Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimovani

Predem se velice omlouvam, zda je tu jiz tento dotaz zodpovezen, dlouho jsem se nedostala na stranky, takze mi spoustu veci uniklo. Proto vas zadam o pripadny odkaz.
Jiz nekolik let chovam zelvy ve venkovnim vybehu. Letos jsem jim zlepsila bydleni - zatepleni boudicky. Chtela jsem se zeptat, zda mohu zelvy zazimovat rovnou z vybehu. Prenest je do zimoviste-sklipek, aniz bych je umyla, aby se na zimu vyprazdnily a poradne napily. Nerada bych neco zanedbala. Diky moc za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak teď je konečně ta správná chvíle na úklid. Sobotu a neděli makám. Jak jste na tom vy? Jsem tak 5…
KHor 19.10.2007 22:35
KHor
Mám způlky uklizeno už ca. 5 dnů - hermanky, které se zakrtkovaly už dřív a greku, která chrápala ja…
Salicornia 19.10.2007 23:58
Salicornia
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak poznám, že želvička, která je zazimovaná opravdu spí a není mrtvá?…
Hannach 20.10.2007 16:40
Hannach
Želva, která spí, tak se i při dost nízkých teplotách při nepatřičném pohybu s její maličkostí pohne…
Salicornia 21.10.2007 09:50
Salicornia
Díky. Chtěla bych se ještě zeptat, jak mám želvičku "uspat"? Řídila jsem se odkazem, který mi doporu…
Hannach 23.10.2007 11:25
Hannach
Pokud ji máš doma a nepřipravovala se sama venku přirozeně, tak ji už nekrm vůbec, po 3-4 dnech ji v… poslední
krokodýl 23.10.2007 16:31
krokodýl

Mám způlky uklizeno už ca. 5 dnů - hermanky, které se zakrtkovaly už dřív a greku, která chrápala jako dudek. Ostatní greky byly ještě veselé, před čtyřmi dny běhaly po skleníku jako divé, ale ďnes jsem je konečně našel napůl zahrabané v hromadách hlíny - takže u nás taky přesně doba úklidu :-)
Luboš

Díky. Chtěla bych se ještě zeptat, jak mám želvičku "uspat"? Řídila jsem se odkazem, který mi doporučil KHor - zkrátila jsem dobu osvitu, méně potravy, snížila teplotu, ale želvák neustále čumákuje a nechce spát.Teď má v terárku cca 20 stupňů, ale nevím, zda ho mohu dát ještě na chladnější místo - tak 15 stupňů...aby z toho nebyl v šoku.:-)Ve sklepě mám 10, ale asi ještě dva týdny počkám a za tu doby bych ho ráda připravila. Koupání jsem z příprav vyloučila, ale co potrava, která mu zůstane ve střevech i po těch dvou týdnech? Nemůže to způsobit nějakou neplechu?

Pokud ji máš doma a nepřipravovala se sama venku přirozeně, tak ji už nekrm vůbec, po 3-4 dnech ji vykoupej ať se dovyprázdní a pak šup s ní do těch 15 a po pár dnech do sklepa, nemá cenu ji nechat hubnout ve 20 st., tam nikdy neusne. Nejspíš "vytuhne" až v tom sklepě, musíš si uvědomit, že venku mají ty želvy daleko tvrdší podmínky, v noci teploty už k nule, přes den teď sotva 10 i míň, tak to usnou jedna dvě, ale doma jsou ty teploty pořád moc vysoké. 18-20 v noci je normální pěkné léto.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru