Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka obojková

Zdravím...dneska jsem nasla po vyklízení prostorů užovku obojkovou...prosím poraďte co s ní dál....předem moc díky za co nejvčasnější odověď :)

Předmět Autor Datum
No nejlepšé by asi bylo jí zkusit dozimovat, teda myslím si, že ještě můžou přijít pěkný mrazy. Tak…
MadMike 09.02.2008 21:36
MadMike
Já osobně už bych jí asi nedozimovával. Jestli už je jednou v teple a úplně se probudila, nemusela b…
RITCHI 09.02.2008 22:52
RITCHI
Jj. Asi nemá cenu dozimovávat, zvlášť, když s tím nemáte zkušenost. Nejjednodušší pro Vás by bylo ji…
krokodýl 09.02.2008 22:59
krokodýl
No já si říkal, esi ji nechali při vyklízení někde ve sklepě zalezlou pod skříní, tak by se dala jen… poslední
MadMike 10.02.2008 09:59
MadMike

No nejlepšé by asi bylo jí zkusit dozimovat, teda myslím si, že ještě můžou přijít pěkný mrazy. Tak na ven bych ji asi nevyhazoval. Třeba ve sklepě v bedně s lesní hrabankou a listím...vy jí někde máte? brali jste jí do tepla nebo něco? Určitě odpoví někdo zkušenější.

Já osobně už bych jí asi nedozimovával. Jestli už je jednou v teple a úplně se probudila, nemusela by opětovné zazimování přežít. Měla bys jí předat nějakému zkušenějšímu teraristovi který si s ní už poradí, nebo jí připravit alespoň provizorní terárium, v kterém by vydržela minimálně do poloviny března než jí za jednoho pěkného slunečného dne vypustíš zpátky do přírody. Můžeš jí zkusit nabídnout proužky syrového rybího masa, nebo nějakou přiměřeně velkou akvarijní rybku. Možná si potravu vezme, spíš si však myslím že jí stejně nepřijme. Žádné neštěstí to ale nebude, ten měsíc a půl bez potravy by měla (pokud je zdravá a v dobré kondici) vydržet. Důležité je, aby se měla možnost napít, takže je nutná miska s vodou.

Jinak jestli si chceš o užovce obojkové něco přečíst, můžu nabídnout článek:
http://www.volny.cz/richardhorcic/clanky/natrix/nat rix.htm

Jj. Asi nemá cenu dozimovávat, zvlášť, když s tím nemáte zkušenost. Nejjednodušší pro Vás by bylo ji odnést do nejbližší zoo nebo nějaké záchranné stanice, případně k nějakému teraristovi, který je schopen poskytnout jí azyl na sotva 2 měsíce a pak ji vypustí na vhodném místě, kde žijí.

No já si říkal, esi ji nechali při vyklízení někde ve sklepě zalezlou pod skříní, tak by se dala jen přenést do krabice...jak příjde do tepla, tak je to jasný, proto sem se ptal. Myslímte, že pokud by se s ní manipulovalo, že by mohla být vyrušená (probuzená) natolik, že by už nemohla pokračovat v zimování? docela mě to zajímá. Stát se mi to může taky, máme starej barák a je tu kolem natrixek dost. I když bych ji asi taky dal do terka do jara...
RITCHI: dobrej článek

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru