Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Slunění ještěrek

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor na slunění menších ještěrek a gekonů (např. Anolis rudokrký nebo felzuma madagaskarská) přes den na slunci v drátěných teráriích. Myslíte, že by bylo lepší je nechat ve svých teráriích u žárovek a nestěhovat je? U anolisů jsem si všimla, že raději v teráriu místo žárovky vyhledávají místa, kde dopadájí sluneční paprsky, ale přes sklo UV neprojde. Děkuji moc za vaše názory :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přikládám výsledek práce :-) Chybí ještě pár připínáčků, včera došly, dneska jdu pro novou krabičku.…
Danča 04.08.2008 11:34
Danča
Taky jsem nad něčím podobným přemýšlel, ale mám obavu z toho chytání. Jsou to malé a mrštné potvůrky… nový
zip 04.08.2008 12:34
zip
Jsou mrštní, to můžu potvrdit :-) Zatím zkouším slunit felzumku, před chvílí jsem ji odchytila, snaž… nový
Danča 04.08.2008 12:52
Danča
Hojky, musím pochválit, máš to moc hezké a jsem rád, že se ti to povedlo ;-) Jinak fotka fajn, já má… nový
Zydy 04.08.2008 13:11
Zydy
Ahoj, je vidět vpravo, jak je větev :-) Děkuju za pochvalu, snad si ho bude pochvalovat i felzumka,… nový
Danča 04.08.2008 13:24
Danča
Mám taky anolise rudokrké. Slunění řeším tak, že mám terárko postavené kousek od západního okna, aby… poslední
Jana B. 10.08.2008 22:22
Jana B.

Taky jsem nad něčím podobným přemýšlel, ale mám obavu z toho chytání. Jsou to malé a mrštné potvůrky, které mám strach, že bych v tomto chytal dlouho a ten stres by byl horší něž ta výhoda slunění, ale třeba se toho chytání jen moc bojím :-[ . A taky třeba anolis či felzuma jsou na tom s chytáním jinak.

Jsou mrštní, to můžu potvrdit :-) Zatím zkouším slunit felzumku, před chvílí jsem ji odchytila, snažila jsem se co nejrychleji, aby se netrápila a přemístila ji, teď se spokojeně vyhřívá na slunku :)) S anolisama to bude horší, ti jsou o něco měnší a mrštnější. Pokusím se tu klec vybavit jako je teráriu, v kterým byla, abych ji nemusela každý den odchytávat a mohla tam nějakou dobu zůstat. Přikládám foto, za kvalitu se omlouvám, foceno přes pletivo, abych ji teď otvíráním nelekala.
[http://img142.imageshack.us/img142/7532/p1000809wg0 .jpg]

Ahoj, je vidět vpravo, jak je větev :-) Děkuju za pochvalu, snad si ho bude pochvalovat i felzumka, teď slídí všude kolem a prohlíží si to vevnitř. Ještě jí tam dám více umělých kytek, ať se může schovat a nějaké bambusové tyčky, ať mi nechodí po pletivu :-)

Mám taky anolise rudokrké. Slunění řeším tak, že mám terárko postavené kousek od západního okna, aby šlo okno otevřít. Odpoledne vyměním skleněná dvířka za drátěná a otevřu okno dokořán. Terárko částečně zastíním. I když žerou z ruky, tak si nedovedu představit, že bych je chytala dvakrát denně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru