Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strava

Čau,chci se zeptat na vaše zkušenosti s granulema pro leguány.Přes zimu jsem tomu svojemu do zeleniny občas přimýchavala trochu granulí značky KAYTEE.Připadaly mi vhodné jako doplněk stravy.Poslední dobou tuhle značku ale neumím sehnat.Prolezla jsem celý net a jediné co jsem zjistila je ,že KAYTEE asi přestali dovážet pro ČR.No a všechno ostatní co jsem zatím našla se sice tváří jako žrádlo pro legoše ale vždycky obsahujou nějaké "svinstvo" (s prominutím.Používáte nějaké granule vy?A nebo raději nějaké minerální dopňky?Doufám,že s tímhle dotazem moc neobtěžuju:-[

Předmět Autor Datum
Nazdárek, KAYTEE se k nám dovážejí, ale já je kupuju po zveráčích, na netu nejsou moc k sehnání. Zku…
MadMike 29.02.2008 10:43
MadMike
Taky si myslím že jsou nej;-)Já měla v Opavě vyhlédnuté zverimexy kde je měly taky,ale dostala jsem…
Lacka 29.02.2008 10:46
Lacka
No ony se k nám jednu dobu nedovážely, ale víš jak to je - když to nemaj, tak ti řenknou že se to se… nový
MadMike 29.02.2008 10:49
MadMike
Tak a teď vypadám jako blb....:-[:-[:-[ Já jsem fakt hledala poctivě....ale musíš mě omluvit, já jse… nový
Lacka 29.02.2008 10:51
Lacka
Tak a teď vypadám jako blb vůbec ne, navíc jsi asi měla pravdu :-x PS: určitě jsi měla pravdu, nav… nový
MadMike 29.02.2008 10:52
MadMike
Cus kaytee granule sezenes na adrese www.i-zverinex.cz nový
GIGI 07.07.2008 21:51
GIGI
Na Kaytee granulích u nás je "dobrý" to, že poslední, co se k nám dovezlo je spotřebitelné do 02/200… nový
MadMike 08.07.2008 07:23
MadMike
Ahoj všem, a já jsem se chtěla optat zas na toto: Pořídila jsem si cca 3letého lega,a pán který ho m… nový
LuZe 13.11.2008 09:54
LuZe
Může odmítat potravu jednoduše ze stresu z nového prostředí. Naše mláďe leguána nám podobně zlobilo… nový
halapremek 13.11.2008 14:04
halapremek
Většinou se nechají přemluvit na takové ty pěkné "kadeřavé" zelené konce listů čínského zelí. Pokud… nový
krokodýl 13.11.2008 14:40
krokodýl
Souhlas s oběma :-), jen tu teplotu bych kliďo trochu zvednul až ke 38-40°C na vyhřívacím místě. Ban… nový
MadMike 13.11.2008 15:07
MadMike
Ahoj,díky všem Tak krmení dávám Rukolu,polníček,hlávkový salát (minumum),ledový salát,banán,jablko,m… nový
LuZe 14.11.2008 10:54
LuZe
Tak přesně ty granule pro králíky jsou super :)), ale musí být čistý, pro králíky se dělají i vojtěš… nový
MadMike 14.11.2008 16:52
MadMike
Ahoj všem,tak přicházím s radostnou novinou,v sobotu po vyhřátí na odpočívadle za oknem na sluníčku,… nový
LuZe 18.11.2008 07:52
LuZe
Jsou to tyhle?(třetí odshora). Ty jsou celkem dobrý. Já osobně přidávám granule pouze jako pamlsek (… nový
MadMike 18.11.2008 08:56
MadMike
Jj přesně tyhle to jsou ;-) Asi stejně ještě dodám ty vojtěškový a jak píšeš ty,budu mu je fakt dáva… nový
LuZe 18.11.2008 09:16
LuZe
Já dávám Terce od Exo Tera. Jiné mi nechce papat. A dávám i sušenou trávu a květy je to na lepší trá… nový
ivík 18.11.2008 11:08
ivík
Tak to nevím,ještě jsem nezkoušela,mám ho doma cca 14dní ;-) poslední
LuZe 18.11.2008 12:42
LuZe

Nazdárek, KAYTEE se k nám dovážejí, ale já je kupuju po zveráčích, na netu nejsou moc k sehnání. Zkus některý z těchhle granulí - http://plazi.reptile.cz/index.php?option=com_conten t&task=view&id=124&Itemid=126 , jsou všechny čistě rostlinný, bez rybí moučky a podobnejch blivajzů. ;-)
Každopádně Kaytee jsou asi nejlepčí...jinak jak narazím na granule kde je obrázek leguána, tak jsou to většinou hrozný sr...

No ony se k nám jednu dobu nedovážely, ale víš jak to je - když to nemaj, tak ti řenknou že se to sem nedováží - klasika. Já sháněl obyč. el. kabely a prodavač mi taky tvrdil, že se vůbec nevyrábějí, nakonec jsem je koupil v elektru 100 metrů vedle ;-)

Jen zběžně jsem koukl- měli by je snad mít tady a tady.

PS: a teď koukám, že v tom eshopu taky píšou, že probíhá doprodej a že se to sem už nedováží ::):-?, tak máme po srandě, zkusím něco zjistit.

Tak a teď vypadám jako blb

vůbec ne, navíc jsi asi měla pravdu :-x

PS: určitě jsi měla pravdu, navíc je to ještě horší, cituji odpověď od jediného dovozce: "Dobrý den,
ano, je to tak. Firma Kaytee přestala tato krmiva vyrábět kvůli nízkému zájmu. Momentálně na skladu ještě nějaké mám, ale s expirací do 22. února, takže je prodávám se slevou - 40 Kč / kus.
Takže v budoucnu se tato krmiva na našem trhu již vyskytovat nebudou."

Na Kaytee granulích u nás je "dobrý" to, že poslední, co se k nám dovezlo je spotřebitelné do 02/2008 :-) a obchodníci dělají to, že přelepí datum spotřeby, jelikož je tam uvedeno na nalepeném papírku. Vydělají si pak daleko víc peněz, protože ty granule se prodávají ze skladu prošlé třeba za 20,-. Jelikož tyhle granule naši legoši milují, tak jsem se na to informoval přímo dovozce a ten mi skutečně potvrdil, co Vám tu píšu. Jinak se ty granule už bohužel opravdu nevyrábí :-(, kvůli malému zájmu.

Ahoj všem,
a já jsem se chtěla optat zas na toto:
Pořídila jsem si cca 3letého lega,a pán který ho měl před tím,ho krmil vojtěškovými granulkami,bohužel žádné neměl,tak jsem je nedostala,ale chtěla jsem se spíše optat.Mám Mela doma už týden a nebaští,jen jídlo rozhrabe a nechá ho být,jako kdyby hledal ty granulky.Nechci ho nechávat jen na granulkách,proto se ptám,jestli mám pokračovat v tomto krmení,nebo mu do jídla zamýchávat granule a postupně granulky odbouravat...?
Díky ;-)

Většinou se nechají přemluvit na takové ty pěkné "kadeřavé" zelené konce listů čínského zelí. Pokud jde o rozežrání, tak bych asi i částečně porušil dietetické normy a klidně zpočátku nabídnul i něco ne úplně nej..., ale legovi to třeba zachutná (rajče, banán, salát), pak bych mu začal dělat už zdravější směsky, kde bych ty nezdravé mlsky postupně odboural na minimum. V létě je to snazší, listům a květům pampelišek většinou brzy legouši podlehnou. Takhle bych to řešil já, netvrdím, že je to tak správné nebo nejlepší. Ještě bych dodal, že je třeba, aby legouš měl dostatečně kvalitní a intenzivní osvětlení a možnost dostatečného vyhřátí na cca 34-35 st.C. Kvalitní podmínky podpoří překonání stresu ze změny prostředí.

Souhlas s oběma :-), jen tu teplotu bych kliďo trochu zvednul až ke 38-40°C na vyhřívacím místě. Banán nebo třeba zelené fazolky jsou super lákadlem a věřím, že dřív nebo později lego neodolá. Čím je směska barevnější, tím líp. Intenzivní světlo dělá s psychikou divy a určitě by pomohlo celý proces urychlit. Nicméně týden půstu v novém prostředí není nic tak neobvyklého.
Jestli lega krmili dřív vojtěškovými granulemi, neviděl bych problém v tom je do směsky přidávat. Sušená vojtěška je výbornej zdroj bílkovin a vlákniny, jenom tím legošovi pomůžete. Dával bych si ale pozor, aby to byly skutečně čistě vojtěškové granule - nejlepší je trochu smočit a rozsypat je do směsky, zamíchat. Stačí párkrát týdně, každý den bych je určitě nedával. ;-)

Ahoj,díky všem
Tak krmení dávám Rukolu,polníček,hlávkový salát (minumum),ledový salát,banán,jablko,mrkev (strohanou),listy z kedlubny,okurka,jahody (rozmražené ze zahrádky),papaju,avokádo ... Je toho více,různě to míchám
Nakonec jsem ty granulky koupila,ale ne přímo vojtěšku,protože ve zverimecu mi řekli,že s tím krmí max.králíci,tak jsem pak přemýšlela jestli jsem si to něak nepopletla ten název,ale vzala jsem jiný a to od firmy Reptil...Ale nevím náze přesně páč jsem v práci a granulky mám doma.Tak jsem mu je nasypala a dneska ráno jsem zjistila,že veškerý žrádlo je rozházený po terárku a granulky zmizly...Jinak co si pamatuji složení těch granulek tak tam byi nasušený,sekaný kopřivy,různý byliny,rozinky ... Ale také nevím přesně,opíši to.
A včera jsem měřila teplotu a pod světlem mám 39C a mimo 30-25C záleží jak daleko od světla

Tak přesně ty granule pro králíky jsou super :)), ale musí být čistý, pro králíky se dělají i vojtěškový s nějakým antiparazitikem na kokcidie a snad i proti tomu jejich moru, tak to by mohl být průser. Na granule co jsi koupila dej bacha - hlavně na obsah různejch vitamínů a hodně se do toho dávají různý rybí sra...
Ale spíš bych ze začátku právě těch granulí dával co nejmíň, přeci jen čerstvý je čerstvý a legouš se určitě umoudří.

Ahoj všem,tak přicházím s radostnou novinou,v sobotu po vyhřátí na odpočívadle za oknem na sluníčku,mi Mel zblajznul z ruky polníček,pak už si slezl sám do terárka a baštil,jestli to bylo tím,že měl fakt málo světla a nebo se potřeboval ,,nakopnout sluníčkem,,nevím...Ale granulky ani nevyhledával a dokonce na dně něco i zbylo,takže jich moc nesnědl.
Ale vzala jsem je do práce,jestli mu je teda mám nabízet nebo ne. (Doufám,že neudělám nějakou reklamu!) Firma je Vitakraft Reptile - kompletní krmivo pro plazy...Mám mu je tedy přidávat do bašty?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru