Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem konec prodeje v Hammu?

Ahoj,
dostala se ke mně informace,že letošní březnová burza na Hammu byla poslední na které se prodávali jedovatí hadi.Chtěl jsem si to ověřit,ale bohužel inkriminovaný článek se mi nedaří přeložit protože angličtina mi tam nejde přepnout,a germánsky neumím....nicméně i se svou velmi chabou znalostí jsem pochopil,že je to asi smutná skutečnost.... :x: chtěl bych poprosit jestli by to někdo nedokázal přeložit,a aspon stručně shrnout... tady je odkaz: index.php
Díky a jedákům a jedařům zdar.

Předmět Autor Datum
mar08-5.shtml - na tohle jsem narazil už před pár dny, ale nepřipadá mi, že by tahle "organizace" mo…
navay 07.04.2008 02:00
navay
co na to říct....já v Hammu byl mockrát,a fakt mi nepřišlo (bohužel na rozdíl od burz u nás) že by t…
viper 07.04.2008 02:08
viper
Sotva jsme se nějak vypořádali s chystanou novelou jednoho zákona, a trochu se nám ulevilo, přichází…
Vladěk 07.04.2008 09:48
Vladěk
Bohužel si nemyslím, že jsme se s chystanou novelou zákona č.100 nějak vítězoslavně vypořádali... Tl… poslední
RITCHI 07.04.2008 20:40
RITCHI
Bohužel, fanatickým skupinám lidí se oponuje všude těžko. Ať už se jedná o náboženství, politiku neb…
KHor 07.04.2008 10:58
KHor
Také jsem o tom už slyšel a je to opravdu špatné. Snad ztoho nic nebude. Do Hammu jezdím hlavně kvůl…
Michal... 07.04.2008 17:11
Michal...
Hmm, za chvíli budou na všech burzách jen barevný zdegenerovaný hadi a hybridi. 3-[
Mirda.85 07.04.2008 18:33
Mirda.85

Sotva jsme se nějak vypořádali s chystanou novelou jednoho zákona, a trochu se nám ulevilo, přichází další jobovka. Pořád hledají způsob jak nám chov zvířat znemožnit. Pakáž jedna ochranářská. Je to hnus. Nejhorší na tom je, že dnes už se nikdo nepozastavuje nad tím, že takovéto nové normy postrádají nějakou skutečnou logiku.

Bohužel si nemyslím, že jsme se s chystanou novelou zákona č.100 nějak vítězoslavně vypořádali... Tlak na chovatele zvířat totiž neustává, a jestli jsme vybojovali jednu bitvu, ještě to neznamená, že jsme vyhráli válku. Snaha zlikvidovat širokou chovatelskou základnu je zřejmá a zkoušejí to na nás všelijak - pokud to nejde normální cestou, tak třeba fintou, nebo oklikou :-(

Nová verze zákona
Přepracovaný text je na www.env.cz, bude projednán ve vládě. Poté, co byl vypuštěn §24a, je tam nově vložena podmínka, že k žádosti o povolení týkající se primátů (dovoz, vývoz, výjimka z komerčních zákazů, povolení k přesunu) je nutno doložit splnění veterinárních předpisů. To vypadá v pořádku, vždyť musíme dodržovat i veterinární a jiné předpisy, nejen CITES. Avšak v komentáři zjistíme, že se tím myslí, že uvedené žádosti se budou schvalovat pouze 1. pro zoo a schválená zařízení, nebo 2. jestliže zájmový chovatel chce prodat opici do zoo či schváleného zařízení. Jinak řečeno, zájmový chovatel nebude již dostávat komerční výjimky ani povolení k přesunu na jiné místo (ani v rámci ČR). Což je přeformulovaný §24a . A to ačkoliv zmíněná veterinární směrnice 92/65 se nevztahuje ani na export mimo EU, ani na chov a prodej uvnitř České republiky, ani prodej či získání opic pro vlastní potřebu. Také se může stát, že když tento "nevinný" paragraf projde vládou, bude v parlamentu vhodným pozměňovacím návrhem rozšířen na původní záměr.
Dana Fraňková
16.03.2008

Zdroj: diskuze k článku na www.teraristika.cz

Bohužel, fanatickým skupinám lidí se oponuje všude těžko. Ať už se jedná o náboženství, politiku nebo jiné zájmy. Pár ambiciózních chytrých lidí si přivlastní a zneužije dobrou, krásnou myšlenku. Použijí k její a své propagaci méně chytré, lehko ovlivnitelné lidi bez vlastního názoru a průser je na světě. Logiku netřeba hledat, žádná není, jde jen o to, aby těch první pár vyvolených cítilo svou moc a z ní vyplívající pohodlný život.
Na druhou stranu, člověk se pobaví, když vidí, jak se, povětšinou s plamenným pohledem a výrazem vlastní důležitosti řeší chovatelské prkotiny a opravdu závažné problémy jdou mimo, protože vydělávají peníze.
Vždyť jak jinak by bylo možné třeba to, že přivézt si želvu s Číny je téměř hrdelní zločin, ale dovézt tisíce kontejnerů ze zbožím z čínských továren, které nevídaným způsobem devastují životní prostředí nikomu nevadí.
No nemám pravdu?

Také jsem o tom už slyšel a je to opravdu špatné. Snad ztoho nic nebude. Do Hammu jezdím hlavně kvůli jedákům a bez nich se tam asi naše partička už jen tak nevydá. Uvidíme jak to dopadne. A zrovna to chtěj zrušit když má být podzimní burza, která je vždy nejlepší na zvířata celkově.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru