Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový veterinární zákon - poplatky

Poznal jsem osobně před lety jak vypadá jednání s úředníkem přes Cites, který si o sobě myslí, že je bůh. A s tím se asi nedá v podstatě opravdu nic moc dělat. Obdobné jednání (dle vypozorované zdejší diskuze) mají bohužel i někteří byrokraté na některých zde uvedených KVS. Vždycky je to ale o lidech, a ochotě se dohodnout!
Obecně (dle mojich dosavadních zkušeností) se mi maximálně vyplácí být k úředníkům vstřícný (né servilní) a pro okolí v mezích možností (teď myslím sousedy), neustále pracovat na image serioznosti a spolehlivosti.
Proto je důležité mít co se týče zvířat;
1)...(ve vlastním zájmu) maximálně spolehlivě zajištěna zvířata aby neutekla. Jedovaté hady chovám v samostatně uzamykatelné místnosti, ze které pokud už by přeci jenom došlo k jejich úniku z terária, absolutně nemají možnost dostat se z chovné místnosti.
2)...a co se týče sousedů a sousedských vztahů: Bydlím v paneláku a sousedi (nejen z našeho domu) o mě vědí že hady chovám už více jak 20 let.
Dle mého názoru je důležité nikde nic ohledně zvířat netajit,... nechodit x-krát do týdne z hospody nalitej na šrot,... nehádat se se sousedy kvůli blbostem atd.atd..
Prostě pracovat na co možná nejlepších sousedských vztazích. Tady se mi prostě slušnost vyplácí!
Povolení na chov jeďáků mám již od roku 1997, takže jsem se hned na počátku úspěšně vyhnul jejich zpoplatnění(zatím co většina chovatelů v tu dobu zůstala v anonymitě, a nyní řeší jak se vyhnout tomu nehoráznému zpoplatnění).
V současnosti již jen pravidelně každoročně podstupuji povinnou kontrolu příslušného úředníka KVS (jak někde v předešlých diskuzích poznamenal tuším že Krokodýl) při kávičce a absolutně bez problémů.,
...a jednou za 3 roky žádám o prodloužení povolení k chovu. Vše je OK!
PS:Jinak si myslím, že za současný právní stav ohledně chovu nebezpečných druhů si tak trošku můžeme sami. Dost chovatelů chová tato zvířata nadále v anonymitě ( protiprávně), bez odpovědného přístupu. A opravdu zkušenými chovateli je chov nebezpečných zvířat někdy až zbytečně moc tabuizován. Prostě dle mého názoru tu dlouhodobě chybí vedle neustálého upozorňování na nebezpečnost některých zvířat, i pozitivní prezentace této záliby.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny