Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Páření u bazilišků zelených

Dobrý den. Zajímalo by mě, jakým způsobem přimět bazilišky zelené k páření. Jestli je tam nutné střídání období sucha a dešťů, nebo nějaký tepelný pokles. Nebo jestli se páří průběžně běhen roku a žádné změny nejsou potřeba. Nikde jsem se o tom bohužel nic nedočetl. Díky za Vaše reakce. P.

Předmět Autor Datum
strídaní rocních období je nutnos pokud je chcete uspesne rozmnozit.jesteri se parej jen pokud maj v…
mišák 08.12.2007 21:34
mišák
Uprimne, sice mas misaku (nema byt mysak?) pravdu, ze potrebuji stridani rocnich obdobi, ale ne zimo…
VH 09.12.2007 09:55
VH
Mohli by jste mi prosím napsat konkrátněji k tomu střídání období. Jak dlouho by mělo trvat období d…
PYTHON 09.12.2007 15:48
PYTHON
Svícení není třeba upravovat, maximální rozdíl mezi létem a zimou v tropech je tak hodina, co se týk…
krokodýl 09.12.2007 17:13
krokodýl
ja nevim me se teda nikdy bazici bez zimovani nesparili,malo kdy se to stane,....zimovani neprospiva…
mišák 09.12.2007 20:54
mišák
Zimování temperátním druhům prospívá a baziliškům stačí na měsíc snížit noční teploty o pár stupňů,… poslední
krokodýl 09.12.2007 20:59
krokodýl

strídaní rocních období je nutnos pokud je chcete uspesne rozmnozit.jesteri se parej jen pokud maj v terariu podminky jako ve volné prirode.takze je to nutnost.urcite je tak na tyden nebo na dva zazimujte pak je zacnete zase normalne krmit a postupne jim zvysujte teplotu.pokud zpozorujete ze samice tloustne je dobré dat ji do teraria nejakou krabicy s hodne vlhkou hlinou.asi tak po mesici max po dvou by vam mela naklast vejce...hodně stestí;-)

Uprimne, sice mas misaku (nema byt mysak?) pravdu, ze potrebuji stridani rocnich obdobi, ale ne zimovani... Teda, aspon pro me znamena zimovani zchlazeni, coz baziliskum fakt neprospiva - ja nemam osobni zkusensot s baziliskama, ale rekl bych, ze se bude spis jednat o nastaveni cyklu vlhkosti, zhledem k tomu, kde ziji. Na rovniku preci jen neni problem v tom, ze by byl v obdobi nedostatek zradla, mozna relativni, tedy je blbost je min krmit. VH

Mohli by jste mi prosím napsat konkrátněji k tomu střídání období. Jak dlouho by mělo trvat období dešťů a sucha, po jakých intervalech se střídají, jak časté by mělo být rosení a jak je to z délkou svícení v jednotlivých obdobích. Díky. P.

Svícení není třeba upravovat, maximální rozdíl mezi létem a zimou v tropech je tak hodina, co se týká sucha, tak se to mění místo od místa, ale většinou je sušší období v zimě 2-4 měsíce, někde ještě kratší poměrně nevýrazné v půli léta. Teploty se mění v průběhu roku jen mírně, většinou je v zimě v noci "snesitelně", o pár stupňů míň, ale přes den je prakticky stejné vedro v létě v zimě. To platí v nížinách, tedy tam, kde bazilišci žijí, ve vyšších polohách jsou teplotní rozdíly větší. Nástup dešťů bývá různý podle místa, ale většinou koncem zimy a počátkem jara.

Zimování temperátním druhům prospívá a baziliškům stačí na měsíc snížit noční teploty o pár stupňů, trochu míň rosit a klidně pro klid duše zkrátit osvit o 1-2 hodiny, po návratu na normální podmínky se páří. Když ještě na tu dobu odendáš samce od samic, tak je to skoro tutovka. Ale tomu se fakt nedá říkat zimování, což je snížení aktivity takřka na nulu a probíhá v teplotách pod 10 st.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru