Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cvrčci

Dovolila bych si nesouhlasit s Krokodýlem.
Víte, pokud dopřejete cvrčkům pestrou stravu včetně živočišné bílkoviny a dostatek úkrytů pro cvrčky ve svleku, tak množství není problém. Já mluvím o produktivním chovu, který uživí víc než pět ještěrů a kdy nemusíte už cvrčky dokupovat, ale naopak jich máte až nadbytek ve všech stádiích, což ocení jiní méně úspěšní chovatelé cvrčků.;-)
V případě mém mluvím o odděleném chovu podle věkových stádií, takže ty 2 l by byly dospělci (kteří se už nesvlékají, tudíž ani ten kanibalismus není problém) a jde o rozmnožovací nádrž, nakladené kladičky se pak nechají až do líhnutí někde v teple a pak se dávají do nových nádrží.
Kbelík je dobrý na přechovávání, ale vzhledem k tvaru se tam moc dobře nedá naskládat dostatek proložek, pro opravdový chov tedy doporučuji buď skleněné nebo raději plastové (snazší manipulace) nádrže hranatého tvaru.
Při 2 l je kladička nakladena během 1 - 2 dnů a tak dosáhneme vyrovnané velikosti jednotlivých stádií.
Samozřejmě je možnost mít i Vámi popsaný malochov, ale produkce je výrazně nižší a přijde mi i poněkud nepraktické mít promíchaná všechna stádia dohromady i vzhledem k odlišným nárokům čerstvě vylíhlích cvrčků a starších stádií i vzhledem k manipulaci (pokud chci mikrocvrčky, tak je lepší si je sklepnout z jejich nádrže než je vyzobávat mezi dospělci.
Mám zkušenosti s cvrčky banánovými (G. assimilis), dvouskvrnnými (G. bimaculatus), domácími (A. domestica) a krátkokřídlými (G. sigillatus).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny