Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka a Slepýš

Možná mám blbej dotaz ale můžu dát Korálovce(kalifornská)k papání Slepýše,jde mi o to jestli ho sežere,samozřejmě bych jí nedávala zdravé zvíře,teda zdravé jo ale občas se mi stane že ho chytne slepice,tak jako že bych jí ho vzala(tý slepici)a dala ho haďákovi na přilepšenou,jestli je to hodně blbej dotaz tak se omlouvám ale prostě mě to napadlo no:-/

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já třeba nikdy na vlastní oči toho slepýše neviděl (jen na obrázku :-( ) ...... a že bych ho vidět c…
FildaV 03.11.2007 12:20
FildaV
Slepice určitě nejsou nezabezpečené, takže stačí, jak už někdo poznamenal, okolo plotu do země zapus…
nerosekdas 03.11.2007 13:00
nerosekdas
Nezlobte se na mě,ale v téhle době řešit takovéhle věci?Škoda slepýše,ale kdyby hoi neklovla slepice…
Pepé 03.11.2007 14:16
Pepé
Za sebe opravdu neříkám, že bych byl dokonalý, to zdaleka ne, ale rozhodně nemávám nad vším rukou, n…
nerosekdas 03.11.2007 14:23
nerosekdas
Souhlas s Nerosekdasem. I kdyby jich bylo 5 za rok, tak je to škoda, velká. A když už to chceš srovn…
knoxville 03.11.2007 14:53
knoxville
Mně nezbyvá než souhlasit s Pepém.Tak to je,bylo a bude.Na vesnicích se slepice chovaj skoro volne a…
Melda 03.11.2007 16:34
Melda
Tak se taky zapojim :) Co se tyce slepic a slepysu, tak to je proste normalkja - slepice slepejse s…
VH 03.11.2007 17:40
VH
Já bydlím na Jižní Moravě a tady máme tak maximálně užovky :-D. Jinak když jedem někam na výlet do Č…
FildaV 03.11.2007 17:54
FildaV
no ja taky bydlim na j. morave a kdyz jezdim v lete na chatu tak tam najdes slepysa skoro vsude...je… poslední
filip 07.11.2007 18:08
filip

Slepice určitě nejsou nezabezpečené, takže stačí, jak už někdo poznamenal, okolo plotu do země zapustit jakoukoliv bariéru od vlnitého plechu po plastovou tvrzenou fólii,není to o tom jestli něco jde nebo ne, je to JEN a JEN o tom, jestli chci nebo nechci něco pro to udělat! A poznámka o tom, že je to problém slepýšů, že se cpou ke slepicím, ti slepýši tady madam byli mnohem dřív než vy, navíc jak byste Vy reagovala, kdyby slepičky utekly, mí psi je zardousili a já odvětil, že to je problém slepic a ne můj? Bohužel tohle je problém většiny dnešních lidí, co mě nic nestojí a netýká se mě,na to se*u. Stejně tak mi připadá směšné, když na jednu stranu chováte pro potěchu doma korálovku a jejího vzácného plazího příbuzného berete( soudím dle Vašeho stylu psaní) jako podřadné zvíře.

Nezlobte se na mě,ale v téhle době řešit takovéhle věci?Škoda slepýše,ale kdyby hoi neklovla slepice,tak ho klovne jiný pták,taková je doba a tak to chodí.A kázat,jak zabezpečit výběh u slepic-většina z nás jezdí autem,baští hamburgery a tak podobně a to je mnohem větší zabiják,a to nejen pro ohrožené druhy,ale pro všechny,takže než někdo začne napadat někoho,že nechá přístup např.slepýšum ke slepicím,tak by se měl zamyslet sám nad sebou,jestli je opravdu tak dokonalej.

Za sebe opravdu neříkám, že bych byl dokonalý, to zdaleka ne, ale rozhodně nemávám nad vším rukou, navíc když se budeme vždy odvolávat na to, že taková je doba, tak se asi budeme zanedlouho docela divit. Pokud se jednalo o jednoho slepýše který se tam objeví jednou za uherský rok, mno co naděláme, pod koly aut těch zvířat zahyne bohužel určitě více,ale pokud by šlo o lokalitu, kde je jejich výskyt zvýšený, určitě by bylo škoda, jak píšete, nad tím mávnout rukou a nepokusit se jim zabránit v přístupu do slepičího výběhu.

Souhlas s Nerosekdasem. I kdyby jich bylo 5 za rok, tak je to škoda, velká. A když už to chceš srovnávat s autama, v "dnešní době" je aspoň snaha stavět bariéry okolo silnic, třeba kvůli skokanům. Lidi by se měli naučit respektovat přírodu. Nechci kázat, nebo něco podobnýho, jen mě tenhle přístup prostě sere, to je všechno...

Mně nezbyvá než souhlasit s Pepém.Tak to je,bylo a bude.Na vesnicích se slepice chovaj skoro volne a pak se nedá zabránit tomu aby sezobly nejakého slepýše,ještěrku nebo malou užovku.S tim vy ani nikdo jiný nic nenaděláte.Mož ná by vás i překvapil přístup lidí na vesnici k zvířatům:i:,nemyslím tím semozřejmě všichni.Dalším a mnohem nebezpečnějším predátorem je kočka.Divili by jste se co naše kočky nachytaj ještěrek,bohužel s tim taky nic nenadělám.Nebo mám dát kočky na vodítko?Samozřejmě,že ještěrky mají právo na život,ale jsou prostě níž v potravním řetězci než ta kočka.

No a k tomu zkrmování slepýšů a jiných plazů.Tak má samozřejmě Nikolas pravdu,pro chovatele je to velký rysk.Každé nové zvíře by mělo projít řádnou karanténou,tak si přece zvíře z lesa nehodim rovnou k mým chovancum:x::))

Tak se taky zapojim :)

Co se tyce slepic a slepysu, tak to je proste normalkja - slepice slepejse sezere vzdycky, kdyz ho najde. V soucasne dobe behaji slepice jen po vsich, driv se bezne paslo a slipky se vyhanely ci se neresili... A stejnak slepejsove prezili :) To, ze slipka za pltem obcas nejakeho slpyse zobne bych jako potiz nevidel, mnohem horsi je koseni zahrady a poli-luk - schvalne se nekdy bezte kouknout, co udela strunova sekacka... Pritom by stacilo nemit vside golfovej travnik... Kdyz se nad tim zamyslim, tak pokud bych nasel takhle slepejse, tak bych ho vklidu koralovce dal. Parazitu, ktere by mohli jit na koralovku az tak moc mit nemuze - i kdyz asi vic, nez mys z prirody.

Nikdo nepsal, jak casto se tenhle utok u zminene opakuje, ale predpokladam, ze az tak casto ne. Pokud je to jednou dvakrat do roka, tak bych to neresil - kdyz vlezou dva na dvorek, tak to musi byt v okoli sila, skoro samej slepejs. Kdyby to bylo vic, tak bych tam dal nejakou prekazku, ale pripada mi to neverohodne.

Jeste by me zajimalo. Nahore sem videl prizpevek, ze nekdo slepyse jeste nikdy nevidel - mel jsem pocit, ze soucasnym trendem je co nejvic chodit do prirody a nebo aspon jezdit na kole. Ja za to nemohu, ale slpejse jsem videl snad vsude po CR, kde jsem mel tu sanci byt chvilku dyl - kdyz vezmu v Praze, tak i v okoli sidlist ci koleji na Troji, v Budejkach hned za kolejema, stejne tak v Usti nad Labem. Malinko min jsem potkal zatim na jizni Morave, ale potkal jsem je treba hned na Hadech ci v okoli prehrady... Nejak se mi tomu nechce verit :) Kdyz jsem byl malej, tak to byl jeden z mejch prvnich chovancu, ale to je malinko starsi zalezitost, kdy guttka byl nesplnitelny sen pro poradny teraristy, natoz pro zacinajiciho cucaka :)

VH

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru