Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ještěrky

zdravím mám dnes jako naprostý laik dotaz. Moje dítě ( 12 let) mně už dlouho žadoní o ještěrky. Něco jsem si přečetla, ale literatura se - jako vždy - dost liší. Takže netuším, jaký druh by byl pro úplného začátečníka nejlepší. Vím, že je to téma na hodně moc dlouhé "povídání" ale kdyby jste mi mohli nechat alespoň nějaké solidní odkazy na stránky či literaturu, kde se dozvím adekvátní informace... Taky jsem koukala, že většina ještěrek se živí živou stravou, existují nějaké býložravé ( příp takové, kterým se občas dá cvrček či žížala jinak převažuje "zelené")? Upřímně je mi jasné, že kontrola a náročnější péče by zůstala v mých rukách, proto budu pořízení ještě hodně moc zvažovat....ale informace mi nijak a nikdy neuškodí....předem moc díky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no tak je fakt, že když jsem si pořídila noční činčilu, tak jsem měla pocit, že jediný zážitek z toh…
hathor 31.07.2008 16:24
hathor
reknu ti to tak...kdyz otevru terko jemnoucky zapach z tama de ale ja vybiram hovinka denne..mam na…
bajunka 31.07.2008 17:08
bajunka
nejvic mi v pokoji smrdi cvrcci :?::?::?: Cvrčci teda mají svůj specifický pach (ostatně kdo ne), a…
krokodýl 31.07.2008 17:31
krokodýl
ja jich ma povic bo do zveraku dovazeji jednou za 14dnu tak je musim met v zasobe, davat jim denne j…
bajunka 31.07.2008 17:50
bajunka
Tak záleží na tom čím krmíš a v jakých jsou podmínkách. Cvrčci potřebují hlavně sucho, takže nejlepš…
krokodýl 31.07.2008 18:12
krokodýl
asi budou nacati ze zveraku...si mysim ze se o ne hezky staram, prolozky mam mam je v boxu plastovem… poslední
bajunka 31.07.2008 18:37
bajunka

no tak je fakt, že když jsem si pořídila noční činčilu, tak jsem měla pocit, že jediný zážitek z toho je, že mně brzy dostane na psychiatrii:-D ale už spím jak dudek i při jejích nočních hlučných hrátkách :o)) a myslím, že i ostatní zvěř už si zvykla, ale tenkrát jsem se zaříkala, že už žádného nočního tvora!!! A ještě jedna otázka- předpokládám, že vás všechny asi trošku ( víc) nadzvedne....smrdí agamy?? Víte my třeba máme morče, a ač lidi říkají že morče smrdí tak já tvrdím, že morče vůbec nesmrdí, že smrdí pouze ten hnůj, který mu tam necháte a při dobrém a častém čištění nikdo neví, že morče doma je....tak jestli je to stejné.....jakože třeba nevykastrovaný kocour prostě doma smrdí;-)a nekamenujte se, pokud se pro koupi rozhodnu, chci znáš všechno!!! I odpovědi na možná hloupé otázky!!::)

reknu ti to tak...kdyz otevru terko jemnoucky zapach z tama de ale ja vybiram hovinka denne..mam na to spesl lopaticku...lzicku od mroze(zmrzky) a kalisek:-D zatim ma male bobky ale pak budou vetsi, na to uz me ta lzicka stacit nebude:-D ale i tak, pokud cistis nesmrdi..nejvic mi v pokoji smrdi cvrcci, ti me vylozene pachnou jak tchori...agamka je oproti nim jak parfem z Parize

Tak záleží na tom čím krmíš a v jakých jsou podmínkách. Cvrčci potřebují hlavně sucho, takže nejlepší je je mít v úplně otevřené nádrži (třeba vyšší kyblík), na proložkách od vajec a mírné teplo ze spoda (vysušuje trus a zbytky na dně), krmím většinou jen lupeny čínského zelí nebo "trávu" (luční směs) a kočičí nebo psí granule, vodu vůbec nedávám, získají ji z potravy, jen trávu lehce ve vodě operu, pořádně z ní vyklepám vodu a položím na proložky. Důležité je denně zbytky staré potravy vyndavat. Samozřejmě můžou být "načatí" už ze zverimexu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru