Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inkubace vajec u agamy vousate - uz pres 75 dni a nic, pritom vypadaji "dobre"

mame od dvou samic uz pres 75 dni vejce v inkubatoru, teplota v prumeru kolem 27,5°C (termostat s hysterzi 1°C / 27°C spina vyhrev, 28°C vypina). Vajicka oproti puvodni velikosti vyrostla na snad dvojnasobek, ale dal se nic nedeje, nic se nelihne i kdyby se melo. Jsou dal pevna, bila bez plisne - tak jsem z toho normalne vysoká spárkatá... ]:(

[http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/v 1.jpg]

- to vpravo nahore nakonec zezloutlo a zeskaredilo se, tak jsem ho rozrizl a byl tam jen vodovy "bilek" a zdrcly zloutek, zadny zarodek. Tak ted nevim, jestli jsou vsechny neoplozene a jestli jeste cekat... :?:

Jeste nejake detaily - je to od 2 ruznych samic, tech hodne pohromade od jedne, tech par v mensich krabickach od druhe:

[http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/v 2.jpg]

[http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/v 3.jpg]

[http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/v 4.jpg]

Předmět Autor Datum
ja bych to nechal jeste ne??
Kolar 03.05.2008 22:50
Kolar
Ta teplota není tak vysoká, tak si myslím, že by se teprve mohly začít líhnout. Možná bys mohl zkusi…
krokodýl 03.05.2008 22:59
krokodýl
podle me kopud jsou mladATA SLABSI muzou se vylihnout pozdeji
Kolar 03.05.2008 23:06
Kolar
Snusky jsou mensi, slo o vubec prvni snusky mladych samic. Tu prvni jsme vubec necekali a netusili c…
lucifer 04.05.2008 12:28
lucifer
No, ty vejce na fotkach nevypadají nic moc, zřejmě to nebude moc oplozené, ale možná z některých něc…
krokodýl 04.05.2008 12:57
krokodýl
Tyhle flekate jsem ani nedaval inkubovat, jen ty z predchozich snusek, ty vypadaly lip. :-) Holatka…
lucifer 04.05.2008 14:15
lucifer
Hm, tak ty snusky jak jsou nahore se nakonec vylihly az na jedno vejce komplet, a v jednom zustalo p… poslední
lucifer 05.06.2008 14:20
lucifer

Ta teplota není tak vysoká, tak si myslím, že by se teprve mohly začít líhnout. Možná bys mohl zkusit nějaké prosvítit a nebo jestli si hodně netrpělivý jedno "obětovat" a opatrně naříznout. Pokud by tam bylo již mládě těsně před líhnutím, tak by to mohlo při opětovném zalepení zvládnout. Ale myslím si, že to je zatím zbytečné, klidně bych ještě pár dní počkal, při 27 st. by se mohla inkubace možná dostat i na těch 75-85 dní. Vejce vypadají docela dobře, možná jen, že to byli dost malé snůšky (mladé samice:?:), tak nevidím důvod, proč by se neměla vylíhnout, až nastane ten správný čas. Podívej se do inkubátoru, třeba už se první prořezává;-).

Snusky jsou mensi, slo o vubec prvni snusky mladych samic. Tu prvni jsme vubec necekali a netusili co se bude dit, takze samicka pri zurivem zahrabavani po snusce nekolik vajec znicila a par jich bylo mekych - zdeformovanych takze zustalo jen tech 7. Zatim porad nic, no cekame... uvidime...

Mame od nich uz i dalsi snusku (temer presne mesic po prvni) - taky jsou v inkubatoru, ale od te jedne samice asi budou vsechny na nic - bylo jich 33 a byly malinke - od te druhe jich bylo min (tusi 21-22) ale vetsi... Ta jedna samice me s tim snasenm uz celkem zlobi, bez toho aby mela samce (po prvni snusce sel na samotku aby meli holky klid) mela zas po dalsim mesici treti snusku, a to rovnou 36 vajec... :-? Zbytecne se vysiluje, ale co s ni. :?:

[http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/p opelnice-snuska-24-4-2008-b.jpg]

[http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/p opelnice-snuska-24-4-2008-a.jpg]

... to je snesla jen tak, bez hrabani, po "vecerce" - slezla si dolu na pisek, nakladla a lehla si na vejce. A ted po te snusce uz pres tyden trdlo hrabe, ma to cele nejake popletene. :-/

No, ty vejce na fotkach nevypadají nic moc, zřejmě to nebude moc oplozené, ale možná z některých něco bude. Ty druhé a třetí snůšky dělají asi automaticky se samcem nebo bez samce, takže bych ho tam asi nechal (nebo bych ho odendal třeba jen na dva tři dny, aby si odfrkla). Je dobré samici v období snůšek dopřávat dost vápníku a přilepšit jí třeba nějakým holátkem.

Tyhle flekate jsem ani nedaval inkubovat, jen ty z predchozich snusek, ty vypadaly lip. :-) Holatka jim nedavam, ale dostavaj semtam velkeho svaba silne obaleneho v smesi roboranu a drcenych skorapek (namocim ho a zahrabu do te smesi, az je na nem nalepena silna vrstva ]:) ). A taky jak je venku hezky tak jdou holky do klece na balkon. V terarku maj jen linearni narva Reptilight, ale myslim ze kdyz maj moznost se slunit venku tak je to OK.

Hm, tak ty snusky jak jsou nahore se nakonec vylihly az na jedno vejce komplet, a v jednom zustalo plne vyvinute mrtve mlade - nedokazalo se dostat ven. (pritom bylo docela velke).

Ted cekame na dalsi mladata, ale jestli bude z techhle vajicek neco fakt nevim:

[http://i130.photobucket.com/albums/p270/Eblefle/vej ce-krakena-II-31-5-2008.jpg]

byly od snusky takovehle flekate, ale pritom drzi tvar, rostou, jsou pekne velke, pevne... Ale 80+ dni a nic. (dnes tusim 82). Byly v inkubatoru vespod takze je mozne ze by tam byla o chloupek nizsi teplota a proto to bude trvat dyl...?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru