Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmeni hroznýše královského

Ahoj, mam hroznyse asi 4 tydny, dostal sem ho od kluciny co na nej uz nemel finance, bylo mu 11 a me hrozne uchvatil, mel hrozne male terarko, had meri nyni 83 cma terarko mel 50-30-30 takze si myslim ze se mu to moc nelibilo, ted sem mu sehnal 90-45-60, je mi jasny ze je to jen nachvili, ale momentalne mi misto nemoznuje vetsi... Chci se zeptat, jak dlouho asi, nebo jestli vubec se musi aklimatizovat, nove terarko ma 2 dny a lezi na koreni uplne u stropu a drepi tam uz 2 dny, mam zkusenosti od psu a kocek a tak, ale hada vim prd... jeste vsude ctu ze davat ho krmit jednou za 3 tydny je ok, od mladyho byl pry zvyklej na mysi jednou tydne, nejak sem to ty 3 tydny dodrzel a ted ho chci nechat, ale je to asi 8 den co je bez a uz je napruzenej a ceka az mu tam neco hodim, a myslim ze by me i chytl za ruku, uplne cerny oci ma a ocividne se mu to nelibi,ja myslim ze takova mala myska na 3 tydny je docela malo, v pripade ze dostane ¨neco vetsiho to treba vydrzi, nevim no mam ho nechat vycukat a nic mu nedavat, nebo? sem uplnej guma na hady, kazdy dedn tu hltam info tak se nesmejte jestli pisu kraviny, diky ::)
[mod]Změna předmětu, původně: můj hrozen (Melda) (Melda)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No kazdy asi praktikuje neco jineho, ale ohledne keramickeho kvetinace pouziteho jako kryt zarovky s…
kingsnake 11.08.2008 00:30
kingsnake
No ja jsem si tohle vykouumal trošičku po svym...že mi kryt od bodovky teď už vuuubec nepali-je jeno…
Dejvhroznýšek 11.08.2008 02:40
Dejvhroznýšek
na radach od DROBKA asi určitě něco bude Na radach drobka !zcela urcite! neco bude. Problem je prav…
JaBula 11.08.2008 13:17
JaBula
já jsem to vyřešil jednoduše, udělal jsem zátku z pletiva a tu jsem zastrčil do květináče, žádné zví… nový
Steew 19.10.2008 23:30
Steew
ahoj, možná už to víš, nemusíš se stydět, za to, že něco nevíš.Vždy je lepší se zeptat, než mlčet a… nový
Martina a Igor 12.10.2008 20:45
Martina a Igor
Ahoj,zajímalo by mě ,proč teplou ponožku.Mám taky hroznýše a jednou mě kousnul.Asi před měsícem a te… nový
Kopřivka 03.11.2008 20:18
Kopřivka
Když na něj sáhneš teplou ponožkou , tak se najednou zklůidní , nevim čim to je , ale je to vyzkouše… nový
Bobik22 03.11.2008 20:24
Bobik22
Tak to taky nevím proč teplou ponožku to by mě osobně taky zajímalo?!Pokud´ to je ještě prcek,tak si… nový
Filip 03.11.2008 20:28
Filip
ještě sem přihodím jeden dotaz na BC. Mám skoro 3 měsíční mládě a po vložení k nádobě s vodou do ní… nový
Mates_RR 26.10.2008 13:36
Mates_RR
že by nemohla najít východ ? xD myslím si, že až by neměla vzduch tak by tu hlavu vyndala :-D:-D:-D… nový
Rodniik. 27.10.2008 17:49
Rodniik.
no to doufám, že jo ... nový
Mates_RR 28.10.2008 10:30
Mates_RR
me se tohle stalo s agamou vousatou..pokadila se pri svlekani,cela od toho byla, tak sem ji dala oko… nový
bajunka 03.11.2008 21:08
bajunka
Našemu hadovi trvalo 10 min než se dostal k myši.:-):-? nový
Erizabesu 28.12.2012 17:11
Erizabesu
Nic proti,ale nepřipadáš si ted trochu trapně?Odpovídat na skoro 5 let starý téma a ještě úplně mimo… poslední
m6 28.12.2012 21:52
m6

No kazdy asi praktikuje neco jineho, ale ohledne keramickeho kvetinace pouziteho jako kryt zarovky si nemuzu stezovat, ale take zalezi na chovanem jedinci ja mam tenhle kryt u Bitis Arietans a nemuzu si ho vynachvalit za dobu co je mam cca 1 rok tak se nikdy zadne popaleniny nezpozoroval a navic kvetinac po vypnuti zarovky sala jeste nejakou dobu teplo takze podle me to neni vubec spatna vec ale jak rika kazdy preferuje neco jineho:puff:

No ja jsem si tohle vykouumal trošičku po svym...že mi kryt od bodovky teď už vuuubec nepali-je jenom přijemně teploučkej a ještě na vic pevně přidělan ke stropu,takže hadi se nemaji jak popalit a pohodička :puff: Jinak na radach od DROBKA asi určitě něco bude-přece jen už se hadum nějaky ten patek věnuje,takže zkušenosti tam bude dost a dost! ;-)

na radach od DROBKA asi určitě něco bude

Na radach drobka !zcela urcite! neco bude. Problem je prave v tom, ze kvetinac po zhasnuti zarovky sala teplo, had se na nej zevnitr velice rad namota (zvlast hroznysoviti to maji dost v oblibe), a rano, kdyz se zarovka opet rozsviti - had nesleze vcas a popali se primo o zarovku driv, nez popalenina zacne byt bolestiva. Nam se to mozna zda divne, ale uvedomme si, ze plazi, jakozto studenokrevni zivocichove vnimaji zmeny teplot trochu jinak a nedokazou na silny zdroj tepla (v tomto pripade zarovku)zareagovat vcas, tak jako treba my (reflexivne hned ucukneme). Takze pokud uz nejaky kryt (jakoze ja je u hadu z vyse uvedenych duvodu take nepouzivam), tak vzdy zajisteny treba pletivem, aby se had nedostal primo k zarovce.

já jsem to vyřešil jednoduše, udělal jsem zátku z pletiva a tu jsem zastrčil do květináče, žádné zvíře už tam nevleze a nemůže se tam omotat natož spálit. Králičí pletivo potřebné velikosti je pevné a dobře drží tvar, používám to už roky, měl jsem to u chameleonů, agam, gekonů i hadů se 100 % účinností

ahoj, možná už to víš, nemusíš se stydět, za to, že něco nevíš.Vždy je lepší se zeptat, než mlčet a pak....v období růstu je dobrý krmit ho jednou týdně a protože už má 83cm, tak mu můžeš dát i menšího potkana nebo větší myš. Kdybys mu dal potkana většího, tak v rozmezí 10-14dní.Když by byl hladový, tak by byl agresivní a mohl by se na tebe dívat jako na kořist. Časem si na tebe zvykne a bude z něj hodný mazlíček.Aby si na tebe dobře zvyknul, chce ho to brát často do ruky a nechat ho po sobě lést.Kdyby jsi se nějak bál,stačí si vzít na ruku teplou ponožku a můžeš ho bez problémů chytit. Ještě jedna věc... zkus sledovat, kdy se ..vykadí..to je známka toho, že za pár dní už bude mít zase hlad.(4-7 dní to je individuální)ale radši dřív, než později.Ale nakonec je to skvělý mazlíček a vůbec není agresivní. Přejeme hodně úspěchů Igor a Martina.(teď když to píšu, tak se manžel zrovna mazlí se svou Bagírkou-hroznýšem královským)

Tak to taky nevím proč teplou ponožku to by mě osobně taky zajímalo?!Pokud´ to je ještě prcek,tak si na něho vem normální rukavici bud´ co máš na zimu (kožený) nebo nějakou trochu silnější a neměl by být problém + třeba ještě použí hák ...;-)No a pokud se ho bojíš tak bud´ to překonáš,nějakej ten kousaneček a nebo by bylo lepší ho dat pryč,protože když ho ted´ necháš a nebudeš si ho všímat a jen ho krmit v terárku,tak ti zdivočí no a s dospělím 2m hroznem už to nebude taková "sranda" jak ted´ když po tobě vyjede,,,;-)

ještě sem přihodím jeden dotaz na BC. Mám skoro 3 měsíční mládě a po vložení k nádobě s vodou do ní vložila hlavu. Posléze jí potopila. Za pár vteřin vyfoukla bublinky. Hlavou neustále rejdila po dně. po cca minutě kroužení zrychlovalo a její chování se podobalo "panice". Dostal jsem o ní strach a raději sem jí z té vody vytáhnul. Je to normální?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru