Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pohlavi u jesteru (nebo i vseobecne u plazu) v zavislosti na teplote pri inkubaci...?

U vousatek je pohlaví určeno geneticky bez závislosti na teplotě

Aha, diky - to by tak nejak vse vysvetlovalo. Proste zkusenost po 3 uspesnych odchovech ze i pres nizsi teploty nez inkubuji ostatni je pomer samcu a samic docela vyvazeny. Vsude mozne na netu se prave i u agam vousatych pise o zavislosti pohlavi na teplote, po odchovu celkem 34 mladat se mi to proste nezdalo. Teplotu nereknu presne, ale tipuji ze mohla byt nekde kolem 26°C, mozna i niz - kvuli skutecne vyjimecne dlouhe inkubaci.

Termostat v inkubatoru mel drzet mezi 27 az 28, ale mam jednak pocit ze ukazuje o chlup vic nez je realita ( ATC-300 termostat, digitalni ), druhak teplota byla merena v cca. 1/3 az 2/5 vysky inkubatoru v prostoru (teplota vzduchu) - vyhrev ve viku navrchu, vajicka byly o malinko niz ve vlhlem vermikulitu = mohli mit o neco min. Do budoucna premyslim nad nejakou nucenou cirkulaci vzduchu - aby byla teplota rovnomernejsi. (izolace je cca. 5cm penovym polystyrenem spodek i boky, viko 2cm)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...