Předmět Autor Datum
Samozřejmě. Jsou to ti nejmazlivější hadi na světě.
Tepa 18.11.2007 11:51
Tepa
Mazlivé? Žádný had není mazlivý. Žádnému nedělá dobře manipulace. Pes,kočka atd. to jsou mazlivé zví…
halapremek 18.11.2007 11:59
halapremek
kočka Kočky jsou taky někdy pořádný svině:-D:-/.....Ještě mě to bolí:-D
Dasta 26.06.2008 15:55
Dasta
mazlivý není žádný had ...... K. královské akorád nekoušou, ale brání se tím že se skroutí do klubka…
FildaV 18.11.2007 11:58
FildaV
To asi uteklo správcovu hlídacímu oku :-D
zuzi 18.11.2007 12:58
zuzi
Jaký pak nejsou mazlivý hadi,dyť se koukni jak se mazlej s potkanama a myšákama:-D
D.a.www.e 09.12.2007 05:35
D.a.www.e
FildaV - kdo tady říkal, že regiusky nekoušou? ]:) K. královské akorád nekoušou, ale brání se tím ž…
RITCHI 26.06.2008 19:17
RITCHI
Ooooo to bych od regiusky nečekal. Ještě že ta moje je takový strašný kliďas. :-D poslední
FildaV 26.06.2008 21:28
FildaV
zadný terarijní zivocich neni na mazlední.jsou to zvirata na pozorovaní.jesi se s tim chces mazlit k…
mišák 08.12.2007 21:00
mišák
terarijní zvirata se maj brat do ruky v nejnutnejsim pripade. a uz jen tim jim spusobujes stres. To…
para 09.12.2007 10:45
para
Taky myslím, že hadi nejsou mazlíci. Pozoruju různou míru ochočenosti u různých hadů, ale žádný nevy…
Sharkie 12.12.2007 19:08
Sharkie

Mazlivé? Žádný had není mazlivý. Žádnému nedělá dobře manipulace. Pes,kočka atd. to jsou mazlivé zvířata,které si v kontaktu s lidmi (mazlení) libují. Jestli se chcete MAZLIT, tak pořiďte psa,nebo plyšáka. Jinak regiusky jsou velmi mírné, víceméně nekousavé (najde se i nervoznější jedinec). ]:)

mazlivý není žádný had ...... K. královské akorád nekoušou, ale brání se tím že se skroutí do klubka nebo se odplazí. Samozdřejmě můžeš narazit na kus který kouše. Moje regiuska je zlatíčko (nekouše) :-D

Pro příště: nadpis jako DOTAZ už nee!!

zadný terarijní zivocich neni na mazlední.jsou to zvirata na pozorovaní.jesi se s tim chces mazlit koledujes si akorat o poradne kousnutí:-(kup si radsi morce jesi se chces mazlit..terarijní zvirata se maj brat do ruky v nejnutnejsim pripade. a uz jen tim jim spusobujes stres.a co se tyce ochocovaní,,,musis jeste kdyz je to mladý ale nikdy to nesmis prehanet..;-)

terarijní zvirata se maj brat do ruky v nejnutnejsim pripade. a uz jen tim jim spusobujes stres.

To není zas až tak pravda, páč je to hóóódně individuální. Třeba velkejm hadům je tohle celkem šumák. Jinak ale stoprocentně souhlasím s tím že hadi na mazlení nejsou ;-)

Taky myslím, že hadi nejsou mazlíci. Pozoruju různou míru ochočenosti u různých hadů, ale žádný nevyhledává hlazení nebo tahání. Někdy se některý nechá několik minut hladit a drží. Nevím, jestli drží, protože je mu to příjemné nebo by zůstal stát a obhlížel terén i tak. Někdy si z možností průzkumu terénu vybere zrovna mě, zvedá ke mně hlavu, souká se na klín. Ale nemyslím, že mu jde o mě osobně, jsem prostě živá součást terénu, jsou na mě zajímavé pachy a zrovna se rozhodl jít tudy. I když se naši hadi domáhají proplázky, o člověka jim při tom nejde. Jde jim o zkoumání, únik z terárka do jiného prostředí, nějakou zajímavou akci místo nečinnosti. Zvláštní je chování našeho hroznýše, který (pokud zrovna netrucuje po nastříkání frontlinem jako teď) se mnou ráno rád tráví pár minut. Beru si k němu snídani a čaj, on už je nalepený u skla a hned se vyhrne částí těla ven. Večer se souká ven celý a jde si lehnout na svá oblíbená místa, ale ráno mu stačí, že se mu trochu věnuju, očuchá mě a okolí a zase si sám po pár minutách zaleze domů a jde spát. To je trochu zvláštní. Až se se mnou zase začne "bavit", jsem zvědavá jestli na svůj zvyk naváže.:-) Naše krajta královská je přátelský had, ale ani ona fyzický kontakt nevyhledává. Guttátu hlazení obvykle přímo irituje a rozrušeně cuká hlavou. Proto jí to ani nedělám. Pořiď si nějakýho hlodavce. Na tvým místě bych si pořídila nějakýho hlodavce. Jsou za babku a jsou víc kontaktní než had.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru