Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem První zkušenost s mastomyší

Zdarec,
doufám, že se nedostanu teď nějak do řečí, proč to tady píšu, ale...
U nás na hranicku je v současnosti nedostatek bílých myší. Tak jsem musel jezdit pro myši do Olomouce, ale i tam mají nějaké nedostatky, ale koupil jsem. No a tento čtvrtek k nám do zverexu (Pet star) dovezli mastomyši, tak si říkám, je to přirozená potrava krajt královských, tak šup jsem si jednu koupil raději hned, bo mi řekli, že určitě budou hned pryč a já krmívám obvykle v neděli. Dovezl jsem mastomyšku domů, dal jí granule a dal jsem ji do bedýnky a vrazil jí do garáže. Asi za dvě hodiny jsem šel pro vrtačku a kontroluju masťu a ležela na boku a dodělávala, byla zmrzlá. Tak jsem ji hned hodil na radiátor a během hoďky dvou se dostala z omrzlin a začala i žrát, možná si řeknete, že týrám zvířata, ale je to jenom myš, navíc krmná. Tak si říkám, když to zvládne nechám krmení až na neděli. Jenže dneska tu masťu kontrolu a ráno byla ještě v poho aktivní a večer už byla jakási divná, asi nějaké post šoky a traumata, tak jsem si řekl, dám ji Božence hned. Tak jsem ji hodil do terárka, ale jak byla mokrá jak se válela v bedýnce v mysce s vodou, tak na sebe nachytala plno substrátu, tak jsem jí šel trošku opláchnout, tím se i trošku vzpamatovala a vytáhl jsem Boženku ven z terárka a dal jsem ji myšku před čumák a nic, půl hodiny si jí vůbec nevšímala. Tak jsem se naštval dal Božku do terárka i s myší a za půl hodiny už tam byla jen Boženka.
Poučení: ať je myší málo nebo mnoho, budu kupovat myši až v den krmení, bo mě by všechny pochcípaly.:-D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rozhodně to od TyVyho nebyl správný přístup. Ale přiznal se a vzal si ponaučení a tím, že o tom naps…
MOL 21.10.2007 13:10
MOL
Ano vzal jsem si z toho ponaučení, jak už jsem řekl, krmnou myš kupovat až několik hodin před krmení…
ToVy 23.10.2007 17:09
ToVy
Jednak jsem to nemyslel jako utok s zalobou, bylo to mysleno tak, bay jsi se nad tim vsim zamyslel -… poslední
VH 24.10.2007 09:30
VH

Ano vzal jsem si z toho ponaučení, jak už jsem řekl, krmnou myš kupovat až několik hodin před krmením. To že se bojím myší a je to pro mě zvíře, které prostě nemám rád je má osobní věc, podráždím vás možná i tím, že nemám rád kočky, moje přítelkyně zase žáby a naprosto zkoprní, když nějakou zahlédne. Já se prostě bojím myší.
Zachoval jsem se špatně ano. Ale rozhodně jsem netušil, že myš zmrzne a když jsem ji našel a už dodělávala, měl jsem snad s ní švihnout o zem, aby to měla za sebou? To bych nedokázal a prostě jsem si myslel, že když ji rozehřeji, tak se dá do kupy a dala, sice jen na den, ale dala.
Ještě jednou se omlouvám včem, které jsem svým příspěvkem pobouřil.

Jednak jsem to nemyslel jako utok s zalobou, bylo to mysleno tak, bay jsi se nad tim vsim zamyslel - mimojinne i nad tim, proc jsi to sem psal. Ver, ze se sem dostanou i jini lide nez terariste a pak si predstav, jake krasne reci se o nas povedou...

Ono chov hadu neni jen o tom, prinest mys a dat ji hadovy, ale chce to neco malo vedet i o tech mysich. Uprimne, laboratorni mysi by to take neudelalo dobre. Rozehrivat mys na topeni je take nesmysl, protoze se jedna o dalsi sok... Priste trochu rozvahy :) Ja vim,ze je to hloupy dotaz, ale proc jsi si poridil hada, kdyz se bojis mysi a logicky s nimi musis prijit do kontaktu? To ze nekdo neco nema rad je vec naprosto normalni - ja mam treba kocky velmi rad, ale nemam rad tupce a vadi mi prace s parazitama :) Diskuzi o zabiti mysi jsme tu uz meli, ja jsem stejne porad radeji pro "humalni" umrtveni, nez pro tyrani.

Tu fobii z mysi asi budes muset resit, pokud chces dal hada. Dle meho neni kupovani mysi ve zverexu to nejlepsi, kdyz vim, cim je krmi a pod. Ja mam svuj chov, davam jim kvalitni krmeni mam po starostech (a navic fajn spolecniky potkana Frantu Sramotu a jeho harem). Samosebou, chapu, ze takhle to nejde delat vzdy a vsude, ale myslim si, ze z krmnych duvodu je lepsi, kdyz je mys chvilku pred krmenim vklidu a dobre zivena, at se had ma dobre.

No, tod snad vse :) Preji pekny den.

VH

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru