje zarucni lhuta.
Redsnake

Dekuji za odpoved, zarovka je uvb, spatne jsem se vyjadrila, nevadi mi ze nezerou zelene vim, ze se to nauci postupne, ale ona vubec nechce zratani cvrcky a rozdelit se mi je nechce, oni jsou rady u sebe, vypada to blbe, ale ona ta mala treba lezi na te vetsi a vubec dost casu travi hodne u sebe, jen ta jedna kdyz jim dam cvrcky tak je zivejsi a zere a ta druha ubira na vaze, i kdyz se je treba na krmeni snazim dat zvlast, aby ji ta rychlejsi cvrcky nevychytala, proste nic nepomaha, chtela jsem zajet k veterinari, ale v sobotu vecer nemuzu nikoho sehnat, kdo by rozumnel jesterkam :-( Nechci ji jit reklamovat a nechci aby chcipla.

Presne tak, mozna dochazi ke stresovani mensi aguse takze rozdelit je bude pro ni to nejlepsi. rozhodne bych je rozdelil, uz kvuli kontrole krmeni atd....Nerikam, ze ta zarovka ma tak fatalni vliv ale urcite neni idealni, navic te urcitym zpusobem okradli:) K te reklamaci- pokud jsi agamu koupila spatnou mas plne pravo ji vyreklamovat a ziskat novou nahradou. Je nesmysl obohacovat zbytecne zverimex z vlastni kapsy a tudiz pokud to ddopadne spatne, bude nejlepsi ji jit reklamovat. Pokud dozije pondeli asi bych ji ondesl do zverimexu, s tim, ze nezere od doby zakoupeni.... V tom pripade by ji meli vyreklamovat. Kazdopadne pokud ji na kazde krmeni prendavas, namacis ji cumak do vody a tak podobne, tak ji to musi zakonite stresovat, coz muze byt duvodem jejich problemu.

Ahoj a dekuji za rady, to ze jsem ji davala zvlast na krmeni jsem delala abych vedela ze opravdu ji a posledni den jsem namacela cumacek to bylo tim ze jsem ji chtela donutit aspon se napit nebo neco, je silene se divat jak to male stvorenicko pomalu odchazi, rozhodne jsem ji Tim nechtela nijak stresovat. Jinak jsem dala na Tvoji radu a odnesla ji a vyreklamovala, dali mi za ni jinou. Tak uvidime jak se zzijou. Chtela jsem se zeptat kolik cvcku asi tak denne sezerou, nekde jsem cetla, ze by se meli krmit obden. Nevadi, ze jim davam kazdy den? Cvcky si muzou nachytat, kdyz maji hlad a zelene jim taky davam denne cerstve. Mozna se o ne staram moc :-)

Ahoj, reklamace probehla az moc hladce ani nechteli videt uctenku. Nová agamka dneska snedla tri cvrcky tak jsem stastna :-). Myslim, ze je trosku ta puvodni dominantni a tak kdyz jim davam jidlo vezmu si ji z terarka a necham najist vklidu tu novou a pak tam vratim (krokodyla) rikam ji tak protoze je fakt silene otrla a hrozne zere, je pekne tlusta. Ale je proste bozi, vubec ji nevadi a nestresuje ji, ze si ji beru do ruky. Kolik by asi tak denne meli snist cvrcku? A jeste bych se chtela zeptat, chci jim tam dat nejakou vetev, docetla jsem se ze ma byt z ovocnych stromu. Muze to byt z vina? a nebo mam radsi pouzit jablon? diky za rady

Měřila si jim tam teplotu, mě se zdá 60W žárovka dost na ty rozměry terárka, které jsi napsala. Já mám terárium 120dx50šx50v a na vyhřívání tam mám 40W spot žárovku a pod ní mám 42 stupnů, na chladný straně terárka je 24 stupnů. Místo namáčení čumáčku do vody, je obden poros, jestli jsou to mládata.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru