Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta královská- krmení

na burze v Ládví jsem koupil regiusku. po týdnu sežrala jedno holátko a od té doby nic. Dneska jsem jí dal do menší přepravky a dal jsem jí na vlhký ubrousek dvě holata. Jedno ulovila hned, ale nepolkla, měla ho pořád v puse na štorc, když jsem jí chtěl pomoct, vyplivla ho úplně. Nechal jsem jí tam na noc to druhé, přijde mi úplně hubená. S násilným krmením nemám zkušenosti, všichni hadi mi od začátku jedli sami. Bojím se jí násilím otevírat tlamu, abych ji neublížil, zápasí se mnou.

Předmět Autor Datum
A nekoupils ho od jednoho pána, co je trošku při těle, má brýle, je špatně oholený a má tam s sebou…
werča 30.10.2007 20:52
werča
jo werčo, je to on teda prodala mi ji jeho manželka s dcerou, ale jinak je krásná, akorát nevím co d…
filosofemgt 31.10.2007 06:24
filosofemgt
Koupila jsem od něj malou regiusku, vytáhl ji z obrovského pytle plného malých krajt a rozčiloval se…
werča 31.10.2007 11:25
werča
Dobrý den, pokud mohu poradit při násilném krmení ( umělém ) pokud je to nutné a nemáte moc zkušenos…
Matrix 31.10.2007 11:17
Matrix
werčo, oni je měli v plastových přepravkách, víš co v tom množství lidí nějak jsem se ani neměl chuť…
filosofemgt 31.10.2007 13:57
filosofemgt
Jo jo, to chápu, udělala jsem to stejně. Spíš jsem chtěla varovat před tím obchodníkem. S tím, že ne…
werča 31.10.2007 14:08
werča
no werčo, to jsi mně moc neuklidnila, nacpal jsem do ní to holátko, statečně mně počúrala a pokandil…
filosofemgt 31.10.2007 14:21
filosofemgt
Sežeň někde v okolí nejbližšího chovatele nebo veterináře, ať ti ukáže, jak na to pak ji párkrát nak…
krokodýl 31.10.2007 19:26
krokodýl
To jsem taky chtěla udělat, ale nakonec jsem si uvědomila, že to nemá cenu. Taky tam teď v sobotu je… poslední
werča 31.10.2007 21:19
werča
zdá se že je v pohodě, otevřel jsem jí tlamičku, hole bylo ještě živé, a prostě jsem to do ní opatrn…
filosofemgt 31.10.2007 19:59
filosofemgt

Koupila jsem od něj malou regiusku, vytáhl ji z obrovského pytle plného malých krajt a rozčiloval se, že chci holku. Had byl vyhublý a později se u něj rozšířila plíseň a nežral. Pak umřel. No ale mohla to být jen blbá nálada, jen mám na toho chovatele anerzi kdykoli ho na tý burze vidím, se zvířaty zachází strašně. Nejen s hady...

Dobrý den, pokud mohu poradit při násilném krmení ( umělém ) pokud je to nutné a nemáte moc zkušeností je kupodivu nejlepší nějaká hladká kreditní karta. Zní to docela divně ale tak se uměle dají krmit i mláďata jedovatých druhů hadů. Hadi mají dozadu sklopené zuby a po hladké kreditce bez poškození sklouznou. Opatrně ji "vmasírujete mezi obě patra a had tlamu otevře, vy mu opatrně vložíte do krku myší holátko namočené do vaječného žloutku aby lehce do krku vklouzlo a had neměl problém jej spolknout... V případě vyvrhnutí opakujte znova tento krok ale s tím že nakonec jemnou masáží pomůžete krajtě dostat holáko trošku dále. Funguje to, když jsem začínal s chovem těchto krajt tak to bylo bez problémů a potom jedla sama. Milan

werčo, oni je měli v plastových přepravkách, víš co v tom množství lidí nějak jsem se ani neměl chuť bavit, prostudoval jsem o hadíkovi vše co se dalo, tak jsem ho akorát vybral, zaplatil a mazal aby se nový přírůstek moc nestresoval, hele zatím akorát probl. s krmením jinak vypadá v poho, kdyby něco hned mažu k doktorovi, ad Matrix zkusím to hole nechat až pojde zkusím to udělat tak jak radíš, ale ona docela zápasí, mám strach ji tu mnavou hlavičku zmáčknout, pořád ale jinak ucukává a kroutí se, no dík za rady

Jo jo, to chápu, udělala jsem to stejně. Spíš jsem chtěla varovat před tím obchodníkem.
S tím, že nežere, bych si "zatím" hlavu nedělala, nechala bych ji odpočinout si, aby se pořádně rozhlédla, a pak to zkusila.
Omlouvám se, jestli jsem tě moc vystrašila...
Jinak já si taky vybírala nejdřív z plastových přepravek, ale když to byli všichni kluci, tak zpod stolu vytáhl pytel s krajtama a tam našel teprve holku.

no werčo, to jsi mně moc neuklidnila, nacpal jsem do ní to holátko, statečně mně počúrala a pokandila, jinak kůže v poho, akorát hubená, a tlamičku nemá růžovou, ale spíš do běla, tak nevím, po tom krmení mi přišlo že je zesláblá, že jí ta hlavička padá! Hele v sobotu je v Ládví burza znovu, jestli se nespraví, tak se tam asi docela rozjedu, vysr.. se s prominutím na peníze, ale mám guttky, na přechodnou dobu než mu najdu páníčka i epicrates angulifer, ale po krajtě jsem toužil odjakživa, ale asi se neudržím a řeknu mu pár "teplejch slov"

Sežeň někde v okolí nejbližšího chovatele nebo veterináře, ať ti ukáže, jak na to pak ji párkrát nakrm větším myšetem a potom jí dej měsíc pauzu a zkus jí dát malou myšku těsně před odstavem nebo prostě toho nejmenšího "zmetka", co mezi myšma ve zveráku mají, většinou ho krajtule vezme raději než hole. Nebo to s tou myškou raději zkus dřív než budeš krajtu zase cpát. Hole prosím tě nenech zdechnout, taková potrava není ideální a navíc se to myše dost trápí, buď s ním švihni nebo pokud to nedokážeš, tak ho dej na hodinku do mrazáku, i když to nepovažuji za ideální, je to lepší než ho nechat pomalu umírat hlady, žízní a vyčerpáním.

zdá se že je v pohodě, otevřel jsem jí tlamičku, hole bylo ještě živé, a prostě jsem to do ní opatrně nasoukal. Konečně se začala chovat jako krajta a hned zalezla do úkrytu, to za celou dobu co jí mám neudělala, jen se různě přesouvala po terárku z místa na místo. Tak snad bude v pohodě, i když jsem jí krmil tak mi připadalo, že už má opravdu na mále. Co se týká potravy, rozhodnul jsem se že obětuji jedno starší terárko, zítra koupím 3 samice myší a jednoho samce, a budu si holata pěstovat sám, v poslední době nejsou skoro vůbec k sehnání. Dík všem, uvidíme jak to půjde dál. Snad to brzo dožene.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru