Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmeni hroznýše královského

Ahoj, mam hroznyse asi 4 tydny, dostal sem ho od kluciny co na nej uz nemel finance, bylo mu 11 a me hrozne uchvatil, mel hrozne male terarko, had meri nyni 83 cma terarko mel 50-30-30 takze si myslim ze se mu to moc nelibilo, ted sem mu sehnal 90-45-60, je mi jasny ze je to jen nachvili, ale momentalne mi misto nemoznuje vetsi... Chci se zeptat, jak dlouho asi, nebo jestli vubec se musi aklimatizovat, nove terarko ma 2 dny a lezi na koreni uplne u stropu a drepi tam uz 2 dny, mam zkusenosti od psu a kocek a tak, ale hada vim prd... jeste vsude ctu ze davat ho krmit jednou za 3 tydny je ok, od mladyho byl pry zvyklej na mysi jednou tydne, nejak sem to ty 3 tydny dodrzel a ted ho chci nechat, ale je to asi 8 den co je bez a uz je napruzenej a ceka az mu tam neco hodim, a myslim ze by me i chytl za ruku, uplne cerny oci ma a ocividne se mu to nelibi,ja myslim ze takova mala myska na 3 tydny je docela malo, v pripade ze dostane ¨neco vetsiho to treba vydrzi, nevim no mam ho nechat vycukat a nic mu nedavat, nebo? sem uplnej guma na hady, kazdy dedn tu hltam info tak se nesmejte jestli pisu kraviny, diky ::)
[mod]Změna předmětu, původně: můj hrozen (Melda) (Melda)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ahoj, možná už to víš, nemusíš se stydět, za to, že něco nevíš.Vždy je lepší se zeptat, než mlčet a…
Martina a Igor 12.10.2008 20:45
Martina a Igor
Ahoj,zajímalo by mě ,proč teplou ponožku.Mám taky hroznýše a jednou mě kousnul.Asi před měsícem a te… nový
Kopřivka 03.11.2008 20:18
Kopřivka
Když na něj sáhneš teplou ponožkou , tak se najednou zklůidní , nevim čim to je , ale je to vyzkouše… nový
Bobik22 03.11.2008 20:24
Bobik22
Tak to taky nevím proč teplou ponožku to by mě osobně taky zajímalo?!Pokud´ to je ještě prcek,tak si… nový
Filip 03.11.2008 20:28
Filip
ještě sem přihodím jeden dotaz na BC. Mám skoro 3 měsíční mládě a po vložení k nádobě s vodou do ní… nový
Mates_RR 26.10.2008 13:36
Mates_RR
že by nemohla najít východ ? xD myslím si, že až by neměla vzduch tak by tu hlavu vyndala :-D:-D:-D… nový
Rodniik. 27.10.2008 17:49
Rodniik.
no to doufám, že jo ... nový
Mates_RR 28.10.2008 10:30
Mates_RR
me se tohle stalo s agamou vousatou..pokadila se pri svlekani,cela od toho byla, tak sem ji dala oko… nový
bajunka 03.11.2008 21:08
bajunka
Našemu hadovi trvalo 10 min než se dostal k myši.:-):-? nový
Erizabesu 28.12.2012 17:11
Erizabesu
Nic proti,ale nepřipadáš si ted trochu trapně?Odpovídat na skoro 5 let starý téma a ještě úplně mimo… poslední
m6 28.12.2012 21:52
m6

ahoj, možná už to víš, nemusíš se stydět, za to, že něco nevíš.Vždy je lepší se zeptat, než mlčet a pak....v období růstu je dobrý krmit ho jednou týdně a protože už má 83cm, tak mu můžeš dát i menšího potkana nebo větší myš. Kdybys mu dal potkana většího, tak v rozmezí 10-14dní.Když by byl hladový, tak by byl agresivní a mohl by se na tebe dívat jako na kořist. Časem si na tebe zvykne a bude z něj hodný mazlíček.Aby si na tebe dobře zvyknul, chce ho to brát často do ruky a nechat ho po sobě lést.Kdyby jsi se nějak bál,stačí si vzít na ruku teplou ponožku a můžeš ho bez problémů chytit. Ještě jedna věc... zkus sledovat, kdy se ..vykadí..to je známka toho, že za pár dní už bude mít zase hlad.(4-7 dní to je individuální)ale radši dřív, než později.Ale nakonec je to skvělý mazlíček a vůbec není agresivní. Přejeme hodně úspěchů Igor a Martina.(teď když to píšu, tak se manžel zrovna mazlí se svou Bagírkou-hroznýšem královským)

Tak to taky nevím proč teplou ponožku to by mě osobně taky zajímalo?!Pokud´ to je ještě prcek,tak si na něho vem normální rukavici bud´ co máš na zimu (kožený) nebo nějakou trochu silnější a neměl by být problém + třeba ještě použí hák ...;-)No a pokud se ho bojíš tak bud´ to překonáš,nějakej ten kousaneček a nebo by bylo lepší ho dat pryč,protože když ho ted´ necháš a nebudeš si ho všímat a jen ho krmit v terárku,tak ti zdivočí no a s dospělím 2m hroznem už to nebude taková "sranda" jak ted´ když po tobě vyjede,,,;-)

ještě sem přihodím jeden dotaz na BC. Mám skoro 3 měsíční mládě a po vložení k nádobě s vodou do ní vložila hlavu. Posléze jí potopila. Za pár vteřin vyfoukla bublinky. Hlavou neustále rejdila po dně. po cca minutě kroužení zrychlovalo a její chování se podobalo "panice". Dostal jsem o ní strach a raději sem jí z té vody vytáhnul. Je to normální?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru