Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Agama vousatá - problém s dýcháním, chroptění - nesetkali jste se s něčím podobným?

Mame problemy s jednou z nasich agam vousatych - poslednich par dni ma problemy s dychanim, chrapti u toho a je to pro nej i zda se namahave, nevim - netusim proc a co s nim. V okoli nevim o zadnem veterinari u ktereho bych se nebal ze mu vic neublizi nez pomuze - proste zadny odbornik na jestery tady asi neni (C.Budejice) - tak hledam radu i tady. Jde o samecka, 39cm/190g (dnes mereno/vazeno). Je jinak v dobre kondici, je mu odhadem 3/4 roku (koupenej jako cca. pulrocni, 3 mesice ho mame doma), je vitalni - normalne zere (denne nekolik velkych svabu B.Dubia - jen cerstve svlecene bile), normalne beha, primerene reaguje.

Horsi je to kdyz spi, a vic chrapti kdyz je rozruseny - kdyz musi dychat vic. Dali jsme ho do extra terarka aby mel klid (byl predtim ve vetsim u dvou samicek), bez pisku aby ho pripadne nedrazdil prach z nej, jen s papirovymi ubrousky na spodku. Podminky ma dobre, ostatni agamy co mame jsou v poradku. Nechrapti porad, nekdy je treba i pulhodiny v klidu a pak zas musi chvili dychat s otevrenou tlamickou.

Video natocene fotakem vcera - kdyz si pridate zvuk je to tam slyset:

http://www.peklo.biz/prcek.avi cca. 15MB

- pokud vas napada o co by mohlo jit budu vdecen za kazdou smysluplnou radu, predem diky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny