Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem písek v teráriu pro agamy vousaté

da se uz koupit specialni pisek a ten stavebni moc nedoporucuju to jsem radsi obetival 130KČ a mohl jsem si vybrat barvu toho pisku
Není důvod, speciální písek je speciální především jen svojí barevnou etiketou na pytlíku. Kde myslíte, že se takový speciální písek bere? Prostě se použije normální, např. plavený nebo kopaný stavební (i tam existuje mnoho různých barev - bílý, žlutý, oranžový, hnědý, červený, sv. šedý, tm. šedý a jejich kombinace), proseje přez síta (tím se získají různé zrnitosti), případně ještě předem propere pro odstranění prašných částic a nečistot. Zabalí se do malých pytlíků, nalepí barevný obrázek vousaté agamy a vyvaří se na tom 120 Kč.
130 Kč bylo předpokládám za max 2 kilový pytlíček, zatímco s OBI apod. koupíte za 70 Kč těch kg tuším 20 nebo 25.;-)
Jediný spec. písek je ten pouštní - vátý, který je speciální tím, že má kulatá zrníčka jednotné velikosti a takový se dá opravdu získat jen na písečných přesypech a dunách, ale nemusí se kvůli tomu jezdit na Saharu, váté písky se dají najít i u nás. Nicméně tam chápu, že je snazší jej zakoupit, ovšem tento písek je nutný nebo řekněme důležitý hlavně pro druhy, které žijou přímo v písku, např. scinkové rodu Scincus (tzv. písečné ryby), některé ještěrky r. Acanthodactylus nebo třeba zmije Cerastes vipera a i u těch se dá nahradit vhodně upraveným běžným pískem, i když tam bych byl pro jeho použití. Pro pogony je ovšem pouštní písek naprosto zbytečný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny