Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá

Ahoj. Mám problém se svojí agamkou... Normalně mi žere třeba pět až osm cvrčků denně a asi tak hrst nastrouhané mrkve. Ale dneska ráno dostala cvrčky po kterých se ani neotočila... Tak jsem ji dal mrkev kterou asi po hodině vykálela nestrávenou! Mám o ni strach protože ji mam od ledna a todle se mi ještě nikdy nestalo. Jestli o tom někdo něco budete vědět prosim napište! Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Samotná mrkev je poměrně těžko stravitelná a měla by být jen jako doplněk, zkus jí dát pár dní hlado…
krokodýl 27.10.2007 15:48
krokodýl
no asi uz ma dost osm cvrcku to ja hodne velke sousto a navic jeste mrkev musis to omezit
Michal 03.11.2007 06:53
Michal
Zdravím,to že ti nežrala agama jeden deň je o.k. vôbec ju nekrm denne, stačí každý druhý deň. Ja mám… poslední
pogona 04.11.2007 18:38
pogona

Samotná mrkev je poměrně těžko stravitelná a měla by být jen jako doplněk, zkus jí dát pár dní hladovky a pak jen 3-4 menší cvrčky nebo čerstvě narozené holátko, další den také s trochou jemně nakrájeného čínského zelí nebo kousek banánu. Mezitím bych pro jistotu vzal trus na rozbor k veterináři. Ještě pro doplnění bys mohl napsat podmínky, v jakých ji chováš a jestli dostává jen tu mrkvo-cvrčkovou dietu a co minerálie a vitamíny.
Jinak odrostlou agamu krm denně "zeleným" (v létě nasekané pampelišky i s květy, v zimě jemně nakrájené konce listů čínského zelí s trochou strouhané mrkve a další zeleninou), obden přidej živočišnou stravu (cvrčci, sarančata, švábi aj., občas pro zpestření holátko nebo mouční a peruánští červi) a jeden den v týdnu je vhodná úplná hladovka. Všechnu zeleninu a hmyz je vhodné poprašovat vitamíno-minerálním přípravkem s dostatkem vápníku (nutrimix pro nosnice, vitamix aj.) nebo mletými skořápkami.
Pro správný růst a životní funkce je třeba osvětlovat agamy světlem s přídavkem UV B, případně UV B nahradit pravidelným podáváním vitamínu AD3 (jednou měsíčně kapička na špičce seříznuté špejle ředěného 1:10 přímo do tlamky).

Zdravím,to že ti nežrala agama jeden deň je o.k. vôbec ju nekrm denne, stačí každý druhý deň. Ja mám dve fúzatky jednu už skoro štyri roky druhú asi ako ty, nekrmim denne a sú vo výbornej kondičke. S tou mrkvou súhlasím s predchádzajúcou radou a tiež s ostatným čo sa tam spomenulo preto to nebudem opisovať. Svrčky doplňaj aj iným hmyzom a skús aj kúsky mäsa, ale pozor nie moc lebo majú sklon tlsnúť. Moje sú voľne pustené asi päť krát do týždňa tak majú pohybu kolko treba. ovocie a zeleninu dávaj a uvidíš čo jej bude chutit najviac. A ešte jedna vec, pomaly je jeseň v plnom prúde a ide čas zimovania, možno aj preto ti pomaly bude žrať menej, sleduj to a napíš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru