Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Býložraví ještěři

Zdravím,

chystám se pořídit si domů nějakého ještěra, ale chtěl bych býložravce, teda myslím to tak, abych jej nemusel krmit živým hmyzem, napadl mne leguán zelený, ale je i něco menšího a podobného? Chystám se to pořídit na Vánoce, takže bych byl moc rád a velice vděčný, kdybyste mi pomohli co nejdříve..Děkuji :)

zydy@centrum.cz
ICQ 240209575
Skype: mundynek
MSN: mundynek@hotmail.com

Předmět Autor Datum
Sorry, ale tohle se resilo snad na kazdem teraforu, ktere na netu jsou, vcetne toho naseho. Trosku p…
VH 04.12.2007 20:35
VH
souhlasim...ciste bylozraví jesteri nejsou i kdyz existují jesteri kterí se stravujou spise rostlino…
mišák 08.12.2007 20:27
mišák
Co takhle trnorepa?
KHor 08.12.2007 20:40
KHor
Ahoj,leguán zelený je čistě býložravý ještěr a živočišná strava mu je jen na škodu(to jen pro upřesn…
Pepé 08.12.2007 20:54
Pepé
V létě baští zadarmo;-) a zbyde na:beer:, takže v průměru jen 600,-/měsíc:-D.
krokodýl 08.12.2007 21:24
krokodýl
Jojo,v létě se na :beer: šetří lépe,ale i tak kupuji rukolu a polníček a to je pěkně mastná záležito…
Pepé 08.12.2007 21:41
Pepé
A proc to delas? Vzdyt lego krasne basti i "travu" ze zahradky :) To ybch radeji setril na to :beer:…
VH 09.12.2007 09:58
VH
Tak, dokaď to jde, dávám zelený z venku :) V zimě si vystačim s 500/měsíc. Jinak tohle téma je oprav…
knoxville 09.12.2007 10:48
knoxville
Asi proto,že jsem na rostlinky KOPYTO :-D ,jediné co poznám,je pampeliška,jetel a jitrocel a tím to…
Pepé 09.12.2007 17:43
Pepé
Pepé: tvoje znalosti rostlin bohatě stačí, já mu narvu jen pampelišky + něco málo ostatních bylin, c…
krokodýl 09.12.2007 17:54
krokodýl
Díky Ondro ;-) ,já myslel,že jsem kopyto a nakonec se ze mě vyklubal skoro botanik :-D .O listech st…
Pepé 09.12.2007 18:27
Pepé
Cece ty listy brizy tem nasim vubec nejely, ale listy moruse nevydrzely ani pet minut, bohuzel strom…
MadMike 10.12.2007 08:56
MadMike
no a nepose.. se ti z toho mlíka?Nebo je na to navyklá od mala?Měla bych strach!
akva 28.12.2007 13:32
akva
Neposere, jak jsem psal, dám jí jen blejznout a už ji ženu pryč, tyhle věci maj prostě zakázaný a je…
MadMike 28.12.2007 20:14
MadMike
tak leguan zelený je asik z 90% býložtawec ae mládě by mělo alespon 1za tyden dostawat i žiwočišnou…
barushka 07.08.2008 10:22
barushka
tak leguan zelený je asik z 90% býložtawec ae mládě by mělo alespon 1za tyden dostawat i žiwočišnou…
Pepé 07.08.2008 11:38
Pepé
jj trnorep je skvělej ale potřebuješ cites a nejlevnější ještěr to zrovna neni..:-(
mišák 30.12.2007 19:54
mišák
Cau hosi, taky bych chtel nejakeho BYLOZRAVEHO JESTERA az na leguana zeleneho, protoze ho ma moje se…
Pitomec 01.06.2008 13:43
Pitomec
Tak všechno co jsi vyjmenoval je spíše na živočišný stravě...Přečti si co zde radili ostatní a vyjde…
cai.ra 01.06.2008 17:58
cai.ra
Predpokladam, ze Ti jde predevsim o to, abys doma nemusel mit zivy hmyz (i kdyz pokud mas kocinciny.… poslední
JaBula 08.08.2008 14:54
JaBula

souhlasim...ciste bylozraví jesteri nejsou i kdyz existují jesteri kterí se stravujou spise rostlinou potravou. jako treba leguan,obcas potrebují i zivocisnou potravu;-)jestli chces fak neco bylozraveho muzes si poridit maxim. tak zelvu ale ani ta neni uplne bylozrava..:-|

Ahoj,leguán zelený je čistě býložravý ještěr a živočišná strava mu je jen na škodu(to jen pro upřesnění pro Mišáka ;-)).A je taky hodně náročný na prostor a finance(každý měsíc mi stojí cca. 1200 kč jen za krmení a to nepočítám nějaké vitamínové a minerální doplňky a td.),takže bych přemýšlel být tebou nad nějakou jinou variantou,pokud chceš méně náročného chovance,ale čistě býložravce asi nenajdeš :puff:.

Tak, dokaď to jde, dávám zelený z venku :) V zimě si vystačim s 500/měsíc.
Jinak tohle téma je opravdu všude, můj názor je ten, že čistě býložravej ještěr neexistuje (škodlivost na jejich organismus je druhá věc). Pokud něco menšího, tak připadaj v úvahu asi jen trndové - pro začátečníka blbost, nebo čukvaly - to samý, navíc pořizovací cena je ještě vyšší. Jinak ale existuje spousta menších ještěrů, u kterých v dospělosti převládá rostilnná složka potravy.

Asi proto,že jsem na rostlinky KOPYTO :-D ,jediné co poznám,je pampeliška,jetel a jitrocel a tím to u mě zkončilo,takže zbytek přikupuji,holt je o nějaké to :beer: méně,ale nestěžuji si,však se nějak o ty slasti podělíme(já nějaké to :beer: a lego tu rukolu s polníčkem) ;-).
:>:Knox:Samozřejmě máš pravdu,že ve volné přírodě leguán zblajzne nějakého toho brouka,ale já se bavím o chovu lega,a tam by se mělo dodržovat to,co je pro něj nejlepší,a to je vyvarovat se jakékoli živočišné stravy,což pro mě znamená,že je to čistě býložravý ještěr,přeci mu nebudu cpát něco,co mu sice chutná,ale na druhou stranu mu to neprospívá.

Pepé: tvoje znalosti rostlin bohatě stačí, já mu narvu jen pampelišky + něco málo ostatních bylin, co se tam mezi pampelichama motají a je to. Jinak se občas uvádí, že by bylo vhodné jim dávat třeba listí stromů, mě občas zobali vrbu, když byl hlad tak i mladé dubové, ale ještě jsem nezkoušel třeba listí lípy, břízy nebo ovocných stromů, to by je taky mohlo zajímat.
P.S.: nějakýho toho brouka nebo šnečka si smlsnou i na té pampelišce, což je ale maximum živočišného, co ode mě dostanou.

Cece ty listy brizy tem nasim vubec nejely, ale listy moruse nevydrzely ani pet minut, bohuzel strom, ze kteryho jsem to predloni trhal uz pokosily a zadnou morusi jsem vod ty doby nevidel :-D
U nas je to s zivocisnejma bilkovinama tak, ze pokud mame treba kornflejky s mlikem, tak nam jedna samice neda pokoj, dokud ji nedame aspon liznout - klidne by me kousla, pak za nama chodi jak pejsek - ale upozornuju, ze si blejzne a uz nic nedostane.

tak leguan zelený je asik z 90% býložtawec ae mládě by mělo alespon 1za tyden dostawat i žiwočišnou strawu mládě potřebuje zdrawě dospět.ae dospělý leguani ti by us nemeli žiwocisnou strawu dostawat ti by po ni mohly zdechnou..znam jeden takowy pripak kamos ho krmil dopěleho legiho žiw.strawou a on mu zdechl...:.(:.(:.(:.(ae fakt tem malým doporučuju podawat az do dospelosti;-)

tak leguan zelený je asik z 90% býložtawec ae mládě by mělo alespon 1za tyden dostawat i žiwočišnou strawu mládě potřebuje zdrawě dospět.

Tak toto je milná informace ze starých knih;-).Holt informace a poznatky jdou stále vpřed a i mladý leguán by měl dostávat pouze rostlinou,dobře vyváženou stravu.

Cau hosi, taky bych chtel nejakeho BYLOZRAVEHO JESTERA az na leguana zeleneho, protoze ho ma moje sestra v Rakousku a obcas za ni jezdim.
Chtel bych nejakeho GEKONA NEBO GEKONCIKA NEBO AGAMU NEBO CHAMELEONA, tak je nejaky plaz z toho co jsem tu vyjmenoval bylozravi???
Prosim odpovezte co nejrychleji.(nejlepe nez dopiju:beer:):-p

Predpokladam, ze Ti jde predevsim o to, abys doma nemusel mit zivy hmyz (i kdyz pokud mas kocinciny...). Napada mne, ze z gekonu prichazi v uvahu treba nejaky rakodaktylus (pro zacatek treba spis ciliat, ovsem predem urcite vse dobre nastudovat teoreticky). Komercne se pro tato zvirata vyrabi kompletni suche smesi, ktere se pak promichaji s vodou. Vse je vyvazeno tak, ze krmivo obsahuje vse potrebne pro tento konkretni druh vcetne hmyzich bilkovin, vitaminu a mineralu. Vyrabi ji firma Repashy (da se najit na internetu spolu s vice info). Osobne ji nepouzivam, kamarad, ktery ciliaty odchovava je s ni vsak velice spokojen. Jen byva problem ji u nas obcas sehnat...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru