Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení v zimě

Ahoj, protože mám ještě malou želvičku a nechci jí tento rok ještě zimovat - mám z toho obavy :-/ - chtěla bych se zeptat, čím krmit v zimě. Mám už nasušené seno a budu jí dávat čínské zelí a všimla jsem si, že občas nepohrdne ani vánočním kaktusem ::) Ale co dál? S granulema to radši riskovat nebudu... Je možné např. nechat vyklíčit nějaká semena? Třeba řeřichu? V čem je optimální obsah vitamínů???

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Můžu ještě doplnit dotaz? Sice už to tu bylo hodněkrát řečené, ale nemůžu najít to správné vlákno :-…
Deni 19.09.2007 16:06
Deni
Bohužel je pořád snažší poprosit, než něco udělat sám. Moc "práce" sis s hledáním nedala. Probíralo…
carlos 20.09.2007 07:34
carlos
Děkuji za odkaz... Jenže... Já nejsem zas tak neschopná :-p, tyhle příspěvky jsem našla taky. Já ale…
Deni 20.09.2007 10:06
Deni
Prostě vykoupat, vypnout topení a přestat krmit, po 4-5 dnech zase vykoupat, dát do zimovací bedny a…
krokodýl 20.09.2007 17:43
krokodýl
Díky moc! :-) poslední
Deni 21.09.2007 10:20
Deni

Můžu ještě doplnit dotaz? Sice už to tu bylo hodněkrát řečené, ale nemůžu najít to správné vlákno :-[ Pokud bych se tedy rozhodla zimovat, od kterého měsíce? A jsou potřeba nějaké přípravy? Ještě jednou se moc omlouvám za opakování... ;-)

Prostě vykoupat, vypnout topení a přestat krmit, po 4-5 dnech zase vykoupat, dát do zimovací bedny a na 4-5 dní dát někam do chodby, kde je tak 10-15 st. a pak do konečného zimovacího místa (sklep, lednice aj.), kde by měly být teploty okolo 4-6 st., ne vyšší a nižší jen výjimečně a ne méně než 2 st. V těchto teplotách by želvy měly být 3-5 měsíců, podle druhu a stáří. Po zimování zase zvyšuj teploty postupně, pár dní v chodbě, pár dní bez topení v teráriu a pak normální teplotní režim. Mezi přendáním z bedny do terária želvy zase pořádně vykoupej ve vlažné vodě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru