Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy-zimování

Dobrý den,
mám tříletou želvu žlutohnědou.Tento rok jsem se ji pokoušela zazimovat, řídila jsem se podle knihy kde psali jak správně zimovat, takže jsem si myslela , že mám vše podchycený, ale nedopadlo to zrovna podle mých představ.Po čtrnáctidením půstu, koupání pro vyprázdnění a postupném snižování teploty v teráriu, se mi mého želváka nepovedlo uspat pořád ráno koukal z domečku a vylézal.Tak jsem si řekla, že mi už tuhle zimu asi neusne a vzdala to.Začla jsem zase postupně zvyšovat teplotu, dávat potravu, atd.Až se můj pan želva úplně probral, žral a v pohodě , ale potom se najednou ráno nevzbudil byl zahrabaný a vypadalo to jako by si prostě zazimoval sám od sebe.Když už nevylízal třetí den, tak jsem ho zvedla a podívala se jesti není nemocný a uslyšela jsem že když dýchá , tak je vždycky slyšet pískání.Byla jsem se zeptat veterinářky, protože pořád spí a píská, tak mi poradila,ať zvýším teplotu alespoň na 30 stupňů a počkám až se úplně probudí jestli ještě bude pískat. Chtěla jsem se zeptat Vás jestli mi někdo můžete poradit co s tím, či máte podobné zkušenosti, nerada bych o svého želváka přišla.:.(
Předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky bych měla jeden dotaz - mám želvu u nás ve sklepě, ale zjistila jsem, že tam značně kolísají te…
Deni 19.11.2007 09:22
Deni
Mě to někdy také vyleze výše jako vám a nikdy jsem s tím neměl problém. Jen je jednou za čas zkontro… poslední
wufeng 23.11.2007 15:53
wufeng
zdravím sice nemám moc zkušeností se zimováním, ale doporučuji tyhle stránky, ta Vám příště pomůže v… nový
ginger 23.11.2007 10:40
ginger
Děkuji, určitě se podívám.;-) nový
Bajaj 23.11.2007 11:53
Bajaj

Taky bych měla jeden dotaz - mám želvu u nás ve sklepě, ale zjistila jsem, že tam značně kolísají teploty - od 4 v noci do 12 stupňů v poledne. Pravidelně želváka kontroluji a vypadá, že spí tvrdě - neprobral se ani při rychlém vážení. Jen je na písku pod ním patrné, že občas hrabe. Myslíte si, že i při 12 stupních může být vše v pořádku a zimování to neuškodí? Díky za reakce!

zdravím sice nemám moc zkušeností se zimováním, ale doporučuji tyhle stránky, ta Vám příště pomůže víc než kdejaká kniha. Já jsem knihy rovnou zanevřela, protože podle slov pana Khora, kdo píše knihu, nemá čas se starat o želvy a s tímto názorem plně souhlasim. Takže tady máte odkaz www.zelvy.wbs.cz. Určitě se na to mrkněte :)).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru