Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem písek v teráriu pro agamy vousaté

zdravím muzete mi prosim poradit..??? budu si porizovat 1 mesícní mladě agamy vousaté myslíte ze je to optimalni vek pripada mi to jeste hrozne malické na to aby uz si to zvikalo na nové prostredí.a dale se chci zeptat jestli se dá pouzit stavební písek.je hrozne jemný na proplachovat se moc neda a lítá z nej takovej dyvnej prach bude stacit kdyz ho jenom propecu...???popripade mi prosim poradte jakej pisek pouzit nebo jestli uz se da koupit nejakej specialní tak zatim a predem dekuju za odpovedi....:-):-(

Předmět Autor Datum
Pokud jsi začátečník, doporučuji začít s nejméně 3 měsíce starým mládetem. Ten písek není moc vhodný…
pavluch 31.10.2007 20:17
pavluch
dekuji moc za odpoved:-)
mišák 01.11.2007 17:47
mišák
Nejvic se nam osvedcil uplne obycejny pisek do detskych hrist, v kazdem OBI nebo Baumaxu za 60-70Kc…
lucifer 16.06.2010 08:42
lucifer
Ano da se uz koupit specialni pisek a ten stavebni moc nedoporucuju to jsem radsi obetival 130KČ a m…
tomas rupa 16.06.2010 07:59
tomas rupa
da se uz koupit specialni pisek a ten stavebni moc nedoporucuju to jsem radsi obetival 130KČ a mohl… poslední
krokodýl 17.06.2010 09:25
krokodýl
Já mám to mám u agam rozděleno,na větší části je akvarijní písek a na menší mám normálně akvarijní k…
Aartte 16.06.2010 08:41
Aartte

Nejvic se nam osvedcil uplne obycejny pisek do detskych hrist, v kazdem OBI nebo Baumaxu za 60-70Kc velky pytel. Pro mlade ho akorat prohnat nejakym sitem (ja to delam normalnim cednikem na testoviny, manzelka ma z toho hroznou radost ;-) ), aby v nem radej nebyly vetsi kaminky. Pisku staci jen troska na spodek, kvuli snazsimu uklidu kakanku - nepotrebuje zadne hromady a duny atd. ;) A mlade aby melo minimalne 20-25cm, mensi nebrat.

da se uz koupit specialni pisek a ten stavebni moc nedoporucuju to jsem radsi obetival 130KČ a mohl jsem si vybrat barvu toho pisku

Není důvod, speciální písek je speciální především jen svojí barevnou etiketou na pytlíku. Kde myslíte, že se takový speciální písek bere? Prostě se použije normální, např. plavený nebo kopaný stavební (i tam existuje mnoho různých barev - bílý, žlutý, oranžový, hnědý, červený, sv. šedý, tm. šedý a jejich kombinace), proseje přez síta (tím se získají různé zrnitosti), případně ještě předem propere pro odstranění prašných částic a nečistot. Zabalí se do malých pytlíků, nalepí barevný obrázek vousaté agamy a vyvaří se na tom 120 Kč.
130 Kč bylo předpokládám za max 2 kilový pytlíček, zatímco s OBI apod. koupíte za 70 Kč těch kg tuším 20 nebo 25.;-)
Jediný spec. písek je ten pouštní - vátý, který je speciální tím, že má kulatá zrníčka jednotné velikosti a takový se dá opravdu získat jen na písečných přesypech a dunách, ale nemusí se kvůli tomu jezdit na Saharu, váté písky se dají najít i u nás. Nicméně tam chápu, že je snazší jej zakoupit, ovšem tento písek je nutný nebo řekněme důležitý hlavně pro druhy, které žijou přímo v písku, např. scinkové rodu Scincus (tzv. písečné ryby), některé ještěrky r. Acanthodactylus nebo třeba zmije Cerastes vipera a i u těch se dá nahradit vhodně upraveným běžným pískem, i když tam bych byl pro jeho použití. Pro pogony je ovšem pouštní písek naprosto zbytečný.

Já mám to mám u agam rozděleno,na větší části je akvarijní písek a na menší mám normálně akvarijní kamínky... Asi je to jedna z nejlevnějších možností. Je i speciální pouštní písek, ale ten je celkem drahý. A s tím mládětem... Ono i záleží na tom, jak je velké a jestli samo bez problémů žere... Hodně štěstí v chovu :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru