Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá

Samotná mrkev je poměrně těžko stravitelná a měla by být jen jako doplněk, zkus jí dát pár dní hladovky a pak jen 3-4 menší cvrčky nebo čerstvě narozené holátko, další den také s trochou jemně nakrájeného čínského zelí nebo kousek banánu. Mezitím bych pro jistotu vzal trus na rozbor k veterináři. Ještě pro doplnění bys mohl napsat podmínky, v jakých ji chováš a jestli dostává jen tu mrkvo-cvrčkovou dietu a co minerálie a vitamíny.
Jinak odrostlou agamu krm denně "zeleným" (v létě nasekané pampelišky i s květy, v zimě jemně nakrájené konce listů čínského zelí s trochou strouhané mrkve a další zeleninou), obden přidej živočišnou stravu (cvrčci, sarančata, švábi aj., občas pro zpestření holátko nebo mouční a peruánští červi) a jeden den v týdnu je vhodná úplná hladovka. Všechnu zeleninu a hmyz je vhodné poprašovat vitamíno-minerálním přípravkem s dostatkem vápníku (nutrimix pro nosnice, vitamix aj.) nebo mletými skořápkami.
Pro správný růst a životní funkce je třeba osvětlovat agamy světlem s přídavkem UV B, případně UV B nahradit pravidelným podáváním vitamínu AD3 (jednou měsíčně kapička na špičce seříznuté špejle ředěného 1:10 přímo do tlamky).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny