Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agresivita hroznýšů

Dobrý den, jestli to tu už někdy bylo tak se předem omlouvám.Mám dva dospělé samce Hroznýšu královských.Vše bylo v pohodě a od včera kdykoliv otevřu terárko tak na mě útočí.Nažraní jsou.Před chvíly jsem jim chtěl vyměnit vodu a ten o něco menší po mě přímo vyjel.Chtěl bych se tedy zeptat co dělám špatně?čím to je?Napadlo mě jestli teď třeba není období páření nebo podobně.Díky za vaše názory a rady.

Předmět Autor Datum
Jaky je vek hroznysu....., protoze se s nejvetsi pravdepodobnosti bude jednat asi o "hroznysarskou p…
mat-fyz 11.05.2008 18:25
mat-fyz
Mno věk je 4 a 5 let....to už by mohli být klidní ne?:-D
Lop 11.05.2008 19:02
Lop
Přemýšlej, jestli není něco jinak. Jestli jim nesmrdíš něčím novým, nehladil jsi nějaký zvíře nebo n…
Sharkie 11.05.2008 23:06
Sharkie
Souhlas se Sharkie. Vek je ok, tak by mneli byt v klidu, teda pokud do "te" doby byli. Pravdepodobne…
mat-fyz 12.05.2008 09:08
mat-fyz
Dobrý den, mám shodou okolností stejný problém. Mám dva mladé hroznýše (půl roku) a jsou poslední t…
Bazilišek zelený 12.05.2008 09:24
Bazilišek zelený
Nemají teď v Surinamu a okolí období dešťů Sousedka má nomináta:?: Ale k tomu období, může jít o "j…
krokodýl 12.05.2008 10:36
krokodýl
moje hroznýška je poslední dobou taky dost nesvá, a takovou ji opravdu neznám, dnes mi dokonce orazi…
Anda 12.05.2008 22:07
Anda
No mě když začne samička takhle blbnout tak ji prostě jen podam maxi oběd ;-) a pak už je zase vše O… poslední
Dejvhroznýšek 14.05.2008 07:36
Dejvhroznýšek

Jaky je vek hroznysu....., protoze se s nejvetsi pravdepodobnosti bude jednat asi o "hroznysarskou pubertu". To chce klid, ono je to prejde. Spomen na sebe, kdyz si byl v puberte (pokud ji mas uz za sebou:-D), jak si na kazdeho "stekal", rejpal atd....... Ono je to prejde, jenom tedka delaj "siroka ramena":puff:

Souhlas se Sharkie. Vek je ok, tak by mneli byt v klidu, teda pokud do "te" doby byli. Pravdepodobne musela nastat nejaka zmena. Mozna, jak pise Sharkie, nejaka vune, pach nejakeho zvirete, nebo pach neceho doma, ....sou zmeneny podminky v terku? Treba neco jinak, ...neco jinak premistnene v terku, a co svlek - mozna pred svlekem, ale to by si snad poznal. Tak skus trochu badat a tapej:puff:

Dobrý den,

mám shodou okolností stejný problém. Mám dva mladé hroznýše (půl roku) a jsou poslední týden trochu nervozní. Jeden na mě už taky vystartoval...takže jsem začal dělat daleko opatrnější pohyby než předtím a můžu je vzít i do ruky....tam se potom sklidní úplně. Dalšího hroznýše, osm let starou samici má moje sousedka. A stejně jako moji asi před týdnem začala startovat na jakýkoliv pohyb okolo terária. Nejde teď ani vyndat z terária. Přes hodně rozdílný věk si myslím, že nepůjde o pubertální chování, ale opravdu o změny v období. Nemají teď v Surinamu a okolí období dešťů? Nemůže to být spojeno s tím?

Honza

moje hroznýška je poslední dobou taky dost nesvá, a takovou ji opravdu neznám, dnes mi dokonce orazila své krásné velké ostré zoubky do mého palce :-| "lítá" po terárku je stále nenažraná, stále číhá a připadá mi nervózní, je taková splašená pojančená dělá prudké pohyby, a to žádné změny nenastaly, ani vůně ani změna v teráriu nic, pouze počasí se změnilo :puff: takže to dávám za vinu počasí a nejspíš se jí bouří hormony:) snad se to brzy ustálí...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru