Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmeni holaty, mladaty

Zdravim Vsechny ,
Mam jednoduchou otazku. Nejak se mi zacali premnozovat piskomilove, a napadla me jestli je muzu davat na skrm pro Pythona regiuse. Minuly mesic kdyz byli holatka tak jsem to vyzkousel a normalne je zrali. S usmrcenim si nejak poradili, ale otazku mam nasledujici. Rodice Piskomilu krmim zeleninou a smesma pro hlodavce s vitaminy a pod. Ale napadla me otazka. Budou mit piskomilove /po mesici velci jako mys/dostatek vitamu abych nemusel regiusky dovitaminovavat ???. Pri krmeni mysma je podavani vitaminu zbytecne jak jsem se docetl, ale v piskomilech asi moc vitaminu po mesici nebude kdyz teprve ve trech tydnech zacinaji zrat samotni. Tak co?? Vitaminy ano nebo ne?? Diky za kazdy nazor a radu. :-)
[mod]Změna předmětu, původně: Krmeni Holaty, mladaty (VH)[/mod]

Předmět Autor Datum
Já toto vůbec neřeším. Když mi někdo dá holata pískáčů skrmím a je hotovo. Hadům dávám vitamíny ve f…
Hans 27.05.2008 10:40
Hans
holaty s velkým H? ::) - tak zrovna od tebe to fakt sedí :-D
MadMike 27.05.2008 14:47
MadMike
Aby ses nepo...al
Hans 27.05.2008 15:31
Hans
moje roční regiuska baští už dospělé myši (a to není nijak přerostlá) takže nějakou skákavkou by neb…
FildaV 27.05.2008 15:39
FildaV
Pískomil je krapet větší a robustnější než myš, takže třítýdenní pískomile je pro regiusku fajn (je…
krokodýl 27.05.2008 17:33
krokodýl
Sorry, je to offtopic, ale tohle tolerovat už nebudu... Bylo to naposledy, ok? VH
VH 27.05.2008 21:15
VH
Osobně bych nehledala problémy. V přírodě se také nepředkládá vhodně velká kořist. Při přemnožení by…
Marta 27.05.2008 17:33
Marta
pozor ale na návykovost regiusek na druh hlodavců nevim jak piskouni ale s křečkama bejvaj problémy…
kraken1 29.05.2008 19:38
kraken1
No o navykovosti vim sve .... Max zere jenom mysi a potkana si ani nevsimne a Alex ten si zase nevsi… poslední
Jirka max 29.05.2008 21:57
Jirka max

Já toto vůbec neřeším. Když mi někdo dá holata pískáčů skrmím a je hotovo. Hadům dávám vitamíny ve formně jakýhosi tekutýho mulťáku nárazově.... Ale víceméně to není moc potřeba;-). Pokud chceš ale holata skrmovat např. roční regiusce není to nic moc. Ta by měla dostávat skákavky nebo podle velikosti už třeba myšky.
Ps: Ten nadpis jsem trošku nepochopil (nedává smysl) , holaty s velkým H? ::)

Pískomil je krapet větší a robustnější než myš, takže třítýdenní pískomile je pro regiusku fajn (je velké jako myš). O vitamíny se nestrachuj, holata nebo mláďata před odstavem mají tu nejlepší stravu - mateřské mléko a věř mi, že samice dá do mléka pro mláďata opravdu všechno nejlepší i kdyby to bylo na úkor jejího zdraví a stavu, takže holata i osrstěná mláďata jsou, co se týká výživové hodnoty to nej... Jediný problém by mohl být právě v tom, že budou až moc výživná, tak, aby ti regína nepřetloustla. O vitamíny se neboj, mláďata jsou taková, jací jsou rodiče, takže hlavně pestře a kvalitně krm jejich maminu a všechno bude OK. Zbytečně hadovi nedávej nějaké umělé vitamínové preparáty, pokud je zdravý a má kvalitní stravu, tak by to mohlo víc uškodit než pomoct.

Osobně bych nehledala problémy. V přírodě se také nepředkládá vhodně velká kořist. Při přemnožení bych klidně krmila prckama.
Vitamíny bych také nedávala, vždyť z mateřského mléka dostanou mrňata vše potřebné. A jestli jsem dobře pochopila, tak je to přechodný stav, nebudeš krmit regiusku mrňaty pořád.

No o navykovosti vim sve .... Max zere jenom mysi a potkana si ani nevsimne a Alex ten si zase nevsima mysi a z potkana je uplne hotovy...:-D
Ted je naucim na piskomila a bude to doufam potom ok..
Jinak vsem dekuju za nazory a rady ... Vazim si vas, zkusenych chovatelu.Treba taky jednou budu moci poradit ostatnim..:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru