Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka californská, poradíte začátečníkovi?

Písek lze použít prakticky jakýkoli, nejlepší je kopaný nebo i plavený, ale je dobré ho proprat a odstranit tak co největší množství prašných částic.
Víko to chce upravit, co nejrychleji, neboť špatná ventilace může zapříčinit různé zdravotní problémy. A nejlépe časem pořídit terárium, protože hadi z akvária často a rádi zdrhají a položené víko není nejbezpečnější.
Krmit můžeš stejně, jen bych holata už nahradil osrstěnými myšaty a pozěji (okolo 75 cm délky hada) malými myškami skákavkami.
větev moc nevyužije, neboť jde o pozemního hada, za to se rád zahrábne nebo schová pod kůru (můžeš mu jednu nebo dvě položit na zem), ale to už ti předvádí.
Miska u tohoto druhu stačí malá, protože do ní nelezou, stačí jim jen na pití.
Pokud bude zakalená, tak nekrm dokud se nesvlékne, někdy tedy had baští i v tomto období, ale většinou ne a, je nervozní, protože při zakalení hůř vidí. V tomto období mu vlhči více jeden kout terária.
Ještě doplním teploty, na zemi pod žárovkou by měla mít cca 28-30 st. a na opačné straně terária asi tak 20-24 st., v noci stačí pokojová teplota 18-22 st. Kalifornka by měla i lehce zimovat, ale pokud ti nejde o množení, tak se bez toho obejde. Ovšem pro celkovou kondici a vitalitu hada je zimování vhodné. Doporučuji tak 1,5 - 2 měsíce při teplotě 10-15 st., týden před a po zimování nepřitápět (ve dne v noci 18-20 st.) a nekrmit po celou dobu.
Rozměry terária pro dospělou (cca 1,2-1,5 m) korálovku kalifornskou stačí tak 75-80 x 40-50 x 35-45 (dxšxv) cm.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny