Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Účinnost jedu Boiga dendrophila (pruhovaná) poradtě prosím

Dobrý den všem. Chtěl bych se zeptat chovatelů co maj zkušenosti s jedovatými druhy. Já doposud choval pouze krajty, hroznýše, mřížky atd, víceméně škrtiče a zajímalo by mne do jaké míry je pro mne nebezpečný jed Boiga dendrophila.
Viděl jsem jednoho chovatele že ji bral holýma rukama a vrtá mi to hlavou::) Když má zadní jedové zuby.... Je ten chovatel blázen nebo je ten jed tak slabý???

Předem děkuji za vaše názory a odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
sám je nechovám a bohužel všechny jedáky mi ta moje zmije zakázala ale kolega který je má tak je zís…
kraken1 16.10.2008 10:20
kraken1
Jj. Ty dlouhodobější následky mohou být dost nepříjemné, může dojít k problémům s játry, ledvinami,… poslední
krokodýl 16.10.2008 10:26
krokodýl

sám je nechovám a bohužel všechny jedáky mi ta moje zmije zakázala ale kolega který je má tak je získal od maníka který je dával pryč protože ho kousla -první den nic ale asi za dva dny nevolnosti au doktora mu našli krevní obraz jako po těžké žloutence rozhozený jatra a kdeco půlroku dieta a problémy takže asi bych si na ni dal pozor všechno je o osobní vnímavosti organismu daného jedince a zjištovat to až při kousnutí jaká vnímavost toxinu je -anafylaktický šok je prej hodně rychlá a nepříjemná věcasi bych s každým jedovatým hadem zacházel jako s jedovatým hadem at je pohodář jak chce

Jj. Ty dlouhodobější následky mohou být dost nepříjemné, může dojít k problémům s játry, ledvinami, stejně tak je podceňována např. toxicita některých "trimeresurů" i dalších druhů, na první pohled se nic nestane, ale můžou se objevovat pozdější komplikace jako následek účinků toxinu. Opravdu nelze nic podcenit. Na druhou stranu pochopitelně u uštknutí kobrami, mambami nebo velkými "bitiskami" aj. je pravděpodobnost velkých komplikací (až smrti) mnohem pravděpodobnější než třeba u těch bojg nebo "trimošů".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru