Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ifaunovatění poradny

Několikrát zde padlo to, že se teraporadna začíná podobat ifauně. Že moderátoři nepracují - nezamykají vlákna či nemažou příspěvky. Jakožto jeden z moderátorů a tak trochu "duchovní otec" projektu bych se k tomu rád vyjádřil.

Jednu z největších věcí, kterou uznávám, je svoboda. Ve všech jejich dostupných formách. A jsem rád, že tady jakási svoboda je. Její existence je závislá na toleranci a přístupu jak moderátorů tak celého auditoria. Budovat přísně ohraničený, striktní svět fóra nechci a jsem rád, že to podobně cítí i ostatní moderátoři. Každý z nás má právo se vyjadřovat, každý z nás je svou podstatou jiný. Každý z nás svým projevem zobrazuje to, jaký je. Pravda, některý projev je opravdu k pláči, ale budiž. Neporušuje-li dotyčný pravidla poradny je zde vítán, ať je jeho projev jakýkoliv. Nejsem, nemohu a ani nechci být arbitrem, který bude rozhodovat co je a co není správné. Na to nemám. Použije-li někdo tu a tam ostřejší slůvko určitě to není důvod k rázným opatřením. Projeví-li někdo svůj nesouhlas či odlišný názor, je to jeho právo a nemělo by mu být upíráno. Poradna nebo chcete-li diskuze je proto, aby se lidé radili, ptali se, diskutovali, přeli se, zkrátka aby komunikovali. Došlo-li by ovšem v rámci této komunikace na adresné invektivy či nadávky, došlo-li by na naplnění některého z bodů Pravidel, moderátorský zásah by jistě následoval. Ať už z mé klávesnice nebo z klávesnice některého z kolegů.
Zrovna výše zmíněné vlákno diskuze je názorově velmi odlišné, i ostřejší slůvko se najde, ale stále v mezích normy. Navíc nijak výrazně neodbočuje od původního tématu. Za sebe jsem neshledal jediný důvod pro jakýkoliv zásah.

Nikdo z nás nechce aby se zde vytvořilo nezdravé ovzduší v předtuše toho, že "velký bratr" dohlíží a co se mu nelíbí, maže či mění.
Moderátoři se snaží poradně věnovat jak je to z jejich strany možné a vzhledem k tomu, kolik nás dnes už je a jakým tempem někdy příspěvky přibývají, se může stát, že některý příspěvek unikne kontrole. Každý z auditoria může na takovýto příspěvek upozornit pomocí vnitřní pošty. Věřím, že valná většina uživatelů poradny zná alespoň jednoho moderátora.

Problematika začínajících chovatelů a jejich často stupidních dotazů je další stránkou věci. Ovšem, jak určit hranici co je přijatelné a co není? Přiznávám se, že si to moc netroufám a rozhodně nechci tyto dotazy jakkoliv moderovat. Byť mne prsty svědí. Pokud to ovšem nepřeroste i přes laťku mojí trpělivosti.

Za mou maličkost pro tuto chvíli asi vše.

Jiří Janda aka GG

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
luxusní hláška teda musím říct..teda napsat:-D:-D:-D:-D:-D....něco jako člen ku-klux klanu s kapucí…
cnc 23 26.04.2008 01:38
cnc 23
Nepleť si Gipsy kings a Gipsy CZ, jsou to dvě velmi odlišné věci(kapely), samozřejmě to sem nepatří,… poslední
malpolon 26.04.2008 16:59
malpolon

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru