Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ztratil se mi had

Dobry den, mam dotaz chtela bych se zeptat me se pred 3 dny ztratila Krajta Kralovska nemuzu ji nikde najit byt sem prohledala ale v byte bejt musi prej by mela byt na miste kde bych ji nejmene cekala nema kudy utect a dostat se ven z bytu tak jestli by jste mi mohli poradit jak ji vylakat tam odsud kde se schovava mockrat vam dekuji za odpoved pokud mozno prosila bych radu poslat na email CernaNiki@seznam . Takovehle poradny neznam a nevim moc jak se stim pracuje tak budu cekat na radu od vas. Dekuji a preji hezky den Nikol

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak není to tak dlouho co mi utekl malinkatý samec boaedon od dvou samic, ta 35cm žížala se schováva…
boomslang 11.02.2010 15:47
boomslang
No a mě 18ti cm Eirenis.Po týdnu jsem ho vyplavil z misky pod květináčem při zalívání.
babal 11.02.2010 15:59
babal
zdar:-D ad babal: ato bud rád ,že ti někdo nevyhodil jako "rousnáka" a nebo nějaký domácí lovec. Eir…
West day1-pošuk 11.02.2010 16:06
West day1-pošuk
Eirenis take neni moc prodavany had. Odkud ho máš ?
Danielh 11.02.2010 16:50
Danielh
Bejvávalo.Dostal jsem jednoho od kamoše co ho dostal od jinýho kámoše a ten ho přitáh odněkud ze stř…
babal 11.02.2010 18:46
babal
zdar:-D ad Daniel nevím,zda to bylo myšleno na mi,ale v prasečáku na burze je nenajdeš to vím na sto…
West day1-pošuk 12.02.2010 08:44
West day1-pošuk
to jsou hmyzožrouti tak nároční na odchov, že jsou vše importy?
Danielh 12.02.2010 12:57
Danielh
Všechno jde, když se chce, ale nemnoží se zrovna jako na běžícím páse, takže vzhledem i ke krátkověk… poslední
krokodýl 12.02.2010 13:50
krokodýl

Bejvávalo.Dostal jsem jednoho od kamoše co ho dostal od jinýho kámoše a ten ho přitáh odněkud ze stř.ASie.Podle mě to byl E.collaris(viz.Opredělitěl zemnovodnych i presmykajuščichsja fauny SSSR...uf...úžasný název).No a zase jsem ho daroval někomu,už nevím.Je to ňákej pátek.Bohužel nemám ani fotky(nebyly digitály).

zdar:-D ad Daniel nevím,zda to bylo myšleno na mi,ale v prasečáku na burze je nenajdeš to vím na stoprocent.
Poradím ti zjisti si loc.kde se vyskytují a můžeš vyrazit na lov.Dnes už jsou v loc. kam se běžně jezdí na dovču za hodně malý peníz.
Jinak je E.collaris,modestus,punctatolineatus.
občas se dá u nás z importu sehnat"amerika"-Storeria dekayi,S. occipitomaculata a pecka na závěrChionactis occipitalis tuto jsou krasavci:-):-)

Všechno jde, když se chce, ale nemnoží se zrovna jako na běžícím páse, takže vzhledem i ke krátkověkosti importy zdaleka padají rychlejš než se množí. Pokud by se tomu člověk opravdu věnoval, tak by se to dalo, ale na začátku potřebuje dostatek dospěláků nebo raději i nějaké dorostence z importu, aby to dal zdravotně do kupy, udělal chovné skupiny atd. a po pár letech může říct, heureka mám to, už jsem odchoval o dva kousky víc než jsem přivezl... Jde o to, že tahle zvířata, ač jsou nesmírně zajímavá chovatelsky a řekněme herpetologicky, nejsou moc atraktivní tržně = narveš do nich víc než z nich dostaneš (je to surově řečeno, ale je to tak), takže si s nima hraje jen nějaký fajnšmekr, kterého baví a než, aby dělal chovný program na jeden druh, který pošlape (jakžtakž) a časem se dostane normálně mezi lidi (z nicž si toho většina nebude vážit a padnou jim...) a fajnšmekr si bude moct říct - jsem dobrej, tak raději chová dva páry od několika druhů, z nichž polovina nejede, čtvrtina jakž takž na svým (co se týká počtů kusů) a 1 až 2 druhy se trochu množí (což bohatě stačí tak na pokrytí kamarádů a zapálených nadšenců, kteří jsou jakous takous zárukou, že se budou snažit chovat dle nejlepšího vědomí a svědomí).
On třeba E. modestus (a vůbec většina eirenisů) nebude až tak problematickej, obzvlášť povede-li se do další generace (nejlépe alespoň druhé), ale bude chtít své ad podmínek včetně "pseudohibernace" a krmení (cvrček zasytí, ale nenadchne). Kdybych měl ještě někdy šanci, tak do nich půjdu, kdysi jsem měl 5 kousků a byli bezvadní, akorát jsem tenkrát měl pocit, že nemohu být bez korálovek a šli z domu za pár stokorun, aby bylo na "exotiku".:-/

Sumasumárum - import je u Eirenisů problém (a ani mi to nepřipadá jako šťastný nápad) a odchovů poskrovnu. Ta Amerika je importně schůdnější, ale taky to pro importéry není kdoví jaké terno. Odchovů je u těch amíků v evropě taky minimum.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru