Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neprijímanie potravy

Mám 2,3 metra dlhú 5 ročnú samicu ktorá asi polroka po pôrode prestala prijímať potravu. Prvýkrát to bola pauza asi 6 týždňov kým zobrala jedného potkana. Potom opäť pauza asi mesiac a opäť iba jedného a tak to ide už od jari tohto roku. Zvlieka sa síce pekne celá v kuse, ale vidím že pochudla a nepáči sa mi to. Bola pred tým veľmi žravá a zobrala aj dvoch-troch potkanov po 2 týždňoch. Teraz odmieta živú aj mŕtvu potravu. Kŕmim ju väčšími potkanmi, občas morčatami a kurencami. Nikdy som jej nedával žiadne vitamíny ani minerálie, iba v lete ju pravidelne dávam vonku na slnko a to doteraz postačovalo. Neviem, či nemá náhodou nejaké vnútorné parazity, pretože som ju doteraz neodčervoval.
Kto vie prosím poraďte ako vyriešiť tento problém a čo mám robiť, aby bola opäť ako predtým.

Vďaka, Jozef

Předmět Autor Datum
Jestli jste ji neodčervoval tak bych určitě šel k veterináři a nechal ji odčervit nebo se zeptat zku…
Sliwka 02.09.2008 19:05
Sliwka
Nejlepší prostředek na odčervení ::puff: ALBENDAZOL - velmi šetrný ke zvířeti, určen víceméně pro p…
Diega 03.09.2008 17:38
Diega
Pro jistotku jsem začal všechny svoje hadíčky s touto věcičkou prohánět Zase bych to nepřeháněl, po…
krokodýl 03.09.2008 18:44
krokodýl
Pro jistotku jsem začal všechny svoje hadíčky s touto věcičkou prohánět Tak mě napadá jestli jsi to…
para 03.09.2008 18:47
para
Musím souhlasit, odčervovat zdravé zvíře je podle mě blbost (bez urážky). Vždycky je to zátěž pro or…
MadMike 03.09.2008 18:53
MadMike
Mám pocit, že to prostě neutáhla. Přesnou příčinu nikdo už nevykoumá, ale užila si svý...
krokodýl 03.09.2008 18:54
krokodýl
Vďaka za rady všetkým, samozrejme som sa obrátil aj na veterinára, ktorý mi poradil odobrať trus na…
Jozef 09.09.2008 07:28
Jozef
No nechtěli by jste to odčervení tady trochu více rozebrat?Napsat název atd.?Po mě chtěl veterinář v…
Cnc23 09.09.2008 19:13
Cnc23
Bez rozboru trusu stejně nemá cenu řešit název, záleží, co má krajta v sobě, třeba vůbec žádné odčer… poslední
krokodýl 09.09.2008 19:20
krokodýl

Jestli jste ji neodčervoval tak bych určitě šel k veterináři a nechal ji odčervit nebo se zeptat zkušeneho chovatele:P btw ja mam tedka samičku (4roky) a kamoš mi přinesl stejně stareho samce že to zkusíme spářit, tak jestli mate Josefe nějake tipy/triky/rady na to aby se to úspěšně povedlo tak bych se nezlobil:-)

Nejlepší prostředek na odčervení ::puff:

ALBENDAZOL - velmi šetrný ke zvířeti, určen víceméně pro plazy, levný, pohodlné dávkování
Jedná se o namodralou kašovitou hmotu.
Cena: Můj veterinář mi prodal pro 1 kg malé mládě Boa C. cca za 20,-kč ( 2 dávky po 14-ti dnech )
Pro mojeho 2,4 metrů velkého samce mne výjde cca za 80 - 100,-kč a hlavně nemám obavy protože ten prostředek je ověřený a šetrný...:puff:

Pro jistotku jsem začal všechny svoje hadíčky s touto věcičkou prohánět:-D

Pro jistotku jsem začal všechny svoje hadíčky s touto věcičkou prohánět

Zase bych to nepřeháněl, pokud to není třeba, tak bych jen tak zbůhdarma do foroty neodčervoval. Je zbytečné zatěžovat trávící trakt víc než je nutné. Odčervoval bych vždy až jen odůvodněně po pozitivním vyšetření trusu, navíc je třeba vždy vyhodnotit na kolik jsou nalezené organismy nebo vajíčka patogenní, často může jít jen o "pseudoparazity", kteří se do trusu přenesou např. z krmného hlodavce, ale samotným hadem jen "projdou".;-).

Pro jistotku jsem začal všechny svoje hadíčky s touto věcičkou prohánět

Tak mě napadá jestli jsi to třeba nepřehnal a právě to se na tvý samici hroznýše mohlo podepsat a to zcela pomíjim ten fakt, že měla už ve dvou letech mladý a pak každej rok 4-krát po sobě. Asi to neměla lehký :-/

Musím souhlasit, odčervovat zdravé zvíře je podle mě blbost (bez urážky). Vždycky je to zátěž pro organismus, hlavně pro játra.

Nejlepší prostředek na odčervení

- jak na co, co já vím, tak je to proti prvokům a nějakým červům.

určen víceméně pro plazy

- skot (vermitan), ovce, kozy, morčata, snad i psi a samozřejmě i plazi (ALDIFAL) ;-) - to jen co jsem to vygooglil. I pro lidi to je ;-)

Vďaka za rady všetkým,
samozrejme som sa obrátil aj na veterinára, ktorý mi poradil odobrať trus na vyšetrenie na vnútorné parazity, takže takto to urobím. Odčervovať iba tak od pása mi nedoporučoval, lebo to zbytočne zaťažuje organizmus.

Minulý týždeň sa mi zvliekla, zvlečka bola celá v jednom kuse čo ma upokojilo, ibaže ponúknutého potkana opäť nezobrala dokonca pred ním ustupovala ako keby sa ho bála.

Kolega "para" moja samica mala mláďatá zatiaľ iba raz a to v auguste minulého roku a nie ako si písal 4x za sebou každý rok. Neviem odkiaľ si to nabral ??? a tvoj príspevok bol potom aj takto zameraný.

Veterinár ma ubezpečil že to nie je také hrozné, jeho samica veľhada v tomto roku zobrala iba dvoch potkanov čo sa mu tiež nepáči a skúša to riešiť zmenou ponúkanej potravy, zatiaľ bezvýsledne.

Ja som začal pridávať humánny B-komplex do misky s vodou, malo by sa prejaviť jej zvýšeným apetítom tak som zvedavý či to zaberie.
Zoberiem trus až nejaký bude a dám ho na vyšetrenie a potom budem informovať.

No nechtěli by jste to odčervení tady trochu více rozebrat?Napsat název atd.?Po mě chtěl veterinář výkaly mojí Regiusky,ale ty mu zatím nejsem schopen dodat.Mám ji od dubna a je to import(násilné krmení v době hubnutí...ted si dá sama(za poslední 2 měsíce jedla 2x ale už nehubne)..ale vesměs malou potravu.Poprvé se vykadila před měsícem a to tak dobře že jsem si toho nevšiml tudíž k vetovi nic nedonesl......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru