Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak se vám koupou hadi?

Tak mě napadlo, že tu není nic o koupání hadů a přitom u nás je to vždycky zážitek. Zajímalo by mě, co ke koupání používáte a jestli se to vašim svěřencům líbí. Právě jsem totiž vykoupala zakalenou Hadičku a jako vždy se jí to nelíbilo. Má někdo jiné zkušenosti?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A když už jsem u toho svlékání.. Vetšinou je zalezlá v úkrytu a vylézá večer se rozvalit na výhřevný…
werča 01.10.2007 17:22
werča
werčo, werčo, ty máš s tou svou hadičkou pořád jen nějaké starosti. Čím to? To pozadí se mi nezdá šp…
ToVy 01.10.2007 18:15
ToVy
No já mám asi na problémy štěstí...:.(. A to se opravdu o hadici starám, ne že ne. Ona totiž Hadička… nový
werča 01.10.2007 18:54
werča
Jak moc musí být pozadí ostré, aby mohlo ovlivnit svlek? ne že bych to chtěla zkoušet :!: . No ale j… nový
werča 06.10.2007 17:53
werča
V tom pozadí bych chybu nehledal. Vypadá že ty výstupky jsou relativně tupé. V mém terárku bych urči… nový
FildaV 07.10.2007 09:26
FildaV
Pijí vám hadi z misky? Já moji krajtu nikdy s "čumákem" ve vodě neviděl :-) nový
FildaV 07.10.2007 20:43
FildaV
Mám hada teprve 2 měsíce,ale za tu dobu jsem taky ještě nezpozoroval,že by pila,ale lega mám 6 let,a… nový
Pepé 07.10.2007 20:50
Pepé
to ja vidam,treba kdyz dostane novou vodu tak tam hned ponori cumak a pomalu hybe jazykem sem a tam.… poslední
verča 07.10.2007 20:59
verča

A když už jsem u toho svlékání.. Vetšinou je zalezlá v úkrytu a vylézá večer se rozvalit na výhřevný kámen a pak zase zaleze, ale teď, po svleku je pořár venku a leží za kytkou kde není přímé světlo, ale je to mimo úkryt. Jak si to mám vysvětlit? Zatím mě napadá, že je po delší době "v pohodě" a tak se nebojí ven.

werčo, werčo, ty máš s tou svou hadičkou pořád jen nějaké starosti. Čím to? To pozadí se mi nezdá špatné a ani bych neřekl, že to může mít nějaký vliv na svlek.
Minulý týden se mi poprvé svlékala taky krajtička Boženka a měl jsem z toho celkem obavu. V neděli jsem jí dal nažŕat a od té doby nevylezla ani v noci z úkrytu, bylo mi to podezřelé, tak jsem jí v úterý večer oddělal kámen pod kterým leží a ejhle měla zakalené oči. Tak jsem denně dvakrát rosil terárko jednou hned ráno a podruhé, když jsem došel z práce a hadovi se to vždy nelíbilo, bo bych řekl že Boženka vodu nesnáší. Do týdne se jí oči odkalily úplně a dva dny po úplném odkalení se svlékla na dvě části. Hlava a tělo. Večer před svlekem, když jsem ji kontroloval a následně vracel do terárka, tak jak ji vracívám tak mám hned nádrž, tak se překvapivě i hlavou potopila, ale rychle zase vyklouzla. Ráno byla ještě celá a když jsem se vrátil z práce, tak už byla svlečená, dokonce mi připadalo, že při tom svleku ani nevylezla z podsvého kamene, protože celá svlečka byla pod kamenem a pod Boženkou, nikde po venku, prostě tam kde byla zalezlá. Ale jsem rád.
Tak snad příště budeš mít více štěstí.:-D

No já mám asi na problémy štěstí...:.(. A to se opravdu o hadici starám, ne že ne. Ona totiž Hadička si svlékla jen spodek hlavy (hořejšek jsem musela sundavat ručně) a celý spodek se svlékl bez problémů (i když na kusy). Napadlo mě, jestli si o ty výstupky nenatrhla kůži ve výšce oka, jak se o to třela, a tím pádem se jí nemohl svléknout ani hřbet. Ale třeba na břiše svlékla celou "rourku" a bez problémů. Plíseň měl můj dřívější had (nešťastná koupě a taky plno problémů..:-( ), takže vím, že plísní to není. Parazity jsem viděla teď ve zverimexu (psala jsem o něm v nezodpovědném zverimexu), takže vím, že to nejsou ani paraziti. A kropila jsem na 70-80% přes den a při svleku a trochu před jsem hadičku vykoupala. No já nevím... Sama se nesvlékne a když jí pomůžu, tak to jde dobře dolů...

Jak moc musí být pozadí ostré, aby mohlo ovlivnit svlek? ne že bych to chtěla zkoušet :!: . No ale jestli to tím není, to se projeví při dalším svleku. Kupuju nový větší terárko už s hotovou stěnou a budu mít v tomhle ohledu čisté svědomí.

V tom pozadí bych chybu nehledal. Vypadá že ty výstupky jsou relativně tupé. V mém terárku bych určitě také našel nějaký ten ostřejší výstupek (nějaká hrana šutru, hrana dřeva....), ale hada to při svleku nijak neovlivní pač: týden před tím než se sveleče tak jen leží schovaný a hned jak vyjede úkritu tak z něho ta kůže "sjede" :-D ..... nemá prostě čas si ji nikde natrhnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru